- 5. 12. 2025
- Svátek má: Jitka
Aktuálně
-
28. listopaduHlavně klid...
28. listopadu spustíme nový spot, kterým chceme divákům dopřát trochu klidu v hektické době před Vánoci. „Ze všeho, co se na nás před svátky valí, má člověk pocit, že neustále něco musí. Chceme lidem dopřát chvilku klidu. Nic nám neuteče, když si dáme pauzu. Spíše naopak k nám spousta věcí přijde,“ říká spolumajitel pivovaru Stanislav Bernard.
Další 90vteřinový mikrofilm z dílny Jiřího Mádla
Nový klip, jehož sdělením je „Hlavně klid“, opět vznikl v režii Jiřího Mádla, který pro nás již dříve natočil oceňované spoty „Svět se zbláznil, držme se“ a „Radosti byly a budou“. Stejně jako tehdy, i tentokrát režisér a scenárista Jiří Mádl nedostal zadání prodat pivo, ale vytvořit atmosféru – v tomto případě atmosféru klidu a ticha uprostřed ruchu. Ostatně, ani tentokrát se pivo ve spotu neobjeví.„Lidi jsou unavení z toho, jak všechno musí být perfektní a hned. Tak jsme si řekli, že natočíme něco úplně opačného. Něco, co nás zpomalí a uklidní,“ říká ředitel marketingu Tomáš Lipták. Spot sleduje drobné okamžiky rodinného soužití, spolupráce, radosti i tolerance. „Hlavně klid“ vystihuje, o co v klipu jde a co chce pivovar divákům vzkázat.
Osvědčená sestava: Bernard – Mádl – Dawson
Produkci i tentokrát zajistila společnost Dawson production vedená Monikou Kristl. Stejný tým stojí za předchozími spoty, které měly velký ohlas, ať už například v době lockdownu, nebo v nedávné minulosti s reklamou na nealkoholické pivo Bernard s přírodní grepovou šťávou.Kde spot uvidíte
Poprvé bude spot odvysílaný v České televizi 28. listopadu večer, následovat budou další televize a sociální sítě. Kromě 90vteřinového klipu je připravena také 10vteřinová varianta. Spot můžete zhlédnout od 28. 11. od 20:00 např. na YouTube.Nový spot Rodinného pivovaru Bernard „Hlavně klid“
scénář, režie: Jiří Mádl
kamera: Martin Žiaran
zvuk: Viktor Ekrt
střih: Filip Malásek
produkce: Dawson production, Monika Kristl -
4. září 2024Podpora mladých nadějí
Náš Nadační fond pomoci Bernard už dva roky pomáhá lidem z regionu dostat se ze svízelných životních situací. Teď jsme připraveni plnit sny také talentovaným lidem!
Oblast zájmu našeho nadačního fondu se rozšiřuje o mladé nadané lidi, kterým chceme pomáhat v dalším rozvoji. Pokud „to“ v sobě máte nebo víte o někom ve svém okolí, kdo hoří pro věc, má jasný cíl, je odhodlaný a chybí mu prostředky, ozvěte se!Další informace a kontakty najdete na webové stránce fondu www.bernard.cz/cs/nadacni-fond
-
30. srpna 2024Xavier Baumaxa vystoupí v návštěvnickém centru
23. 9. v 19:00 hodin vystoupí v Pivnici Na Štokách Xavier Baumaxa. Kdo ho zná, ví. Kdo ho nezná, takto se představuje sám: buránek regionálního charakteru se stále větším geografickým a mezigeneračním přesahem. Své písně skládá zpravidla při různých rytmických činnostech jako je sekání dříví, máchání křovinořezem, zatloukání hřebíků hundrtfýrcych, natírání plotu tixotropní lazurou, kopání ilegálních trativodů… Aneb o zábavu je postaráno už v pozvánce na koncert.
Jeho projev je založen na slovních hříčkách a parodiích na různé hudební styly a zpěváky.
Vstupenky zakoupíte online zde nebo na recepci návštěvnického centra každý den od 9 do 20 hodin. -
27. srpna 2024Pivovar ocenil mladíka za pomoc při resuscitaci
„Byla to hrozná situace. Paní prováděla srdeční masáž svého manžela v autě na sklopené sedačce a byla už značně vyčerpaná, tak jsem ji vystřídal. Tou dobou nás již instruovala operátorka na tísňové lince. Měli jsme se pokusit pána vyprostit z auta, to bylo však obtížné. Zkoušel jsem proto zastavit několik projíždějících vozidel, aby nám někdo pomohl. Nikdo nezastavil,“ popisuje Daniel Ecler událost, která se odehrála jednoho červnového večera v Pelhřimově.
Při kraji vozovky tam zastavila vozidlo žena ve středních letech, jejíž muž na sedadle spolujezdce zkolaboval. Daniel Ecler si toho všimnul a neváhal s pomocí. O oživování se pokoušel až do příjezdu profesionálů, kteří mu pomohli dostat muže z auta ven a pokračovali v resuscitaci. Bohužel, i přes úsilí trvající několik desítek minut nebyly pokusy o záchranu života úspěšné.
Ocenění za příkladný čin
Za svoje počínání mladý muž získal Bernardovu cenu. „Daniel Ecler se zachoval příkladně. Nezůstal pasivním přihlížejícím, ihned pomohl. Poté, kdy předal muže do péče záchranářů, se až do příjezdu příbuzných staral o jeho paní, zabezpečil také vozidlo. Předáním Bernardovy ceny chceme panu Eclerovi vyjádřit uznání a poděkování. Takto se nedokáže zachovat každý,“ popsal motiv udělení ceny Zdeněk Mikulášek z Rodinného pivovaru Bernard.Bernardovu cenu symbolizuje velké zlaté srdce, certifikát a také pivo na rok zdarma, což představuje průměrnou spotřebu piva v ČR na jednu osobu v předchozím roce.
Nikdo nepomohl
„S pomocí jsem neváhal, to by měla být samozřejmost. Velmi mě ale mrzí, že nám nikdo další nepomohl. Chápu, že někdo spěchá, někdo se bojí, ale do příjezdu hasičů a záchranky jsme na to byli sami. Přitom někdy stačí málo a může dojít k záchraně lidského života. Přál bych si, aby to tak mělo více lidí,“ dodal k události Daniel Ecler.Bernardova cena
Pivovar oceňuje Bernardovou cenou osoby i kolektivy nebo organizace za pozitivní, příkladné a obdivuhodné činy. Pivovar v minulosti cenu udělil například za férovou hru ve sportu, za záchranu života nebo jinou nezištnou pomoc druhým, cenu získaly např. i sportovní týmy či nadace. Přehled oceněných a jejich příběhy najdete na webu Rodinného pivovaru Bernard. -
20. srpna 2024
Nejlepší černý ležák je Bernard z Humpolce
Černý ležák Bernard je nejlepší na světě. Vyhrál svoji kategorii World´s best dark lager v jedné z nejprestižnějších světových degustačních soutěží World Beer Awards 2024 v Londýně. Piva Bernard na soutěži získala ještě další dvě zlaté, tři stříbrné a jednu bronzovou medaili.
„World Beer Awards patří k světově nejvýznamnějším soutěžím. Vítězství si vážíme také proto, že jsme ho získali už několikrát. Je to důkaz, že se nám daří dlouhodobě držet vysokou kvalitu piva,“ potěšily výsledky vrchního sládka a generálního ředitele pivovaru Josefa Vávru. Černý ležák je vůbec nejoceňovanějším pivem z produkce Rodinného pivovaru Bernard, získal už bezmála 110 ocenění z celého světa.
Černý ležák v prvním kole získal zlatou medaili a byl označen jako country winner, tedy nejlepší pivo dané kategorie z České republiky. V následujícím kole se v příslušném stylu určovalo nejlepší pivo na světě, Černý ležák Bernard zvítězil a náleží mu titul World´s best dark lager.
Nejlepší tmavý ležák na světě má plnou chuť s jemnou hořkostí, není sladký, jak se od tmavého piva obvykle očekává. Pivovar do něj přidává jemné kvasnice, díky nimž pivo sekundárně dokváší přímo v lahvi. Vaří se ze čtyř druhů sladů, kvasnic z vlastní produkce, vody z hlubinných vrtů a s použitím žateckých chmelů. V prodejnách je k dostání v typických lahvích pivovaru s patentním uzávěrem, do restaurací se dodává také v sudech.
Piva Bernard v Londýně získala celkem sedm ocenění
Zlaté medaile a ocenění country winner si v Londýně vysloužila také IPA a nové nealkoholické pivo s ovocnou příchutí Bernard Bitter Grep Free. Stříbrnými medailemi porotci ocenili Jantarový ležák, Bohemian ALE a nealkoholické pivo s příchutí višní, bronzovou medaili získal Sváteční ležák.
World Beer Awards je jedna z nejprestižnějších degustačních soutěží, kde porotci z celého světa porovnávají to nejlepší ze všech mezinárodně uznávaných pivních stylů. Nejvyšší ohodnocení z této soutěže má Rodinný pivovar Bernard z minulosti za Černý ležák, svrchně kvašené pivo Bohemian Ale a polotmavý Jantarový ležák.
-
16. srpna 2024
Pivovarský komín v Humpolci najdete hned dvakrát!
Nově můžete kromě areálu pivovaru potkat náš pivovarský komín i při příjezdu do Humpolce. Přesná miniatura pivovarského komína i s rozhlednou od 14. srpna stojí uprostřed kruhového objezdu na silnici I/34. Snad se vám bude líbit stejně jako nám.
Skutečná rozhledna v areálu pivovaru je pro návštěvníky otevřena v pracovních dnech od 9 do 17 hodin a v sobotu od 9 do 13 hodin. S ohledem na soukromí sousedů rozhledna není veřejnosti přístupná o nedělích a svátcích. Více informací naleznete na navstivtebernard.cz
-
13. srpna 2024
Aby bylo jako křen
Dobře načepované, čerstvé pivo do perfektně připravené sklenice, to je zážitek. Velký vliv na to, jaké pivo dostanete, má tedy ten, kdo ho pro vás připravuje.
Proto máme v pivovaru tzv. cestovní sládky, kteří navštěvují provozovny s čepovaným pivem Bernard. Pomáhají jak začátečníkům a brigádníkům se základními dovednostmi, tak zkušeným výčepním k tomu, aby svoje mistrovství ještě vybrousili. Umí samozřejmě poradit s čistotou a nastavením pivního vedení a skladováním piva, ale třeba i s tím, jak ušetřit za energie při chlazení piva. A za dlouhé roky praxe mají spoustu zkušeností, o kterých se v žádné příručce nedočtete.
Takto školil náš kolega Petr Kolařík výčepní v zatím jediném brněnském Bernard Baru. Ten se těší velké oblibě hostů, patří k nejúspěšnějším Bernard Barům vůbec a kromě pestré nabídky našich piv si tu hosté vychutnávají i skvělou kuchyni.