Jarní menu Na Štokách
Čerstvé suroviny, svěží chutě, oblíbená klasika i novinky, které vás nadchnou. To je nové jarní menu naší pivnici.
A pivo? To ladí k jídlu jako slunce k jaru. K pivnímu párování jsme vybrali třeba:
- Jehněčí koleno & Jarní speciál
- Krůtí řízek & Nefiltrovaná 12
- Burger z černé čočky & Černá Lavina
Přijďte ochutnat naše jarní menu.
Celé menu si můžete prohlédnout zde: https://www.navstivtebernard.cz/cs/pivnice/menu
Další zprávy
-
7. květnaVydejte se na dvě rozhledny, pro dobrou věc
V závodním tempu nebo vycházkově, samostatně nebo ve skupině. Každý se může rozhodnout, s jakým nasazením se zapojí do třetího ročníku benefiční akce Na dvě rozhledny, která se uskuteční v sobotu 10. května 2025 v Humpolci. Výtěžek akce bude určen Nadačnímu fondu pomoci Bernard, který ve městě a nejbližším okolí pomáhá lidem v nesnázích a nově také mladým talentům.
Startovat se bude z házenkářského areálu v ulici Jindráčkové, odkud účastníci vyrazí na asi pětikilometrovou trasu, která vede na ochoz rozhledny na pivovarském komíně, na rozhlednu hradu Orlík a zpět na sportoviště. Každý si zvolí svoje tempo, může běžet, klusat nebo účast pojmout třeba jako vycházku. Důležité je jen projít kontrolními body a dorazit zase zpět na sportoviště.
Pivo na rok zdarma
Zúčastnit se je možné ve dvou kategoriích – závodníci a výletníci. Nejrychlejší závodník a závodnice například dostanou pivo na rok zdarma. Výletníci – rodiny, přátelé a malé kolektivy, budou startovat po skupinkách a také pro ně jsou připraveny ceny.Závodníci budou s odstupy startovat od 12:30, asi po hodině bude následovat vyhlášení pořadí a předání cen. Výletníci se na trasu vydají po 14. hodině.
O vstupenky na Bernard Fest
Startovné se bude hradit v hotovosti na místě, pro jednotlivce je 300 korun a pro rodiny 500 korun. Počet účastníků akce je limitovaný, je vhodné se včas přihlásit na https://www.nazavody.cz/zavod/600-na-dve-rozhledny-s-nadacnim-fondem-bernard/ nebo na e-mailové adrese prihlasky@bernard.cz.V ceně startovného jsou vstupy na rozhledny a jedno pivo Bernard v cíli. Všichni účastníci akce se automaticky dostávají do slosování o dvě dvoudenní vstupenky na Bernard Fest 2025. Pro prvních sto přihlášených jsou připraveny pamětní medaile.
V případě nepříznivého počasí se akce přesune na jiný termín.
-
5. květnaJsi pivař nebo pivní znalec?
V našem druhém kvízu si můžete vyzkoušet své znalosti z pivní terminologie. Podělte se pak s přáteli o své znalosti a třeba je navzájem porovnejte.
-
2. květnaKonference o umělé inteligenci
14. května proběhne v Návštěvnickém centru Bernard konference s názvem Umělá inteligence: budoucí Terminátor nebo největší marketingová příležitost 21. století?
Zveme Vás na konferenci o umělé inteligenci. Událost je určena pro manažery, marketéry, podnikatele i všechny, kteří chtějí držet krok s technologickým vývojem a hledají efektivní nástroje pro řízení firemního růstu.
Během konference se zaměříme na konkrétní možnosti využití AI v oblasti strategického plánování, zákaznické segmentace, prediktivní analýzy a automatizace marketingových procesů.
Program:
9:00 – 9:30 registrace + coffee break
9:30 – 10:30 1. blok přednášky
10:30 – 10:45 coffee break
10:45 – 11:45 2. blok přednášky
12:00 možnost oběda v Pivnici Na Štokách (účastníci konference mají alko nebo nealko pivo k obědu zdarma)
13:30 možnost prohlídky Rodinného pivovaru Bernard
Přednášející: Ing. Jiří Panuška – investor, marketingový stratég, executive partner společnosti BC21, spolumajitel & CMO restaurace Červený Jelen, voják aktivní zálohy na Velitelství Informačních a kybernetických sil.
Vstupné zahrnuje vstup na konferenci a občerstvení. Vstupenky pořídíte online nebo na recepci Návštěvnického centra Bernard. -
2. květnaNaučte se čepovat jako výčepní
6. a 20. května proběhne v Návštěvnickém centru pivovaru Bernard škola čepování.
Pod vedením našeho mistra výčepního Zbyňka vás naučíme čepovat jako profíka – hladinku, šnyt i mlíko zvládnete levou zadní!
Načepovaná piva si vypijete, pobavíte se, odnesete si certifikát, dáte si drobné občerstvení.
Vstupenky pořídíte jednoduše online nebo na recepci centra každý den od 9 do 20 hodin.
-
30. dubna
Bylo veselo, zpívalo se, tleskalo…
Děkujeme všem, kdo přišli, smáli se s námi, naslouchali příběhům a vytvořili úžasnou atmosféru. Mirka Časarová opět dokázala, že dobrý rozhovor má sílu – a když se k tomu přidá pár písniček a potlesků, vznikne večer, na který jen tak nezapomeneme.
Mrkněte na pár momentek z akce – a kdo nebyl, ať příště neváhá! -
28. dubnaPátý ročník pivní pálenky slaví úspěch
Poprvé jsme ji vypálili v době protiepidemických opatření v roce 2020. Byl to experiment, zároveň ale bylo jasné, že se podařilo přivést na svět nápoj, který by si měl najít svoje místo na výsluní. To se potvrdilo. Pálenka je vyrobena z lahodného, svrchně kvašeného speciálu Bohemian Ale, ze kterého získává unikátní vlastnosti. Zřejmě i díky nim pálenka zabodovala v zahraničních soutěžích v Německu, Anglii i Španělsku. Tento výjimečný nápoj se tak kromě sladových a karamelových tónů nyní může pochlubit i třemi zlatými medailemi. A nás to velmi těší.
„Je křišťálově čistá, silná, ale hebká,“ popisuje pálenku Jiří Syrovátka, mistr biolihovaru Zámecké sady v Chrámcích, kde destilát vzniká.
Nápoj pro slavnostní příležitosti i pro chvíle odpočinku obsahuje 50,6 % alkoholu. Každá z lahví má své jedinečné označení.Tajný postup výroby
Vedle vstupní suroviny se na vlastnostech destilátu zásadně podepisuje výrobní postup. „Nezbytné je vaření v měděných kotlích a nerovnoměrné topení dřevem. Co ale zcela vyřadí nežádoucí chutě a vůně a co naopak vytáhne vítané vlastnosti pálenky, si nechávám pro sebe,“ neprozrazuje své tajemství destilér Jiří Syrovátka.
Pivní pálenka Bernard, ročník 2024, je k dostání ve značkových prodejnách Bernard a v e-shopu.