Atmosféra, na kterou se nezapomíná! Bernard Fest 2025
Za dveřmi je Bernard Fest, který se letos uskuteční 20. a 21. června 2025 na tradičním místě, na Horním náměstí v Humpolci. Na pódiu se vystřídá plejáda hvězd české a slovenské hudební scény, chybět nebude zahraniční, velmi energický host.
Bernard Fest je náš malý festival s velkým srdcem. Je výjimečný rodinnou atmosféru, přitom dokáže přivézt interprety, kteří plní největší koncertní sály. I proto se sem letos chystají zástupy návštěvníků.
Bernard Fest 2025
čtvrtek 19. června:
15:00 – Dechový orchestr ZUŠ Gustava Mahlera Humpolec
16:00 – Vysočinka
17:30 – Theresa Watts
18:30 – Karel na nákupech
19:30 – Jenakaši
20:30 – Keks
Vstup na čtvrteční program Bernard Festu je volný. Veškerý výtěžek z prodeje piva půjde ve prospěch Nadačního fondu pomoci Bernard, který ve svém městě a nejbližším okolí podporuje osoby v těžké životní situaci, a také talentované studenty, hudebníky, sportovce...
pátek 20. června:
15:00 – Tereza Balonová
17:00 – Wohnout
19:00 – Tublatanka
21:00 – Mig 21
23:00 – Chinaski
sobota 21. června:
10:00 – Bombarďák
12:00 – Jaroslav Uhlíř
14:00 – Kateřina Marie Tichá
16:00 – Dalibor Janda
18:00 – Mr. Irish Bastard (divoký celtic punk z Německa)
20:00 – Divokej Bill
22:30 – Rybičky 48
Nebude chybět bohaté občerstvení, kromě kapel je tu v hlavní roli samozřejmě pivo Bernard přímo od nás z pivovaru. Pak už nic nestojí v cestě tomu, aby i letos zavládla přátelská atmosféra, na kterou návštěvníci každoročně dlouho vzpomínají.
Vstupenky jsou v prodeji na www.bernardfest.cz, ve Značkové prodejně Bernard, Návštěvnickém centru Bernard a také v Infocentru Humpolec.
Další zprávy
-
28. dubnaPátý ročník pivní pálenky slaví úspěch
Poprvé jsme ji vypálili v době protiepidemických opatření v roce 2020. Byl to experiment, zároveň ale bylo jasné, že se podařilo přivést na svět nápoj, který by si měl najít svoje místo na výsluní. To se potvrdilo. Pálenka je vyrobena z lahodného, svrchně kvašeného speciálu Bohemian Ale, ze kterého získává unikátní vlastnosti. Zřejmě i díky nim pálenka zabodovala v zahraničních soutěžích v Německu, Anglii i Španělsku. Tento výjimečný nápoj se tak kromě sladových a karamelových tónů nyní může pochlubit i třemi zlatými medailemi. A nás to velmi těší.
„Je křišťálově čistá, silná, ale hebká,“ popisuje pálenku Jiří Syrovátka, mistr biolihovaru Zámecké sady v Chrámcích, kde destilát vzniká.
Nápoj pro slavnostní příležitosti i pro chvíle odpočinku obsahuje 50,6 % alkoholu. Každá z lahví má své jedinečné označení.Tajný postup výroby
Vedle vstupní suroviny se na vlastnostech destilátu zásadně podepisuje výrobní postup. „Nezbytné je vaření v měděných kotlích a nerovnoměrné topení dřevem. Co ale zcela vyřadí nežádoucí chutě a vůně a co naopak vytáhne vítané vlastnosti pálenky, si nechávám pro sebe,“ neprozrazuje své tajemství destilér Jiří Syrovátka.
Pivní pálenka Bernard, ročník 2024, je k dostání ve značkových prodejnách Bernard a v e-shopu. -
22. dubnaNejen o pivu se Standou
Náš Standa se bavil o pivovaru, pivu, podnikání… A zdaleka nejen o tom v podcastu Václava Nechyby.
Zveme ke sledování, třeba si k tomu dáte pivko. Přejeme příjemně strávený čas. A na zdraví.
-
21. dubna
Jarní menu Na Štokách
Čerstvé suroviny, svěží chutě, oblíbená klasika i novinky, které vás nadchnou. To je nové jarní menu naší pivnici.
A pivo? To ladí k jídlu jako slunce k jaru. K pivnímu párování jsme vybrali třeba:
- Jehněčí koleno & Jarní speciál
- Krůtí řízek & Nefiltrovaná 12
- Burger z černé čočky & Černá Lavina
Přijďte ochutnat naše jarní menu.Celé menu si můžete prohlédnout zde: https://www.navstivtebernard.cz/cs/pivnice/menu
-
17. dubnaVyšlo nové číslo magazínu Vlastní cestou
Žertovat, riskovat a být odvážný je důležité nejen ve filmovém průmyslu, kterému se Nick McCallum věnuje již od 80. let minulého století, mimo jiné produkoval také tři nové díly Hvězdných válek. Humorem, smíchem a trochou hipízáctví vás naplní i další rozhovor s hudebníkem a zpěvákem Romanem Holým.
Fejeton Ondřeje Neffa vás přiměje k zamyšlení nad skutečným rytmem novinářova života a v komiksu Dawson City si oprášíte rčení "lehce nabyl, lehce pozbyl".
Druhé číslo magazínu v letošním roce plné humoru, novinek, krásných fotek je právě na cestě do vašich schránek a ke stažení ho naleznete ZDE.Bavte se.
-
16. dubnaVečer plný smíchu s Tigranem Hovakimyanem
V návštěvnickém centru jsme přivítali populárního stand-up komika Tigrana Hovakimyana. Jeho vystoupení se setkalo s mimořádným ohlasem – sál byl zcela zaplněn a diváci odcházeli od smíchu uplakaní.
Tigranův osobitý humor, pohotové reakce a schopnost trefně komentovat běžné situace si získaly publikum od prvních okamžiků. Večer se nesl ve znamení smíchu, skvělé nálady a pozitivní energie, za což Tigranovi srdečně děkujeme.
V naší fotogalerii se můžete podívat na atmosféru večera a připomenout si ty nejlepší momenty.
Děkujeme vám za návštěvu a úsměvy. Těšíme se na další společná setkání! -
14. dubna
Stavíme byty pro zaměstnance
Pustili jsme se do projektu, který zkrášlí centrum Humpolce a rozšíří jeho ubytovací kapacity. V sousedství pivovaru v Masarykově ulici přestavujeme dlouho nevyužívaný a neudržovaný objekt na bytový dům.
Stará budova mnoho let zela prázdnotou a chátrala. To se nyní mění, při rekonstrukci domu včetně jeho podkroví vzniká šest nájemních bytů. Tři byty o dispozici 3+kk a tři menší byty 2+kk budou přednostně určeny pro zaměstnance pivovaru. V případě neobsazení je nabídneme nájemníkům mimo firmu.
Bydlení jako benefit
„Zajištění nového moderního bydlení je jeden z našich benefitů pro zaměstnance. Zázemí tu najdou současní i budoucí kolegové, ať už jsou z daleka, nebo tu bude nové bydlení pro někoho zdejšího,“ říká generální ředitel pivovaru Josef Vávra.Ruina se investicí pivovaru proměňuje v moderní objekt, který prospěje oživení a lepšímu vzhledu ulice v centru. Rodinný pivovar Bernard tak potvrzuje svou roli nejen významného podnikatelského subjektu, ale také odpovědného zaměstnavatele a společnosti, která podporuje rozvoj města.
Rekonstrukci provádí firma Podzimek & synové pod vedením architektonického Studia A, dokončení je naplánované na červenec 2025.