Bernard otevřel školicí centrum
Rodinný pivovar Bernard vybudoval přímo ve svém areálu nové školicí centrum čepování piva. Dovednosti a znalosti tu budou získávat jak začínající výčepní, tak zkušení profesionálové.
„Ukazujeme, co udělat pro to, aby zákazník dostal to nejlepší pivo. Účastníci se u nás seznámí s ideálním skladováním piva, přípravou skla a především s čepováním piva na různých druzích vybavení,“ říká Petr Kolařík, jeden ze školitelů a trenérů kvality.
Pivovaru na vysoké úrovni podávání piva velmi záleží. „Pivo odchází z pivovaru v perfektní kondici a je zájmem všech, aby se tak dostalo i na stůl před konečného zákazníka,“ vysvětluje školitel. „Má smysl dělat věci dobře, užitek z toho mají všichni, host, hostinský i pivovar. Host dostane a vychutná si skvělé pivo, na které se rád vrátí k dobrému výčepnímu. A pivovar má odbyt,“ připomíná jednoduchou rovnici Petr Kolařík. „My v Bernardu věříme, že má smysl věci dělat dlouhodobě kvalitně. To se v závěru vyplatí všem.“
Na návštěvu do pivovaru
Účastníci školení mohou využít přítomnosti v pivovaru, seznámit se tu detailně s výrobou piva a příběhem značky. Bernard se mimo jiné odlišuje tím, že většinu tohoto piva vyčepují hospody a restaurace ze sudů. Situace na českém trhu je přitom zcela opačná, zhruba dvě třetiny piva se prodají v lahvích a plechovkách, podíl sudového se postupně snižuje. Pivo Bernard v České republice nakupují a čepují asi čtyři tisíce odběratelů.
Nejlepší dostávají certifikát
Rodinný pivovar Bernard systematicky podporuje provozovny, které nabízí jeho pivo. Kromě předávání know-how jde o materiální a marketingovou pomoc. Počínání provozoven také dokáže různě ocenit a odměnit. Nejvyšším ohodnocením pro špičkové výčepní a provozovny je Certifikát kvality Bernard. Pro něj si letos do pivovaru přijely už desítky provozovatelů restaurací a hospod.
Otevřením školicího centra Rodinný pivovar Bernard navazuje na již mnoho let fungující program tzv. cestujících sládků, kdy zkušení odborníci pivovaru pravidelně navštěvují hostinské provozy v Česku i na Slovensku a pomáhají s technikou čepování, údržbou zařízení i znalostmi personálu.
Zkusit to může každý
Informace a zkušenosti může u Bernarda načerpat kdokoliv. Návštěvnické centrum Bernard pořádá školu čepování i pro veřejnost, stačí sledovat kalendář na jeho stránkách: https://www.navstivtebernard.cz/cs/kalendar-akci, nebo si školení nechat připravit pro organizovanou skupinu třeba jako součást teambuildingu nebo firemní akce.
Další zprávy
-
8. dubna 2024Posíláme dobré zprávy v lahvích
Vylepšili jsme si lahvovnu. To je místo, kde se „na pětníku“ děje opravdu hodně věcí, a všechno tu musí naprosto perfektně šlapat. A tak muselo pár mašin ven, a dovnitř jsme dali nové. Modernizace přinesla vyšší spolehlivost etiketovacího stroje, nové dopravní cesty a především kvalitnější zavírání lahví s patentním uzávěrem.
-
8. dubna 2024Styl čepování hladinka
U nás nejrozšířenější způsob čepování, a to na jeden zátah. Pivo tak má říz, pěna je hustá jak šlehačka, tekutá a sametová. Aby byla hladinka dokonalá, podmínkou je čepovat do perfektně čistého, mokrého a na teplotu piva vychlazeného džbánku. To ostatně platí pro jakýkoliv způsob podávání piva.
-
8. dubna 2024Cestující sládek není sládek na dovolené
Petr, Miloš, Pavel. Naši tři skvělí chlapíci, kteří skutečně rozumí pivu. Ví toho opravdu hodně o tom, co všechno je potřeba udělat pro perfektně načepované pivo. Svoje znalosti a zkušenosti si nenechávají pro sebe, naopak celé dny věnují hospodským, výčepním a brigádníkům, aby, až vyrazíte na Bernarda, byl váš zážitek z piva intenzivní.
-
8. dubna 2024Jedni ho milují…
A ti další budou taky, až ochutnají naše nové pralinky, které kromě vynikající čokolády a lahodné pálenky ukrývají i pořádnou porci prvotřídního marcipánu.
Stačí zavřít oči a nechat rozplynout na jazyku, devět lahodných kousků Vás dopraví přímo do nebe. A pozor, jsou návykové!
Ke koupi v našem e-shopu.
-
3. dubna 2024Poslední šance
Máme tu už jen několik lahví Pivní pálenky Bernard, ročník 2023. Doplňte si sbírku, zásoby nebo si prostě „jen“ dopřejte něco fantasticky čistého, silného a lahodného na pití.
K dostání ve značkových prodejnách Bernard a v našem e-shopu.
-
8. dubna 2024
Dobyli jsme Londýn
„Hromadu zlata“ si veze z Londýna Rodinný pivovar Bernard. Jeho piva na tamní degustační soutěži European Beer Challenge 2024 získala čtyři zlaté, tři „dvojité zlaté“ a k tomu ještě dvě stříbrné medaile. Porotci tu posuzovali stovky vzorků piv z celého světa.
„Výsledek nás samozřejmě velmi těší. Pivovary z celé planety do této soutěže přihlásí stovky piv, a tak každá jedna medaile má svoji hodnotu. Že máme hned devět medailí a mezi nimi i ty úplně nejvyšší, svědčí o tom, že pivo vaříme dobře a má další potenciál, když chutná i daleko za hranicemi,“ řekl k úspěchu piv Bernard vrchní sládek a generální ředitel pivovaru Josef Vávra.
Tzv. dvojité zlato, udělované pivům s nejvyšším bodovým hodnocením, získala piva Bernard Desítka, Jedenáctka a nealkoholická Švestka. Další čtyři zlaté medaile porotci udělili Dvanáctce, svrchně kvašeným pivům Bohemian ALE, IPA a také novému nealkoholickému Grepu. Sbírku doplňují dvě stříbrné medaile pro Sváteční ležák a Jantarový ležák. S takovým skóre patří Rodinný pivovar Bernard k vůbec nejúspěšnějším účastníkům této prestižní soutěže.
Mezinárodní soutěž European Beer Challenge dává pivovarníkům příležitost soutěžit s nejuznávanějšími světovými značkami. Všechny ze stovek přihlášených piv jsou anonymně degustovány předními evropskými obchodníky, aby identifikovali ta nejlepší piva na trhu. Soutěže se mohou účastnit pivovary všech velikostí z jakékoliv země na světě.
Rodinný pivovar Bernard v roce 2023 celkem získal 57 různých ocenění, nejvíce z degustačních soutěží za pivo. Ocenění získal i pivovar, Návštěvnické centrum Bernard, Pivní pálenka Bernard, spolumajitel pivovaru Stanislav Bernard byl oceněn jako osobnost marketingu.