Bernard otevřel školicí centrum
Rodinný pivovar Bernard vybudoval přímo ve svém areálu nové školicí centrum čepování piva. Dovednosti a znalosti tu budou získávat jak začínající výčepní, tak zkušení profesionálové.
„Ukazujeme, co udělat pro to, aby zákazník dostal to nejlepší pivo. Účastníci se u nás seznámí s ideálním skladováním piva, přípravou skla a především s čepováním piva na různých druzích vybavení,“ říká Petr Kolařík, jeden ze školitelů a trenérů kvality.
Pivovaru na vysoké úrovni podávání piva velmi záleží. „Pivo odchází z pivovaru v perfektní kondici a je zájmem všech, aby se tak dostalo i na stůl před konečného zákazníka,“ vysvětluje školitel. „Má smysl dělat věci dobře, užitek z toho mají všichni, host, hostinský i pivovar. Host dostane a vychutná si skvělé pivo, na které se rád vrátí k dobrému výčepnímu. A pivovar má odbyt,“ připomíná jednoduchou rovnici Petr Kolařík. „My v Bernardu věříme, že má smysl věci dělat dlouhodobě kvalitně. To se v závěru vyplatí všem.“
Na návštěvu do pivovaru
Účastníci školení mohou využít přítomnosti v pivovaru, seznámit se tu detailně s výrobou piva a příběhem značky. Bernard se mimo jiné odlišuje tím, že většinu tohoto piva vyčepují hospody a restaurace ze sudů. Situace na českém trhu je přitom zcela opačná, zhruba dvě třetiny piva se prodají v lahvích a plechovkách, podíl sudového se postupně snižuje. Pivo Bernard v České republice nakupují a čepují asi čtyři tisíce odběratelů.
Nejlepší dostávají certifikát
Rodinný pivovar Bernard systematicky podporuje provozovny, které nabízí jeho pivo. Kromě předávání know-how jde o materiální a marketingovou pomoc. Počínání provozoven také dokáže různě ocenit a odměnit. Nejvyšším ohodnocením pro špičkové výčepní a provozovny je Certifikát kvality Bernard. Pro něj si letos do pivovaru přijely už desítky provozovatelů restaurací a hospod.
Otevřením školicího centra Rodinný pivovar Bernard navazuje na již mnoho let fungující program tzv. cestujících sládků, kdy zkušení odborníci pivovaru pravidelně navštěvují hostinské provozy v Česku i na Slovensku a pomáhají s technikou čepování, údržbou zařízení i znalostmi personálu.
Zkusit to může každý
Informace a zkušenosti může u Bernarda načerpat kdokoliv. Návštěvnické centrum Bernard pořádá školu čepování i pro veřejnost, stačí sledovat kalendář na jeho stránkách: https://www.navstivtebernard.cz/cs/kalendar-akci, nebo si školení nechat připravit pro organizovanou skupinu třeba jako součást teambuildingu nebo firemní akce.
Další zprávy
-
25. červnaJste dobří
I letos byl výtěžek z prodeje piva a vratných kelímků čtvrtečního programu Bernard Festu věnován na dobrou věc – konkrétně na Nadační fond pomoci Bernard, který podporuje lidi v Humpolci a okolí. Díky vaší podpoře se během čtvrtka podařilo do fondu získat krásných 412 800 Kč. Návštěvníci si také mohli užít novinku, vysokozdvižnou plošinu, z níž byl unikátní výhled na celý areál festivalu. Zdarma ji zapůjčila firma Kerouš a navíc výtěžek z jízdného firma zdvojnásobila. Fond tak získal dalších více než 18 000 Kč. Do třetice bylo možné přispět tak, že lidé vhodili vratný kelímek do červených popelnic a věnovali tím zálohu ve prospěch fondu, pro který to znamená dalších 30 000 Kč do plusu.
Děkujeme!
Obrovské díky patří všem, kteří dorazili na humpolecké náměstí, vytvořili fantastickou atmosféru a společně s námi oslavili další ročník Bernard Festu. Děkujeme také partnerům, podporovatelům a těm, kteří se podíleli na organizaci.Těšíme se na vás zase za rok – na jubilejním 30. ročníku Bernard Festu!
-
25. června
Bernard Fest 2025: Humpolec žil naplno!
Máme za sebou již 29. ročník Bernard Festu – a byl to opravdu nezapomenutelný víkend! Slunce přálo, vychlazené pivo chutnalo skvěle, atmosféra byla výborná po celé dva dny.
Pátek plný hvězd
Už v pátek se humpolecké náměstí zcela zaplnilo a fanoušci si užili hvězdné vystoupení kapel jako Wohnout, Chinaski, Mig 21 nebo legendární Tublatanka. Všude zněla hudba, lidé zpívali, tančili a slavili život.
Sobota pro celou rodinu
Sobotní program odstartoval dětsky laděný koncert Bombarďáka a oblíbeného Jaroslava Uhlíře, který potěšil malé i velké svými nestárnoucími hity. Poté pódium ovládla Kateřina Marie Tichá s Bandjeez, jež navodila krásnou atmosféru před tím, než se začalo přitvrzovat.
Irská energie a ohnivá show
Na scénu nastoupili skvělí Irish Bastards, kteří rozproudili dav svým našlapaným vystoupením. Následoval energický a veselý koncert Divokýho Billa a závěr večera patřil Rybičkám 48, jejichž koncert byl i vizuální podívanou – s pyrotechnikou, ohni a nezaměnitelnou show.Těšíme se na vás zase za rok. Příští ročník připravujeme na 19. a 20. června 2026!
Fotky z Bernard Festu si můžete prohlédnout a třeba se na nich najít:
Foto od Josefa Čecha
Foto od Martina Domanského -
9. červnaAtmosféra, na kterou se nezapomíná! Bernard Fest 2025
Za dveřmi je Bernard Fest, který se letos uskuteční 20. a 21. června 2025 na tradičním místě, na Horním náměstí v Humpolci. Na pódiu se vystřídá plejáda hvězd české a slovenské hudební scény, chybět nebude zahraniční, velmi energický host.
Bernard Fest je náš malý festival s velkým srdcem. Je výjimečný rodinnou atmosféru, přitom dokáže přivézt interprety, kteří plní největší koncertní sály. I proto se sem letos chystají zástupy návštěvníků.
Bernard Fest 2025
čtvrtek 19. června:
15:00 – Dechový orchestr ZUŠ Gustava Mahlera Humpolec
16:00 – Vysočinka
17:30 – Theresa Watts
18:30 – Karel na nákupech
19:30 – Jenakaši
20:30 – KeksVstup na čtvrteční program Bernard Festu je volný. Veškerý výtěžek z prodeje piva půjde ve prospěch Nadačního fondu pomoci Bernard, který ve svém městě a nejbližším okolí podporuje osoby v těžké životní situaci, a také talentované studenty, hudebníky, sportovce...
pátek 20. června:
15:00 – Tereza Balonová
17:00 – Wohnout
19:00 – Tublatanka
21:00 – Mig 21
23:00 – Chinaskisobota 21. června:
10:00 – Bombarďák
12:00 – Jaroslav Uhlíř
14:00 – Kateřina Marie Tichá
16:00 – Dalibor Janda
18:00 – Mr. Irish Bastard (divoký celtic punk z Německa)
20:00 – Divokej Bill
22:30 – Rybičky 48Nebude chybět bohaté občerstvení, kromě kapel je tu v hlavní roli samozřejmě pivo Bernard přímo od nás z pivovaru. Pak už nic nestojí v cestě tomu, aby i letos zavládla přátelská atmosféra, na kterou návštěvníci každoročně dlouho vzpomínají.
Vstupenky jsou v prodeji na www.bernardfest.cz, ve Značkové prodejně Bernard, Návštěvnickém centru Bernard a také v Infocentru Humpolec.
-
3. června
Školíme výčepní napříč republikou
Sládek pivo vaří, hostinský ho dělá. Co to vlastně znamená? Společným zájmem pivovaru i hostů restaurací a hospod je, aby se pivo před konečného spotřebitele dostalo v nejlepší možné kvalitě. Důležitá je péče, kterou mu věnují lidé za výčepem. Proto máme tým odborníků, kteří pravidelně vyráží do různých koutů České a Slovenské republiky, aby školili personál a výčepní v podnicích, kde se naše pivo čepuje.
Zaměřují se nejen na technické dovednosti, jako je správné čepování a údržba pivního vedení, ale i na správné skladování piva a celkovou čistotu provozu. Vysvětlují, jak každodenní péče ovlivňuje chuť a kvalitu piva, a předávají osvědčené rady a postupy, které přispívají k perfektnímu výsledku. Rozšiřují znalosti personálu, aby byl schopný hostům objasnit pojmy z pivovarnictví nebo říci podrobnosti a zajímavosti o našem pivu. Hostinské zveme do pivovaru, kde si pak znalosti mohou ještě rozšířit a seznámit se s výrobou na vlastní oči.
Od počátku si zakládáme na dobrých vztazích se zákazníky a budování jejich vztahu k naší značce. Jsme přesvědčeni, že když personál rozumí nejen odborné stránce čepování, ale i hodnotám našeho pivovaru, dokáže nabídnout hostům víc než jen nápoj – dokáže z každého piva udělat zážitek s hustou krémovou pěnou.
Znalosti, zkušenosti a vztah k celému pivovarskému řemeslu napomáhají zvyšovat úroveň této krásné a pestré oblasti lidského konání. A vám přináší radost z opravdu dobrého piva.
Na zdraví!
-
1. červnaNávštěvnické cetrum slaví 3 roky!
Letí to. Přijde nám to jako včera, kdy jsme vás prvně vítali na prahu našeho zbrusu nového návštěvnického centra, nadšeni, odhodláni a s radostí. Některé věci se za tu dobu změnily, ale to podstatné zůstalo. Každý den děláme maximum pro to, abyste se v našem centru cítili skvěle, abyste odcházeli plni zážitků a především, dostali to nejlepší pivo.
Budeme rádi, když s námi naše výročí oslavíte. V pondělí 2. června bude ke každému hlavnímu chodu čepované alko nebo nealko pivo na nás.
Děkujeme a moc se těšíme na vaši návštěvu. Na zdraví!
-
28. květnaStanda Bernard v Českém gastronomickém podcastu
Standa Bernard byl hostem Luboše Kastnera v jeho populárním Českém gastronomickém podcastu. Užijte si bezmála 34 let našeho pivovaru doplněných o spoustu zajímavostí i silných okamžiků. Úžasně uvolněný a příjemný rozhovoru vznikl v našem návštěvnickém centru.
Celý díl gastro podcastu si můžete pustit ZDE.