Bernard otevřel školicí centrum
Rodinný pivovar Bernard vybudoval přímo ve svém areálu nové školicí centrum čepování piva. Dovednosti a znalosti tu budou získávat jak začínající výčepní, tak zkušení profesionálové.
„Ukazujeme, co udělat pro to, aby zákazník dostal to nejlepší pivo. Účastníci se u nás seznámí s ideálním skladováním piva, přípravou skla a především s čepováním piva na různých druzích vybavení,“ říká Petr Kolařík, jeden ze školitelů a trenérů kvality.
Pivovaru na vysoké úrovni podávání piva velmi záleží. „Pivo odchází z pivovaru v perfektní kondici a je zájmem všech, aby se tak dostalo i na stůl před konečného zákazníka,“ vysvětluje školitel. „Má smysl dělat věci dobře, užitek z toho mají všichni, host, hostinský i pivovar. Host dostane a vychutná si skvělé pivo, na které se rád vrátí k dobrému výčepnímu. A pivovar má odbyt,“ připomíná jednoduchou rovnici Petr Kolařík. „My v Bernardu věříme, že má smysl věci dělat dlouhodobě kvalitně. To se v závěru vyplatí všem.“
Na návštěvu do pivovaru
Účastníci školení mohou využít přítomnosti v pivovaru, seznámit se tu detailně s výrobou piva a příběhem značky. Bernard se mimo jiné odlišuje tím, že většinu tohoto piva vyčepují hospody a restaurace ze sudů. Situace na českém trhu je přitom zcela opačná, zhruba dvě třetiny piva se prodají v lahvích a plechovkách, podíl sudového se postupně snižuje. Pivo Bernard v České republice nakupují a čepují asi čtyři tisíce odběratelů.
Nejlepší dostávají certifikát
Rodinný pivovar Bernard systematicky podporuje provozovny, které nabízí jeho pivo. Kromě předávání know-how jde o materiální a marketingovou pomoc. Počínání provozoven také dokáže různě ocenit a odměnit. Nejvyšším ohodnocením pro špičkové výčepní a provozovny je Certifikát kvality Bernard. Pro něj si letos do pivovaru přijely už desítky provozovatelů restaurací a hospod.
Otevřením školicího centra Rodinný pivovar Bernard navazuje na již mnoho let fungující program tzv. cestujících sládků, kdy zkušení odborníci pivovaru pravidelně navštěvují hostinské provozy v Česku i na Slovensku a pomáhají s technikou čepování, údržbou zařízení i znalostmi personálu.
Zkusit to může každý
Informace a zkušenosti může u Bernarda načerpat kdokoliv. Návštěvnické centrum Bernard pořádá školu čepování i pro veřejnost, stačí sledovat kalendář na jeho stránkách: https://www.navstivtebernard.cz/cs/kalendar-akci, nebo si školení nechat připravit pro organizovanou skupinu třeba jako součást teambuildingu nebo firemní akce.
Další zprávy
-
24. únoraKvíz: Jak dobře znáš náš pivovar?
Otestujte si své znalosti o našem pivovaru a podělte se o výsledek se svými přáteli.
-
20. únoraCo říká pěna 1. díl
Pěna k českému ležáku neodmyslitelně patří. Je to víc než jen poklička, pod kterou je to hlavní. Už když se blíží sklenice od výčepu, podle pěny poznáte, co vás čeká a nemusíte být zrovna zkušení pivaři. Tohle u nás máme všichni pod kůží. Pěna předem říká, jestli si na pivu pochutnáme.
Pěna je rovná, hustá, hutná, krémová bez bublin a sahá k hornímu okraji skleniceVýčepní načepoval pivo na jeden zátah. Věděl, že sklenice, do které čepuje pivo, musí být perfektně umytá a mokrá. Pivo bude mít optimální říz. Tak je to správně. Na zdraví!
Více o kvalitě a péči o pivo naleznete na www.bernard.cz/cs/kvalita.
-
14. února
Láska prochází žaludkem...
Připravili jsme si pro vás na svatého Valentýna v Pivnici Na Štokách speciální menu.
Dobrou chuť!
-
11. února
Vydejte se na dvě humpolecké rozhledny. Pro dobrou věc
V závodním tempu nebo vycházkově, samostatně nebo ve skupině. Každý se může rozhodnout, s jakým nasazením se zapojí do třetího ročníku benefiční akce Na dvě rozhledny, která se uskuteční v sobotu 10. května 2025 v Humpolci. Výtěžek akce bude určen Nadačnímu fondu pomoci Bernard, který ve městě a nejbližším okolí pomáhá lidem v nesnázích a nově také mladým talentům.
Startovat se bude z házenkářského areálu v ulici Jindráčkové, odkud účastníci vyrazí na asi pětikilometrovou trasu, která vede na ochoz rozhledny na pivovarském komíně, odtud na rozhlednu hradu Orlík a zpět na sportoviště.
Pivo na rok zdarma, vstupenky na festival
Zúčastnit se je možné ve dvou kategoriích – závodníci a výletníci. Nejrychlejší závodník a závodnice dostanou pivo na rok zdarma, dárky jsou připraveny i pro výletníky – rodiny, přátelé a malé kolektivy. Všichni účastníci akce se automaticky dostávají do slosování o dvě dvoudenní vstupenky na Bernard Fest 2025, pro všechny jsou připraveny také pamětní medaile.Závodníci budou s odstupy startovat od 12:30, asi po hodině bude následovat vyhlášení pořadí a předání cen. Výletníci se na trasu vydají po 14. hodině, v 16:30 proběhne předání cen také této skupině účastníků.
Přihlášku neodkládejte, počet účastníků je limitovaný
Startovné se bude hradit v hotovosti na místě, pro jednotlivce je 300 korun, pro rodiny 500 korun. V ceně startovného jsou vstupy na rozhledny a jeden nápoj v cíli. Počet účastníků akce je limitovaný, je vhodné se předem přihlásit na e-mailové adrese prihlasky@bernard.cz nebo v registračním systému na adrese https://www.nazavody.cz/zavod/600-na-dve-rozhledny-s-nadacnim-fondem-bernard/.V případě nepříznivého počasí se akce přesune na jiný termín.
-
5. února
Bílý lev v novém
Bernard Pub U Bílého lva, jeden z našich nejstarších, má nový kabát. Po deseti letech od otevření tu proběhla velká renovace interiéru s jasným cílem – vychutnat si naše perfektně načepované pivo v krásném prostředí. Udělejte si sem výlet! Historie pohostinství na tomto místě je opravdu dlouhá, už v osmnáctém století tady, nedaleko Břevnovského kláštera, býval zájezdní hostinec. Jsme rádi, že tu tradice pokračuje a nyní vás sem můžeme pozvat na sedm druhů našeho čepovaného piva. Bernard Pub U Bílého lva najdete na Bělohorské ulici 79 v Praze 6. Ať se vám tu líbí. Na zdraví!
-
31. ledna
Kuchařský titul BernardChef putuje do Karviné
Titul BernardChef 2025 pro mladé talentované kuchaře získala Natálie Rohalová ze SŠ Dakol v Petrovicích u Karviné. O vítězce rozhodovala porota profesionálů z oblasti gastronomie v čele s šéfkuchařem renomované jihlavské restaurace Tři Knížata Pavlem Marešem. Finále soutěže se odehrálo v Návštěvnickém centru Rodinného pivovaru Bernard v Humpolci.
Mladí kuchaři měli za úkol v časovém limitu dvou hodin připravit předkrm a hlavní chod, přičemž dopředu znali jen část surovin. Pro tentokrát to bylo kachní prso, uzený losos a pastinák, na místě pak měli spotřební koš, ze kterého si museli na místě vybrat a rozhodnout, co uvaří.
Natálie Rohalová připravila jako předkrm lososový tatarák s kapary, šalotkou a asijským dresinkem na máslovém toastu, jako hlavní chod porotě předložila kachní prso s pastinákovým pyré na pomerančové omáčce s nakládaným zeleným pepřem.
Druhé místo do Žďáru, třetí do Frenštátu
O titul BernardChef bojovali čtyři finalisté, kteří se do nejužšího výběru probojovali z několika desítek přihlášených účastníků. Druhé místo získala Natálie Heralová ze SŠ gastronomické A. Kolpinga ve Žďáru nad Sázavou, bronz si odvezl do Frenštátu pod Radhoštěm student tamní hotelové školy Matyas Vrečka.Soutěž jako podpora gastronomie
Rodinný pivovar Bernard chce pořádáním soutěže podpořit obor, který v posledních letech trpí odlivem personálu do jiných oborů. „Poptávka po kvalitní gastronomii roste a dobře připravený kuchař je pro restauraci pokladem,“ popsal motivy pro uspořádání soutěže spolumajitel pivovaru Stanislav Bernard. Finalisté si vysoutěžili špičkové kuchyňské nože značky Dick, pivo na rok zdarma, certifikáty o účasti v soutěži a nabídku stáže ve stylové Pivnici Na Štokách.
V čele poroty zkušený profesionál
Předsedou poroty byl Pavel Mareš, majitel a šéfkuchař renomované jihlavské restaurace Tři Knížata, jeho zástupcem byl Michal Koreš, šéfkuchař Pivnice Na Štokách, dále majitelka gastronomického centra Gurmandie a manažer Návštěvnického centra Bernard Tomáš Lavický.
Soutěž BernardChef je určena studentům posledních ročníků středních škol a učilišť, které vyučují gastronomické obory, hlásit se mohli i talentovaní amatéři.