Bernard otevřel školicí centrum
Rodinný pivovar Bernard vybudoval přímo ve svém areálu nové školicí centrum čepování piva. Dovednosti a znalosti tu budou získávat jak začínající výčepní, tak zkušení profesionálové.
„Ukazujeme, co udělat pro to, aby zákazník dostal to nejlepší pivo. Účastníci se u nás seznámí s ideálním skladováním piva, přípravou skla a především s čepováním piva na různých druzích vybavení,“ říká Petr Kolařík, jeden ze školitelů a trenérů kvality.
Pivovaru na vysoké úrovni podávání piva velmi záleží. „Pivo odchází z pivovaru v perfektní kondici a je zájmem všech, aby se tak dostalo i na stůl před konečného zákazníka,“ vysvětluje školitel. „Má smysl dělat věci dobře, užitek z toho mají všichni, host, hostinský i pivovar. Host dostane a vychutná si skvělé pivo, na které se rád vrátí k dobrému výčepnímu. A pivovar má odbyt,“ připomíná jednoduchou rovnici Petr Kolařík. „My v Bernardu věříme, že má smysl věci dělat dlouhodobě kvalitně. To se v závěru vyplatí všem.“
Na návštěvu do pivovaru
Účastníci školení mohou využít přítomnosti v pivovaru, seznámit se tu detailně s výrobou piva a příběhem značky. Bernard se mimo jiné odlišuje tím, že většinu tohoto piva vyčepují hospody a restaurace ze sudů. Situace na českém trhu je přitom zcela opačná, zhruba dvě třetiny piva se prodají v lahvích a plechovkách, podíl sudového se postupně snižuje. Pivo Bernard v České republice nakupují a čepují asi čtyři tisíce odběratelů.
Nejlepší dostávají certifikát
Rodinný pivovar Bernard systematicky podporuje provozovny, které nabízí jeho pivo. Kromě předávání know-how jde o materiální a marketingovou pomoc. Počínání provozoven také dokáže různě ocenit a odměnit. Nejvyšším ohodnocením pro špičkové výčepní a provozovny je Certifikát kvality Bernard. Pro něj si letos do pivovaru přijely už desítky provozovatelů restaurací a hospod.
Otevřením školicího centra Rodinný pivovar Bernard navazuje na již mnoho let fungující program tzv. cestujících sládků, kdy zkušení odborníci pivovaru pravidelně navštěvují hostinské provozy v Česku i na Slovensku a pomáhají s technikou čepování, údržbou zařízení i znalostmi personálu.
Zkusit to může každý
Informace a zkušenosti může u Bernarda načerpat kdokoliv. Návštěvnické centrum Bernard pořádá školu čepování i pro veřejnost, stačí sledovat kalendář na jeho stránkách: https://www.navstivtebernard.cz/cs/kalendar-akci, nebo si školení nechat připravit pro organizovanou skupinu třeba jako součást teambuildingu nebo firemní akce.
Další zprávy
-
1. července 2024
Na hrad a pivo jako z pohádky
Tohle by mohl být úspěšný výlet pro celou rodinu. Hrad a zámek Velhartice nedaleko Klatov je skutečně jako z pohádky, za vidění rozhodně stojí i zdejší skanzen lidové architektury či unikátní, starobylý, kamenný most, o krásné krajině kolem nemluvě. Sídlo Buška z Velhartic proslavil Jan Neruda, který přátelství známého komorníka a císaře popsal v básni Romance o Karlu IV. Údolí říčky Ostružné okouzlilo například i Jana Wericha. Pod hradem u chaty postavené podle návrhu výtvarníka Jiřího Trnky slavný herec a vášnivý rybář trávil volný čas. K Werichově chatě se dostanete po trase památkovou zónou a okrajem přírodní rezervace Borek.
Nás tu zaujalo to, že hrad míval svůj pivovar. Ten je nyní zrekonstruovaný, můžete si ho prohlédnout, ale pivo se tu už nevaří. O zážitek z piva však nepřijdete. Součástí hradního pivovaru je restaurace, kde už více než 10 let čepují naše pivo! To jsme ocenili a provozovatelům předali erb, který naše letité partnerství připomíná. Návštěvníci hodnotí kvalitu zde podávaného piva vysoko, v aplikaci „Jak Vám dnes chutná Bernard“ mu udělili nejvyšší možné hodnocení.
Tak na zdraví a na hezké putování! -
26. června 2024Proč v létě nevaříme Nefiltrovanou 10
Nefiltrovaná piva jsou vyhledávanou specialitou a jejich lahodnou chuť ocení i ten, kdo není odborník. Tato piva jsou ale „živá“ a letní vysoké teploty jim nedělají dobře. Pokud se sud s nefiltrovaným pivem příliš ohřeje například během cesty v kamionu nebo ve skladu, začnou znovu pracovat v pivu obsažené kvasnice. Tlak v sudu neúměrně stoupne a ze sudu teče pouze pěna. Situaci už pak nezachrání ani výkonné chlazení výčepu, ani lednice.
Usilujeme o to, aby se k vám naše pivo vždy dostávalo v co nejlepší kvalitě. V horkých letních dnech není jednoduché zajistit dopravu a skladování v patřičných podmínkách, proto jsme se rozhodli produkci naší Nefiltrované desítky na léto pozastavit, abychom se k ní po opadnutí vysokých teplot opět vrátili.
V letních měsících vás jistě osvěží i jiná piva, ať ta „běžná“, nebo některý z našich speciálů, jako třeba Extra hořký ležák Bernard. A pokud bude vedro skutečně neúnosné, namíchejte si náš nealko Grep třeba s Jedenáctkou, dostanete tak výborný lehký letní nápoj.
Na zdraví! -
25. června 2024
Bernard Fest bavil i chytl za srdce
Velký hudební víkend má za sebou Humpolec, proběhl tu tradiční Bernard Fest. Už ve čtvrtek se Horní náměstí zaplnilo lidmi, kteří si přišli poslechnout především domácí interprety, program pak završilo vystoupení energické kapely Sto zvířat. Vstupné bylo zdarma a veškerý výtěžek z prodaného piva za tento den, který byl bez mála 300 tisíc korun, věnoval Rodinný pivovar Bernard středisku Oblastní charity, dennímu centru pro seniory Astra v Humpolci.
Hlavní program v pátek odstartoval písničkář Pokáč. Následující vystoupení Čechomoru oddálilo očekávání velké bouřky. Ta se ale festivalu nakonec vyhnula, program pak už pokračoval bez zdržení, Tomáš Klus i Tři sestry byli „v suchu“.
V sobotu před polednem se náměstí zaplnilo posluchači The Tap Tap a následně Jaroslava Uhlíře. Pohodová nálada pokračovala s kapelou Mňága a Žďorp a také s „nejrychlejší dechovkou na světě“ z Rumunska Fanfare Ciocărlia. Pak už si publikum zcela získal na svou stranu Petr Janda s kapelou Olympic. V plné síle odehraný koncert připomněl, kolik evergreenů má na kontě kapela, která je na scéně už více než 60 let. Energie večera gradovala s kapelami Wanastowi Vjecy a Horkýže Slíže.
Bernard Fest 2025 se odehraje 20. a 21. června 2025.
foto: Josef Čech
-
10. června 2024
Prostřílela se deštěm ke zlatu
Střelba patří k menšinovým sportům, ale máme v ní špičkové reprezentanty, a to i na mezinárodní úrovni. Přesnost, pohotovost, ale i klid a rozvahu střelců obdivujeme a rádi jsme podpořili Mistrovství Evropy v univerzálním trapu, které se konalo v Českých Budějovicích. Ostatně i náš vrchní sládek Josef Vávra je fanouškem tohoto sportu a sám se mu aktivně věnuje.
Zástupci ČR zde potvrdili, že si svoji vysokou úroveň drží. Členka české reprezentace v olympijském trapu, dvacetiletá Tereza Závišková, tu získala zlato. Velkou radost nám udělal také juniorský tým, který si vystřílel bronz. Celkem tu v 50 týmech startovalo 256 účastníků z 12 zemí.
Celé čtyři soutěžní dny provázela nepřízeň počasí, přívalový déšť dokonce zaplavil všechny střelnice. Přesto se pořadatelům podařilo průběh akce kompletně zajistit. Blahopřejeme jak našim úspěšným závodníkům, tak organizačnímu týmu, který se zvládl se všemi nástrahami vypořádat.
-
31. května 2024
Našemu centru jsou dva roky
V sobotu 1. června to budou rovné dva roky, co jsme otevřeli naše Návštěvnické centrum Bernard. A my jsme se každý den snažili a snažíme, aby se vám u nás líbilo. Uspořádali jsme spoustu prohlídek, koncertů, besed a promítání a také teambuildingů, porad a prezentací. K tomu vám vaříme, jak nejlépe umíme a především děláme maximum pro to, abyste u nás dostali vždy to nejlepší a nejlépe načepované pivo.
A takhle to budeme dělat i nadále.
Těšíme se na vaši návštěvu. -
17. června 2024Program Bernard festu