Kuchařský titul BernardChef putuje do Karviné
Titul BernardChef 2025 pro mladé talentované kuchaře získala Natálie Rohalová ze SŠ Dakol v Petrovicích u Karviné. O vítězce rozhodovala porota profesionálů z oblasti gastronomie v čele s šéfkuchařem renomované jihlavské restaurace Tři Knížata Pavlem Marešem. Finále soutěže se odehrálo v Návštěvnickém centru Rodinného pivovaru Bernard v Humpolci.
Mladí kuchaři měli za úkol v časovém limitu dvou hodin připravit předkrm a hlavní chod, přičemž dopředu znali jen část surovin. Pro tentokrát to bylo kachní prso, uzený losos a pastinák, na místě pak měli spotřební koš, ze kterého si museli na místě vybrat a rozhodnout, co uvaří.
Natálie Rohalová připravila jako předkrm lososový tatarák s kapary, šalotkou a asijským dresinkem na máslovém toastu, jako hlavní chod porotě předložila kachní prso s pastinákovým pyré na pomerančové omáčce s nakládaným zeleným pepřem.
Druhé místo do Žďáru, třetí do Frenštátu
O titul BernardChef bojovali čtyři finalisté, kteří se do nejužšího výběru probojovali z několika desítek přihlášených účastníků. Druhé místo získala Natálie Heralová ze SŠ gastronomické A. Kolpinga ve Žďáru nad Sázavou, bronz si odvezl do Frenštátu pod Radhoštěm student tamní hotelové školy Matyas Vrečka.
Soutěž jako podpora gastronomie
Rodinný pivovar Bernard chce pořádáním soutěže podpořit obor, který v posledních letech trpí odlivem personálu do jiných oborů. „Poptávka po kvalitní gastronomii roste a dobře připravený kuchař je pro restauraci pokladem,“ popsal motivy pro uspořádání soutěže spolumajitel pivovaru Stanislav Bernard. Finalisté si vysoutěžili špičkové kuchyňské nože značky Dick, pivo na rok zdarma, certifikáty o účasti v soutěži a nabídku stáže ve stylové Pivnici Na Štokách.
V čele poroty zkušený profesionál
Předsedou poroty byl Pavel Mareš, majitel a šéfkuchař renomované jihlavské restaurace Tři Knížata, jeho zástupcem byl Michal Koreš, šéfkuchař Pivnice Na Štokách, dále majitelka gastronomického centra Gurmandie a manažer Návštěvnického centra Bernard Tomáš Lavický.
Soutěž BernardChef je určena studentům posledních ročníků středních škol a učilišť, které vyučují gastronomické obory, hlásit se mohli i talentovaní amatéři.
Další zprávy
-
30. května 2024
Juliána, punk a nealko
Naše grafička Juliána má ráda černou barvu a hodně temnou muziku. Neznamená to ale, že by nedokázala sobě i ostatním vnést do života dost radosti a barev. Skvěle se jí to podařilo s úplně novým designem, se kterým vstupujeme do letošní letní sezóny. Nejviditelnější je na nové sklenici určené pro nealkoholická piva s ovocnou příchutí.
„Zkusila jsem výtvarně vyjádřit atmosféru ovocných chutí v zářivé paletě barev, v minimalistickém současném designu s nádechem retra. Kromě ovoce jsem zapojila prvky našeho pivovaru jako je patentní láhev, rozhledna na pivovarském komíně či návštěvnické centrum. Chtěla jsem do toho dát trochu punku. Pokud to lidi zaujalo a baví je ta ilustrace, pak se to povedlo,“ popisuje Juliána Sedláková.
Atraktivní masivní sklenici o objemu 0,5 a 0,3 litru s novou grafikou teď distribuujeme do českých restaurací a hospod s naším čepovaným nealkoholickým pivem. Sklenice je ale možné si pořídit i domů, jsou k dostání ve značkových prodejnách pivovaru a také v e-shopu.
Naše nová grafika se v dohledné době objeví také např. na reklamních plachtách, billboardech, kamionech a dalších reklamních materiálech. -
20. května 2024
Čechomor, Olympic, Tři sestry…
…Wanastowi Vjecy, Mňága a Žďorp, Horkýže Slíže. Letošní Bernard Fest je za dveřmi, jeho už 28. ročník se uskuteční o čtvrtém červnovém víkendu, tedy 21. a 22. června 2024 v Humpolci. Program je opravdu nabitý.
Páteční program otevře písničkář Pokáč, na kterého naváže Čechomor a Tomáš Klus, první festivalový den završí Tři sestry. Sobotní dopoledne tradičně patří především nejmladším, kterým zahraje orchestr The Tap Tap následovaný Jaroslavem Uhlířem. Odpoledne začne nabírat na obrátkách se skupinou Mňága a Žďorp a energickou balkánskou dechovkou Fanfare Ciocărlia z Rumunska. Večer pak už bude patřit kapelám Olympic, Wanastowi Vjecy a Horkýže slíže.
Vstupenky a všechny informace najdete na webu www.bernardfest.cz. -
14. května 2024
Pohybem pro dobrou věc
Dvě stovky běžců i chodců se vydaly na trasu benefiční akce Na dvě rozhledny, která se uskutečnila v sobotu v Humpolci. Na pětikilometrové trase účastníci skutečně vystoupali na ochozy dvou rozhleden – v areálu Rodinného pivovaru Bernard a na věž hradu Orlík. Výtěžek ze startovného jde ve prospěch Nadačního fondu pomoci Bernard. Ten v Humpolci a blízkém okolí pomáhá lidem v těžkých životních situacích a nově také bude podporovat mladé talenty, například sportovce nebo hudebníky.
-
13. května 2024To bude soda
22. 5. 2024 od 19:00 v Návštěvnickém centru Bernard. Podařilo se nám získat jedinou, oficiální kopii a práva k promítání České sody, sestřihu toho nejlepšího z kultovního satirického pořadu minulého století. Neexistovala pro něj žádná tabu, vyvolával spory a protesty, ale i bouřlivé divácké ohlasy.
A tak jsme opravdu rádi, že vás můžeme pozvat na promítání, které proběhne 22. května v 19 hodin v kinosále našeho návštěvnického centra. Předprodej vstupenek naleznete ZDE. -
25. dubna 2024
Až se z toho sliny sbíhají...
V naší Pivnici Na Štokách v návštěvnickém centru Bernard v Humpolci máme nové menu! Najisto u nás opět najdete klasiku, ale především spoustu nových jídel, která vám dodají pravou jarní energii. Třeba excelentní stařený hovězí steak z pravé svíčkové, kachní stehno s kysaným zelím z naší pece nebo burger s vyzrálým hovězím masem a mnoho dalších. Na své si přijdou i vegetariáni nebo ti, kteří si chtějí dát jen něco malého k pivu. To si pochutnáte.
-
8. dubna 2024Školení a akce s kolegy v pivovaru
Prostor ve Sládkově sále v pivovaru Bernard je skvělé místo, kde uspořádat teambuilding, netradiční vánoční večírek, firemní školení, akci pro obchodní partnery nebo i menší konferenci. Je vybavený potřebnou audiovizuální technikou a má dostatečnou kapacitu. Akci můžete doplnit zážitkovým programem v pivovaru. O catering se postará tým z naší Pivnice Na Štokách. To vše v srdci Vysočiny, na půl cesty mezi Prahou a Brnem.
Akci můžete doplnit dalším zážitkovým programem, který náš pivovar nabízí. Co třeba degustace piva nebo škola čepování?
Prostor i program vám rádi upravíme na míru podle vašich přání.
Více informací o firemních akcích naleznete ZDE.