Atmosféra, na kterou se nezapomíná! Bernard Fest 2025
Za dveřmi je Bernard Fest, který se letos uskuteční 20. a 21. června 2025 na tradičním místě, na Horním náměstí v Humpolci. Na pódiu se vystřídá plejáda hvězd české a slovenské hudební scény, chybět nebude zahraniční, velmi energický host.
Bernard Fest je náš malý festival s velkým srdcem. Je výjimečný rodinnou atmosféru, přitom dokáže přivézt interprety, kteří plní největší koncertní sály. I proto se sem letos chystají zástupy návštěvníků.
Bernard Fest 2025
čtvrtek 19. června:
15:00 – Dechový orchestr ZUŠ Gustava Mahlera Humpolec
16:00 – Vysočinka
17:30 – Theresa Watts
18:30 – Karel na nákupech
19:30 – Jenakaši
20:30 – Keks
Vstup na čtvrteční program Bernard Festu je volný. Veškerý výtěžek z prodeje piva půjde ve prospěch Nadačního fondu pomoci Bernard, který ve svém městě a nejbližším okolí podporuje osoby v těžké životní situaci, a také talentované studenty, hudebníky, sportovce...
pátek 20. června:
15:00 – Tereza Balonová
17:00 – Wohnout
19:00 – Tublatanka
21:00 – Mig 21
23:00 – Chinaski
sobota 21. června:
10:00 – Bombarďák
12:00 – Jaroslav Uhlíř
14:00 – Kateřina Marie Tichá
16:00 – Dalibor Janda
18:00 – Mr. Irish Bastard (divoký celtic punk z Německa)
20:00 – Divokej Bill
22:30 – Rybičky 48
Nebude chybět bohaté občerstvení, kromě kapel je tu v hlavní roli samozřejmě pivo Bernard přímo od nás z pivovaru. Pak už nic nestojí v cestě tomu, aby i letos zavládla přátelská atmosféra, na kterou návštěvníci každoročně dlouho vzpomínají.
Vstupenky jsou v prodeji na www.bernardfest.cz, ve Značkové prodejně Bernard, Návštěvnickém centru Bernard a také v Infocentru Humpolec.
Další zprávy
-
8. lednaČepujte jako profíci!
Ještě máme volná místa v sobotní škole čepování. Naučíte se tu, jak poznat dobré pivo, jak perfektně připravit výčepní sklo, jak poladit výčep, aby všechno skvěle chodilo a hlavně, jak čepovat tak fantasticky, že vy i všichni kolem si budou na pivu opravdu pochutnávat.
Všechno si tu v pohodě vyzkoušíte, my vás povedeme krok po kroku, poradíme, podpoříme. Trénovat pak můžete doma nebo vám to dovolí váš hospodský.
Více informací naleznete na www.navstivtebernard.cz, pohodlně tu také rovnou koupíte vstupenku online. Nebo se pro ni stavte na recepci návštěvnického centra každý den od 9 do 20 hodin.
V sobotu se na vás budeme těšit. -
2. lednaObliba našeho piva roste. Prodalo se ho nejvíce v historii
V roce 2024 jsme vystavili 419 tisíc hektolitrů piva, nejvíce za 33 let existence. Je to o 10 tisíc hl více než v předchozím roce. Naše produkce jde proti vývoji na trhu, kde prodej piva dlouhodobě postupně klesá. Dvě třetiny piva Bernard vyčepují restaurace a hospody ze sudů, třetina se prodá v lahvích, přitom na českém trhu je poměr opačný.
„Každý rok se vypořádáváme s dalšími překážkami, od covidu přes skokové nárůsty cen energií a surovin, válku na Ukrajině, zvýšení daní, nekončící bujení administrativy až po povodně, jejichž dopad jsme také pocítili. Přesto se nám daří růst. Nemáme to zadarmo, je za tím píle a poctivá práce. Proto nás opravdu těší, že si naše pivo vybírá stále více lidí,“ hodnotí vývoj generální ředitel a vrchní sládek Josef Vávra.
„Od počátku usilujeme o co nejvyšší kvalitu piva a služeb a naše snaha přináší výsledky. Věřím v poctivou práci a dobré vztahy s obchodními partery a zákazníky. Má smysl jít vlastní cestou v marketingu a mít schopné obchodníky, kterým se daří nacházet nová odbytiště, i když řada provozoven v posledních letech padla,“ ohlíží se za uplynulým rokem také spolumajitel pivovaru Stanislav Bernard, podle kterého se aktuálními výsledky pivovar přiblížil na hranu svých kapacit.
Růst pozastavil pouze covid
Náš výstav se kontinuálně zvyšuje od roku 2001 (95 tisíc hl.). Hranici 400 tisíc hektolitrů se nám podařilo přesáhnout poprvé v roce 2019, v následujících letech ovšem přišel pokles prodeje v důsledku opatření proti šíření covidu (zavírání hospod apod.). V roce 2022 byl výstav pivovaru bezmála 398 tisíc hektolitrů, v roce 2023 už 409 tisíc hektolitrů piva.Rodinný pivovar Bernard sídlící v Humpolci na Vysočině exportuje 21 procent své produkce do 25 zemí světa, nejvíce na Slovensko, do Švédska a do Bulharska. Zaměstnává 267 lidí, dalších 28 osob má práci v humnové Sladovně Bernard v Rajhradě u Brna. V roce 2022 pivovar otevřel ve svém areálu Návštěvnické centrum Bernard. V roce 2024 se v soutěži Společnosti přátel piva stal už poosmé pivovarem roku.
-
24. prosince 2024Každý den může být štědrý. Šťastné a veselé!
-
19. prosince 2024
Nejnovější Bernard Bar je v Táboře
V srdci historického města Tábor je nový Bernard Bar. Stylový interiér, široká nabídka perfektně čepovaného piva a výtečná gastronomie už během prvních týdnů udělaly z nového podniku v Divadelní ulici vyhledávané místo pro posezení s přáteli i atraktivní prostor pro firemní akce.
Provozovatelem je Vladislav Skoumal, ostřílený gastronom s více než dvacetiletou praxí. „Zkušenosti jsem získával v různých podnicích, několik let jsem mohl stát po boku renomovaného šéfkuchaře Martina Svatky. Pracoval jsem i jako číšník nebo provozní. Všechno se mi dnes hodí, když nestíháme nebo někdo z týmu chybí, tak zaskočím v kuchyni nebo na place,“ říká Vladislav Skoumal, který nový bar rozjel s velkou podporou a pomocí své ženy.
„Kromě skvělého piva je mi sympatický způsob komunikace značky Bernard, opravdu si jde vlastní cestou,“ komentuje zahájení spolupráce s Rodinným pivovarem Bernard šéf podniku. Podle něj byl start nové provozovny úspěšný. „Lidé jdou za značkou, také jsou zvědaví, co je tu nového. Děláme všechno pro to, aby se sem zákazníci rádi vraceli a zdá se, že se to daří. Už máme štamgasty. A do konce roku máme vyprodáno, zájem si tu udělat třeba firemní předvánoční večírek nás mile překvapil.“
Kompletní rekonstrukce a nové možnosti
Dům, kde bar sídlí, koupil Rodinný pivovar Bernard a nechal jej kompletně zrekonstruovat. Do dvou podlaží se vejde bezmála stovka hostů, s letní zahrádkou je kapacita ještě o třicet míst vyšší. Kromě baru zde vznikly i kancelářské a skladovací prostory. Rekonstrukci, která vdechla nový život starému domu v centru města, se podařilo uskutečnit za pouhé čtyři měsíce.Unikátní koncept měkké franšízy
Princip Bernard Barů a Bernard Pubů je tzv. měkká franšíza. Podniky sdílí jednotný koncept a pivo značky Bernard, ale provozovatelům zůstává prostor pro jedinečnost. Pivovar například neurčuje dodavatele nealko nápojů či surovin do kuchyně atp. Podnik v Táboře je čtrnáctou franšízovou provozovnou v síti Bernard Barů a Bernard Pubů.Více informací naleznete na stránkách www.bernardbar.cz
-
16. prosince 2024
Rozsvítili jsme pivovar
Že se blíží Vánoce se u nás pozná nejen podle toho, že jsme uvařili Adventní speciál. Tradičně také nazdobíme a rozsvítíme pivovar. Skromně se domníváme, že mu to docela sluší a že jsme i my přidali trochu světla ke sváteční atmosféře v našem městě. A pokud si v tomto čase najdete i chvilku na setkání s rodinou, přáteli nebo kolegy, pak už nezbývá než popřát šťastné chvíle, dobrou chuť a na zdraví.
-
13. listopadu 2024Silvestr v pivovaru
Po všem shonu před svátky si v pohodě a bez starostí užijte závěr roku. My se postaráme o skvělé pití a jídlo, o živou muziku a krásné prostory. Na vás je jediné – včas si zajistit místo.
Vstupenky na Silvestr u nás v Pivnici Na Štokách jsou už nyní k dostání na recepci centra nebo on-line zde: https://www.navstivtebernard.cz/cs/akce/silvestr-2024
Jednou ranou vyřešíte program na poslední den v roce a zároveň pořídíte pěkný dárek pod stromeček.
Těšíme se vás.