- 5. 12. 2025
- Svátek má: Jitka
Aktuálně
-
28. listopaduHlavně klid...
28. listopadu spustíme nový spot, kterým chceme divákům dopřát trochu klidu v hektické době před Vánoci. „Ze všeho, co se na nás před svátky valí, má člověk pocit, že neustále něco musí. Chceme lidem dopřát chvilku klidu. Nic nám neuteče, když si dáme pauzu. Spíše naopak k nám spousta věcí přijde,“ říká spolumajitel pivovaru Stanislav Bernard.
Další 90vteřinový mikrofilm z dílny Jiřího Mádla
Nový klip, jehož sdělením je „Hlavně klid“, opět vznikl v režii Jiřího Mádla, který pro nás již dříve natočil oceňované spoty „Svět se zbláznil, držme se“ a „Radosti byly a budou“. Stejně jako tehdy, i tentokrát režisér a scenárista Jiří Mádl nedostal zadání prodat pivo, ale vytvořit atmosféru – v tomto případě atmosféru klidu a ticha uprostřed ruchu. Ostatně, ani tentokrát se pivo ve spotu neobjeví.„Lidi jsou unavení z toho, jak všechno musí být perfektní a hned. Tak jsme si řekli, že natočíme něco úplně opačného. Něco, co nás zpomalí a uklidní,“ říká ředitel marketingu Tomáš Lipták. Spot sleduje drobné okamžiky rodinného soužití, spolupráce, radosti i tolerance. „Hlavně klid“ vystihuje, o co v klipu jde a co chce pivovar divákům vzkázat.
Osvědčená sestava: Bernard – Mádl – Dawson
Produkci i tentokrát zajistila společnost Dawson production vedená Monikou Kristl. Stejný tým stojí za předchozími spoty, které měly velký ohlas, ať už například v době lockdownu, nebo v nedávné minulosti s reklamou na nealkoholické pivo Bernard s přírodní grepovou šťávou.Kde spot uvidíte
Poprvé bude spot odvysílaný v České televizi 28. listopadu večer, následovat budou další televize a sociální sítě. Kromě 90vteřinového klipu je připravena také 10vteřinová varianta. Spot můžete zhlédnout od 28. 11. od 20:00 např. na YouTube.Nový spot Rodinného pivovaru Bernard „Hlavně klid“
scénář, režie: Jiří Mádl
kamera: Martin Žiaran
zvuk: Viktor Ekrt
střih: Filip Malásek
produkce: Dawson production, Monika Kristl -
13. březnaCo říká pěna 4. díl
Pěna k českému ležáku neodmyslitelně patří. Je to víc než jen poklička, pod kterou je to hlavní. Už když se blíží sklenice od výčepu, podle pěny poznáte, co vás čeká. A nemusíte být zrovna zkušení pivaři, tohle u nás máme všichni pod kůží. Pěna předem říká, jestli si na pivu pochutnáme nebo ne.
Když dostanete pivo s pěnou, ve které jsou velké bubliny, pěna se ztrácí před očima, a na vnitřní stěně sklenice jsou shluky bublinek,...
...jděte jinam.Tady se o pivo neumí postarat. Problém bude nejspíše v čistotě skla, které nebylo správně umyto. Poznáte to i tak, že po dopití piva nenajdete žádné pivní krajky neboli kroužky na vnitřní stěně sklenice. Ale do téhle situace se vlastně nedostanete, jste poučeni a z tohoto podniku jste před chvílí odešli.
Předešlé díly:
-
12. březnaMáme to zpečetěné
Dva nejlepší kvasnicové ležáky vaříme u nás. Tak to vidí porotci soutěže Zlatá pivní pečeť, která je součástí pivovarnické přehlídky International Beer Festival.
Na nejvyšší stupínek postavili naši Kvasnicovou jedenáctku, které kryje záda Sváteční ležák. Přísné porotce zaujal také náš Jantarový ležák, který zabodoval v kategorii polotmavých piv.
Blahopřejeme každému, kdo se na těchto skvělých pivech jakkoli podílel. Na zdraví.Zlatá pivní pečeť je nejprestižnější pivovarnickou cenou v České republice. Vděčí za to jak dlouholeté tradici, tak zejména zájmu samotných pivovarů, domácích i zahraničních. V roce 2024 soutěžilo v 37 kategoriích 215 pivovarů a 1135 vzorků. Expertní degustace se uskutečňují za účasti odborníků v oblasti pivovarnictví, potravinářství a certifikace kvality.
-
11. března
První pomoc jako zábava
I tak závažné a důležité téma jako je první pomoc, může být zábavné. Dokazuje to lékař letecké záchranné služby a urgentní medicíny, mentor a influencer Marek Dvořák, který se svou přednáškou dva týdny po sobě vyprodal Sládkův sál našeho návštěvnického centra. I u nás potvrdil, že základní kroky pomoci při ohrožení zdraví a života lze podat tak, že si je dokáže zapamatovat snad úplně každý. Navíc u toho bylo veselo.
Vzácný host a vyhledávaný řečník „nevypadl z role“ ani po skončení hlavní části setkání, kdy se s návštěvníky ochotně fotil a podepisoval knížky.
Překvapení pro ty, kteří se na první dvě přednášky nedostali, zveřejníme během pár dní. -
7. března
Odevzdal nalezené peníze. Dali jsme mu za to pivo na rok zdarma
Osmašedesátiletá žena si v bankomatu v centru Kladna zadala výplatu peněz, deset tisíc korun ale nechala ležet v přístroji a odešla. Její peníze po chvíli objevil Martin Bušek. Poctivý nálezce kontaktoval městskou policii a předal jí pět dvoutisícových bankovek. Policie majitelku peněz našla a ještě ten den jí peníze předala. Jeho čin jsme odměnili Bernardovou cenou.
Martin Bušek se zachoval poctivě a příkladně. „To se musí ocenit. A může se to i odměnit, což jsme rádi udělali. Martinovi jsme předali Bernardovu cenu, kterou představuje velké zlaté srdce, certifikát a také naše pivo Bernard na rok zdarma,“ řekl Zdeněk Mikulášek z Rodinného pivovaru Bernard.Pro Martina Buška, který nyní pracuje jako školník v kladenské střední škole, to přitom není první podobný čin. „V bývalém zaměstnání jsem pracoval jako číšník při konferencích a po jedné akci jsem objevil zapomenutou kabelku, kterou jsme k sobě schoval. Po dvou dnech se k ní přihlásila majitelka a řekla, že v ní má osmdesát tisíc, což jsem ani nevěděl,“ vyprávěl při přebírání ceny Martin Bušek.
Bernardova cena
Rodinný pivovar Bernard svoji cenu uděluje za mimořádné, příkladné a férové činy. Pivovar v minulosti cenu udělil například za fair play ve sportu, nezištnou pomoc druhým, cenu získaly např. i sportovní týmy či nadace. Přehled oceněných a jejich příběhy najdete na webu pivovaru: https://www.bernard.cz/cs/nas-svet/bernardova-cena. -
6. březnaCo říká pěna 3. díl
Pěna k českému ležáku neodmyslitelně patří. Je to víc než jen poklička, pod kterou je to hlavní. Už když se blíží sklenice od výčepu, podle pěny poznáte, co vás čeká. A nemusíte být zrovna zkušení pivaři, tohle u nás máme všichni pod kůží. Pěna předem říká, jestli si na pivu pochutnáme nebo ne.
Jak to má vypadat, jsme si ukázali v prvním a druhém díle , ale co když nám donesou pivo, jehož pěna je suchá, jakoby papírová. Drží tvar, který připomíná kopec…
Tady se čepuje pivo několikrát. Někdy můžete najít v pěně i střed, který má tvar sopky. Ten vznikne tak, že pivo čeká na svého zákazníka přímo pod kohoutem, ze kterého odkapává pivo doprostřed rozčepovaného piva… Takové pivo je žádáno pro svůj menší říz a vyšší teplotu.
-
4. března
Přibývá restaurací a hospod s certifikátem kvality
Dlouhodobě podporujeme zvyšování úrovně čepování piva. Máme vypracovaný systém podpory a zkušené specialisty, kteří provozovnám pomáhají poradensky, materiálně i marketingově. Ty nejlepší pak oceňuje certifikátem kvality. Nejvyšší hodnocení, které udělujeme, získává čím dál více podniků.
„Jsme přesvědčeni, že má smysl dělat věci pořádně, poctivě. Platí to samozřejmě i pro pivo a všechno, co k němu patří, protože ze skvělého piva mají radost a prospěch všichni. V první řadě zákazník, který si pochutná a má hezký zážitek. Stejně tak hostinský, kterému se rád vrátí spokojený host. A samozřejmě pivovar, pro který je výroba piva smyslem existence,“ vysvětluje spolumajitel pivovaru Stanislav Bernard. „Certifikát kvality je ale především sdělením pro zákazníky o tom, kde dostanou dobré pivo“.Vrátí se na dobré pivo
Sledujeme nejen samotné čepovaní, ale také skladování piva, péči o výčepní zařízení i celkovou hygienu provozovny, znalosti personálu atd. „Certifikace není konečná meta. Jedná se o trvalý závazek kvality vůči pivovaru, především ale vůči zákazníkům, aby se rádi vraceli,“ upozorňuje Stanislav Bernard. Předáním certifikátu spolupráce nekončí, kromě piva provozovnám nadále poskytujeme poradenství a školení, materiální, technickou a marketingovou podporu.Ocenění z rukou zakladatelů pivovaru
Certifikáty si postupně přebírají zástupci oceněných podniků přímo u nás v pivovaru v Humpolci v našem Návštěvnickém centru Bernard. Provozovatelé si kromě diplomů do interiéru mohou dát na fasády svých provozoven velkou bronzovou desku, kterou si převzali od spolumajitelů pivovaru Stanislava Bernarda a Josefa Vávry.