- 5. 12. 2025
- Svátek má: Jitka
Aktuálně
-
28. listopaduHlavně klid...
28. listopadu spustíme nový spot, kterým chceme divákům dopřát trochu klidu v hektické době před Vánoci. „Ze všeho, co se na nás před svátky valí, má člověk pocit, že neustále něco musí. Chceme lidem dopřát chvilku klidu. Nic nám neuteče, když si dáme pauzu. Spíše naopak k nám spousta věcí přijde,“ říká spolumajitel pivovaru Stanislav Bernard.
Další 90vteřinový mikrofilm z dílny Jiřího Mádla
Nový klip, jehož sdělením je „Hlavně klid“, opět vznikl v režii Jiřího Mádla, který pro nás již dříve natočil oceňované spoty „Svět se zbláznil, držme se“ a „Radosti byly a budou“. Stejně jako tehdy, i tentokrát režisér a scenárista Jiří Mádl nedostal zadání prodat pivo, ale vytvořit atmosféru – v tomto případě atmosféru klidu a ticha uprostřed ruchu. Ostatně, ani tentokrát se pivo ve spotu neobjeví.„Lidi jsou unavení z toho, jak všechno musí být perfektní a hned. Tak jsme si řekli, že natočíme něco úplně opačného. Něco, co nás zpomalí a uklidní,“ říká ředitel marketingu Tomáš Lipták. Spot sleduje drobné okamžiky rodinného soužití, spolupráce, radosti i tolerance. „Hlavně klid“ vystihuje, o co v klipu jde a co chce pivovar divákům vzkázat.
Osvědčená sestava: Bernard – Mádl – Dawson
Produkci i tentokrát zajistila společnost Dawson production vedená Monikou Kristl. Stejný tým stojí za předchozími spoty, které měly velký ohlas, ať už například v době lockdownu, nebo v nedávné minulosti s reklamou na nealkoholické pivo Bernard s přírodní grepovou šťávou.Kde spot uvidíte
Poprvé bude spot odvysílaný v České televizi 28. listopadu večer, následovat budou další televize a sociální sítě. Kromě 90vteřinového klipu je připravena také 10vteřinová varianta. Spot můžete zhlédnout od 28. 11. od 20:00 např. na YouTube.Nový spot Rodinného pivovaru Bernard „Hlavně klid“
scénář, režie: Jiří Mádl
kamera: Martin Žiaran
zvuk: Viktor Ekrt
střih: Filip Malásek
produkce: Dawson production, Monika Kristl -
24. října 2024
Vážíme si dobrých hospod. Ty nejlepší oceňujeme.
Poctivá práce musí být spravedlivě odměněna. Už mnoho let oceňujeme certifikátem kvality provozovny, které svědomitě pečují o to, aby zákazník dostával co nejlepší pivo. Že je restaurace nebo hostinec držitelem certifikátu se zákazníci nově dozví z velkých bronzových plaket na fasádě provozovny.
„Už se to dnes možná nenosí, ale my jsme přesvědčeni, že má smysl dělat věci pořádně, poctivě. Platí to samozřejmě i pro pivo a všechno, co k němu patří, protože ze skvělého piva mají radost a prospěch všichni. V první řadě zákazník, který si pochutná a má hezký zážitek. Stejně tak hostinský, kterému se rád vrátí spokojený host. A samozřejmě pivovar, pro který je výroba piva smyslem existence,“ vysvětluje spolumajitel pivovaru Stanislav Bernard. „Certifikát kvality je ale především sdělením pro zákazníky o tom, kde dostanou dobré pivo Bernard“.
Perfektně načepované pivo postavené před zákazníka je posledním z mnoha kroků, které k uznání vysoké kvality provozovny vedou. Pivovar sleduje např. také skladování piva, péči o výčepní zařízení i celkovou hygienu provozovny, znalosti personálu atd. „Certifikace není konečná meta. Jedná se o trvalý závazek kvality vůči pivovaru, především ale vůči zákazníkům, aby se rádi vraceli,“ upozorňuje Stanislav Bernard.
Certifikáty si postupně přebírají zástupci oceněných podniků přímo v pivovaru v našem návštěvnickém centru. Provozovatelé si kromě diplomů do interiéru mohou dát na fasády svých provozoven parádní velkou bronzovou desku, kterou si převzali od spolumajitelů pivovaru Stanislava Bernarda a Josefa Vávry.
Nejnovějšími držiteli certifikátu nejvyšší kvality jsou Hospůdka Jiřická a hospoda Na Mlýnku v Humpolci, Hybrálecká hospoda a hospoda Na Škole v Opatově na Jihlavsku, bar U Žihadel v Moravských Budějovicích a bar U Seňora v Telnici u Brna, Titanic v Břeclavi, Hospoda Na Vinici v Blatné, Restaurace Na Chaloupce ve Skalné, Restaurace Dudák v Nejdeku, restaurace Na Patě v Aši, Bernard Bar v Olomouci a Piváreň Káčko v Žilině na Slovensku.
-
5. prosince 2024
Petr Bende zahrál, Vánoce můžou přijít
Proud čiré muzikantské energie a radosti proudil ve velkých dávkách z pódia během koncertu Petr Bende Tria v našem návštěvnickém centru. Autor hudby i textů, zpěvák a multiinstrumentalista za 27 let tradičních vánočních koncertů našel návod na to, jak sestavit vyvážený program z vlastních energických a poetický písní a inspirací lidovou hudbou či evergreeny. Petr Bende má navíc dar přívětivé komunikace s publikem, které výkony jeho tria ocenilo opakovanými ovacemi vestoje. S podporou cimbálu (Michal Grombiřík) a basové kytary (Jiří Hrabovský) zde Petr Bende odehrál koncert, který neměl slabou chvilku.
Nejbližší akcí pro veřejnost v Návštěvnickém centru Bernard v Humpolci je Silvestr 2024 (31. prosince), živá hudba se do prostor pivovaru vrátí 18. února 2025 s vystoupením Ivana Hlase. Zpěvák a autor mnoha úžasných písní tu vystoupí za doprovodu dvou fenomenálních instrumentalistů, kytaristy Norbiho Kovácse a violoncellisty Jaroslava Olina Nejezchleby. Vstupenky na obě akce jsou k dostání na recepci centra a na webu www.navstivtebernard.cz.
-
2. prosince 2024
Na svátky jsme připravili dva speciály
Na letošní svátky jsme uvařili dvě unikátní piva – polotmavý Adventní speciál a limitovanou edici Ležáku s chmelem z Vysočiny.
Vánoce ve sklenici
Prvním ze speciálů je Adventní speciál Bernard, polotmavý ležák, který je se svojí podmanivou vůní a chutí ideální volbou v předvánočním čase v hospodách a restauracích. „Polotmavou třináctku s hustou pěnou jsme uvařili z výběru kvalitních sladů – českého, bavorského, karamelového a čokoládového,“ popisuje Josef Vávra, vrchní sládek a generální ředitel pivovaru.Adventní speciál má příjemnou vůni s tóny karamelu a sladu, harmonickou chuť a vyváženou hořkost, kterou zajišťuje kombinace několika druhů chmele. Obsah alkoholu činí 5,6 %, hořkost dosahuje 32 jednotek hořkosti (IBU). K dostání je výhradně čepovaný v hospodách a restauracích.
Ležák s chmelem z Vysočiny
„Koření“ pro druhou sváteční novinku, Ležák s chmelem z Vysočiny, narostlo na loni založené chmelnici v nadmořské výšce 560 metrů. Na svahu za městem pivovar poprvé vypěstoval a sklidil úrodu ze 144 rostlin šesti odrůd chmele.„Chmel z naší chmelnice je plnohodnotný, aromatický a pivo z něj lidem chutná. Navazuje tak na tradici, kdy jsem chmel do speciálu pěstoval několik let jen doma na zahradě,“ říká Josef Vávra. Ležák s chmelem z Vysočiny je svěží jedenáctka s obsahem alkoholu 4,7 % a hořkostí 38 IBU.
Speciály ve vybraných prodejnách a restauracích
Oba speciály jsou limitovanou záležitostí, k ochutnání budou od prvního adventního týdne v podnicích s čepovaným pivem Bernard, Ležák s chmelem z Vysočiny bude dostupný i v lahvích ve značkových prodejnách pivovaru. -
28. listopadu 2024Chinaski, Divokej Bill, Tublatanka… Bernard Fest 2025 je připraven
Mig 21, Rybičky 48, Kateřina Marie Tichá… Program Bernard Festu 2025 je kompletní a začal předprodej vstupenek. 20. a 21. června 2025 se na dohled od pivovaru odehraje program sestavený z toho nejlepšího na české a slovenské scéně.
V pátek festival zahájí vystoupení talentované autorky a zpěvačky Terezy Balonové, na kterou naváže kapela Wohnout a legendární slovenská Tublatanka. Večerní atmosféru rozproudí Mig 21 a první den festivalu vyvrcholí koncertem skupiny Chinaski.
Sobota nabídne dopolední program pro děti, který odstartuje Bombarďák a písně tradičního hosta festivalu Jaroslava Uhlíře. Odpoledne potěší fanoušky české hudby Dalibor Janda, z jiného soudku zahraje a zazpívá Kateřina Marie Tichá. Večer přinese nezapomenutelnou show díky energickým kapelám Mr. Irish Bastard, Divokej Bill a Rybičky 48.
„Každý rok se snažíme vytvořit program, který si užije celá rodina. Festival Bernard Fest je kombinací skvělé hudby, výjimečné atmosféry a našeho piva, které k tomuto víkendu neodmyslitelně patří,“ uvádí za pořadatelský tým pivovaru Zdeněk Mikulášek.
Vstupenky na festival budou až do konce roku k dispozici za 1 200 korun, následně bude jejich cena směrem k blížícímu se termínu festivalu růst. Je možné si je koupit na stránkách www.bernardfest.cz, v Návštěvnickém centru Bernard, ve značkové prodejně Bernard v Jihlavské ulici a v předprodeji Měkis v Humpolci.
Nezapomeňte si v kalendáři označit termín 20. a 21. června 2025 a dorazit na Horní náměstí v Humpolci za skvělou hudbou, nezapomenutelnými zážitky a špičkovým pivem Bernard!
www.bernardfest.cz -
27. listopadu 2024
Česká klasika v pivovaru
Od 27. listopadu do 1. prosince vám v naší Pivnici Na Štokách nabídneme speciální menu zaměřené na českou klasiku. Těšte se třeba na vepřový řízek z krkovice smažený na sádle s bramborovým salátem nebo na hovězí guláš s pivem Lavina a jemným žemlovým knedlíkem. Jako sladkou tečku na závěr doporučujeme Honzovy buchty s povidly a rumovou omáčkou.
Rezervaci pohodlně vyřídíte online https://www.navstivtebernard.cz/cs/pivnice nebo na telefonu 565 300 287.
Těšíme se na vás. -
21. listopadu 2024Oběhla kostel. A přeplavala oceány.
Zaplněný kinosál našeho návštěvnického centra si vyslechl úžasný příběh Abhejali Bernardové. Česká dálková plavkyně a běžkyně popsala svoji cestu od prvního nápadu, kdy oběhla kostel v sousedství bydliště, až po extrémní vytrvalecké výkony světové úrovně v plavání, běhání a jízdě na kole.
Jako desátý člověk na světě (a první člověk ze země bez moře) zdolala výzvu zvanou Sedm oceánů – přeplavala sedm světových mořských úžin.
Jak sama říká, cesta k dosažení cíle je mnohem poutavější než samotné jeho dosahování. Abhejali Bernardová posluchačům přiblížila, jak pomocí meditace, ztišení mysli a naslouchání vlastní intuici dokáže překračovat hranice vlastního pohodlí a poznává samu sebe. Svým vyprávěním dokáže pozitivně motivovat a přesvědčit posluchače, že dokáží víc, než si myslí.
Plavkyně, běžkyně, motivační řečnice a překladatelka se narodila jako Petra Bernardová, křestní jméno Abhejali, v překladu Čistá voda, získala od svého učitele Šrí Činmoje.