Bernard otevřel školicí centrum
Rodinný pivovar Bernard vybudoval přímo ve svém areálu nové školicí centrum čepování piva. Dovednosti a znalosti tu budou získávat jak začínající výčepní, tak zkušení profesionálové.
„Ukazujeme, co udělat pro to, aby zákazník dostal to nejlepší pivo. Účastníci se u nás seznámí s ideálním skladováním piva, přípravou skla a především s čepováním piva na různých druzích vybavení,“ říká Petr Kolařík, jeden ze školitelů a trenérů kvality.
Pivovaru na vysoké úrovni podávání piva velmi záleží. „Pivo odchází z pivovaru v perfektní kondici a je zájmem všech, aby se tak dostalo i na stůl před konečného zákazníka,“ vysvětluje školitel. „Má smysl dělat věci dobře, užitek z toho mají všichni, host, hostinský i pivovar. Host dostane a vychutná si skvělé pivo, na které se rád vrátí k dobrému výčepnímu. A pivovar má odbyt,“ připomíná jednoduchou rovnici Petr Kolařík. „My v Bernardu věříme, že má smysl věci dělat dlouhodobě kvalitně. To se v závěru vyplatí všem.“
Na návštěvu do pivovaru
Účastníci školení mohou využít přítomnosti v pivovaru, seznámit se tu detailně s výrobou piva a příběhem značky. Bernard se mimo jiné odlišuje tím, že většinu tohoto piva vyčepují hospody a restaurace ze sudů. Situace na českém trhu je přitom zcela opačná, zhruba dvě třetiny piva se prodají v lahvích a plechovkách, podíl sudového se postupně snižuje. Pivo Bernard v České republice nakupují a čepují asi čtyři tisíce odběratelů.
Nejlepší dostávají certifikát
Rodinný pivovar Bernard systematicky podporuje provozovny, které nabízí jeho pivo. Kromě předávání know-how jde o materiální a marketingovou pomoc. Počínání provozoven také dokáže různě ocenit a odměnit. Nejvyšším ohodnocením pro špičkové výčepní a provozovny je Certifikát kvality Bernard. Pro něj si letos do pivovaru přijely už desítky provozovatelů restaurací a hospod.
Otevřením školicího centra Rodinný pivovar Bernard navazuje na již mnoho let fungující program tzv. cestujících sládků, kdy zkušení odborníci pivovaru pravidelně navštěvují hostinské provozy v Česku i na Slovensku a pomáhají s technikou čepování, údržbou zařízení i znalostmi personálu.
Zkusit to může každý
Informace a zkušenosti může u Bernarda načerpat kdokoliv. Návštěvnické centrum Bernard pořádá školu čepování i pro veřejnost, stačí sledovat kalendář na jeho stránkách: https://www.navstivtebernard.cz/cs/kalendar-akci, nebo si školení nechat připravit pro organizovanou skupinu třeba jako součást teambuildingu nebo firemní akce.
Další zprávy
-
2. květnaKonference o umělé inteligenci
14. května proběhne v Návštěvnickém centru Bernard konference s názvem Umělá inteligence: budoucí Terminátor nebo největší marketingová příležitost 21. století?
Zveme Vás na konferenci o umělé inteligenci. Událost je určena pro manažery, marketéry, podnikatele i všechny, kteří chtějí držet krok s technologickým vývojem a hledají efektivní nástroje pro řízení firemního růstu.
Během konference se zaměříme na konkrétní možnosti využití AI v oblasti strategického plánování, zákaznické segmentace, prediktivní analýzy a automatizace marketingových procesů.
Program:
9:00 – 9:30 registrace + coffee break
9:30 – 10:30 1. blok přednášky
10:30 – 10:45 coffee break
10:45 – 11:45 2. blok přednášky
12:00 možnost oběda v Pivnici Na Štokách (účastníci konference mají alko nebo nealko pivo k obědu zdarma)
13:30 možnost prohlídky Rodinného pivovaru Bernard
Přednášející: Ing. Jiří Panuška – investor, marketingový stratég, executive partner společnosti BC21, spolumajitel & CMO restaurace Červený Jelen, voják aktivní zálohy na Velitelství Informačních a kybernetických sil.
Vstupné zahrnuje vstup na konferenci a občerstvení. Vstupenky pořídíte online nebo na recepci Návštěvnického centra Bernard. -
2. květnaNaučte se čepovat jako výčepní
6. a 20. května proběhne v Návštěvnickém centru pivovaru Bernard škola čepování.
Pod vedením našeho mistra výčepního Zbyňka vás naučíme čepovat jako profíka – hladinku, šnyt i mlíko zvládnete levou zadní!
Načepovaná piva si vypijete, pobavíte se, odnesete si certifikát, dáte si drobné občerstvení.
Vstupenky pořídíte jednoduše online nebo na recepci centra každý den od 9 do 20 hodin.
-
30. dubna
Bylo veselo, zpívalo se, tleskalo…
Děkujeme všem, kdo přišli, smáli se s námi, naslouchali příběhům a vytvořili úžasnou atmosféru. Mirka Časarová opět dokázala, že dobrý rozhovor má sílu – a když se k tomu přidá pár písniček a potlesků, vznikne večer, na který jen tak nezapomeneme.
Mrkněte na pár momentek z akce – a kdo nebyl, ať příště neváhá! -
28. dubnaPátý ročník pivní pálenky slaví úspěch
Poprvé jsme ji vypálili v době protiepidemických opatření v roce 2020. Byl to experiment, zároveň ale bylo jasné, že se podařilo přivést na svět nápoj, který by si měl najít svoje místo na výsluní. To se potvrdilo. Pálenka je vyrobena z lahodného, svrchně kvašeného speciálu Bohemian Ale, ze kterého získává unikátní vlastnosti. Zřejmě i díky nim pálenka zabodovala v zahraničních soutěžích v Německu, Anglii i Španělsku. Tento výjimečný nápoj se tak kromě sladových a karamelových tónů nyní může pochlubit i třemi zlatými medailemi. A nás to velmi těší.
„Je křišťálově čistá, silná, ale hebká,“ popisuje pálenku Jiří Syrovátka, mistr biolihovaru Zámecké sady v Chrámcích, kde destilát vzniká.
Nápoj pro slavnostní příležitosti i pro chvíle odpočinku obsahuje 50,6 % alkoholu. Každá z lahví má své jedinečné označení.Tajný postup výroby
Vedle vstupní suroviny se na vlastnostech destilátu zásadně podepisuje výrobní postup. „Nezbytné je vaření v měděných kotlích a nerovnoměrné topení dřevem. Co ale zcela vyřadí nežádoucí chutě a vůně a co naopak vytáhne vítané vlastnosti pálenky, si nechávám pro sebe,“ neprozrazuje své tajemství destilér Jiří Syrovátka.
Pivní pálenka Bernard, ročník 2024, je k dostání ve značkových prodejnách Bernard a v e-shopu. -
22. dubnaNejen o pivu se Standou
Náš Standa se bavil o pivovaru, pivu, podnikání… A zdaleka nejen o tom v podcastu Václava Nechyby.
Zveme ke sledování, třeba si k tomu dáte pivko. Přejeme příjemně strávený čas. A na zdraví.
-
21. dubna
Jarní menu Na Štokách
Čerstvé suroviny, svěží chutě, oblíbená klasika i novinky, které vás nadchnou. To je nové jarní menu naší pivnici.
A pivo? To ladí k jídlu jako slunce k jaru. K pivnímu párování jsme vybrali třeba:
- Jehněčí koleno & Jarní speciál
- Krůtí řízek & Nefiltrovaná 12
- Burger z černé čočky & Černá Lavina
Přijďte ochutnat naše jarní menu.Celé menu si můžete prohlédnout zde: https://www.navstivtebernard.cz/cs/pivnice/menu