Mladí kuchaři bojují o titul BernardChef
Osmero studentů a studentek gastronomických škol bojovalo v jihlavském kuchařském studiu o vstup do finále kuchařské soutěže BernardChef. Mladí kuchaři a kuchařky museli v limitu tří hodin připravit tři chody – předkrm nebo polévku, hlavní chod a dezert. Nejméně jedno z jídel museli uvařit s pivem Bernard.
„Hodnotili jsme samozřejmě chuť a vzhled jídla, sledovali jsme organizaci práce, pořádek, celkový přehled a fortel účastníků. Zajímali jsme se také o kalkulaci nákladů, to je nedílná součást tohoto řemesla,“ zhodnotil průběh Michal Koreš, předseda poroty a šéfkuchař Pivnice Na Štokách v Návštěvnickém centru Bernard v Humpolci.
Do finále soutěže BernardChef 2025 se probojovali:
• Natálie Heralová, Střední škola gastronomická Adolpha Kolpinga, Žďár nad Sázavou
• Tomáš Grůbr, Střední škola obchodu, služeb a řemesel a Jazyková škola, Tábor
• Natálie Rohalová, VOŠ Dakol a SŠ Dakol o. p. s., Petrovice u Karviné
• Matyas Vrečka, Hotelová škola Frenštát pod Radhoštěm
Finále před přísnou porotou
Finále soutěže BernardChef proběhne 28. ledna v Návštěvnickém centru Bernard v Humpolci. V čele poroty bude Pavel Mareš, šéfkuchař jihlavské restaurace Tři knížata, člen českého reprezentačního týmu a kuchař roku. V porotě bude také šéfkuchař Michal Koreš či manažer Návštěvnického centra Bernard Tomáš Lavický.
„Našim cílem je vyhledat a podpořit fortel, originalitu a kreativitu talentovaných kuchařů. A také podpořit výuku tohoto oboru. Poptávka po kvalitní gastronomii trvá a dobře připravený kuchař je pro restauraci pokladem,“ popsal motivy pro uspořádání soutěže spolumajitel pivovaru Stanislav Bernard.
Hodnotné ceny
Pro postupující účastníky pivovar připravil hodnotné ceny jako sety kvalitních pepřů a mlýnků značky Pepper Field a dárky z pivovaru, pro finalisty sady špičkových kuchyňských nožů Dick, nabídku stáže v kuchyni Pivnice Na Štokách a pivo na rok zdarma. Benefitem pro budoucí uplatnění účastníků v kuchyních nejlepších restaurací je certifikát o účasti v soutěži. Vysláním reprezentanta školy získaly pro závěrečný ročník zdarma prohlídku Rodinného pivovaru Bernard a Návštěvnického centra Bernard včetně degustace piv a návštěvy rozhledny na pivovarském komíně.
Další zprávy
-
8. dubna 2024Návštěvnické centrum je Stavbou roku
Prestižní ocenění jsme získali v konkurenci více než stovky nominovaných staveb. Za to, že můžeme naše pivo a značku prezentovat v tak krásném a oceňovaném objektu, vděčíme architektu Petru Bernardovi, architektce interiérů Barbaře Bencové, projektantům Studia A a generálnímu dodavateli stavby, kterým byla firma Podzimek a synové.
Centrum má nejlepší web
Naše návštěvnické centrum má nejlepší firemní web. Rozhodli o tom porotci soutěže WebTop100. Je to již třetí společné vítězství s našimi kamarády z FG Forrest, kteří se nám už 13 let starají také o web pivovaru. Nejlepší web kategorie malých a středních firem má adresu www.navstivtebernard.cz
Návštěvnické centrum Bernard v roce 2023
- v Pivnici Na Štokách jsme obsloužili 90 131 osob
- celkem se v návštěvnickém centru prodalo 1 274 hl piva
- nalili jsme 3 135 malých panáků pivní pálenky
- prohlídku pivovaru absolvovalo 16 882 osob
- uspořádali jsme 405 akcí pro menší i velké skupiny hostů
- na rozhlednu se vyšplhalo 9 310 osob
Křtěný pivem
Měli jsme tu křtiny chlapečka, který dostal krásné, zvučné jméno Bernard. Křest proběhl stylově v Sládkově sále, po prohlídce pivovaru a po degustaci. Kmotrem se stal náš pivní specialista a průvodce Zbyněk Mach, který k tomu použil, jak jinak, Sváteční ležák Bernard. Malému Bernardovi přejeme do života samozřejmě jen to nejlepší, štěstí, zdraví a ať roste jako z piva.
-
8. dubna 2024
Vystoupejte na dvě rozhledny, pomůžete dobré věci
Rychle nebo pomalu, individuálně nebo s rodinou. Každý se může rozhodnout, jakým tempem se zapojí do druhého ročníku benefiční akce Na dvě rozhledny, která se uskuteční 11. května v Humpolci. Výtěžek akce půjde ve prospěch Nadačního fondu pomoci Bernard, který pomáhá lidem v nesnázích.
Startovat se bude po 14. hodině ze dvora Rodinného pivovaru Bernard. Asi pětikilometrová trasa vede na ochoz rozhledny na pivovarském komíně, odtud na rozhlednu hradu Orlík a zpět do pivovaru. „Tempo je na každém účastníkovi, může běžet, klusat nebo účast pojmout třeba jako vycházku. Důležité je jen projít kontrolními body a dorazit zase zpět do pivovaru,“ zve k účasti ředitel Nadačního fondu pomoci Bernard František Ćmok.
Pivo na rok zdarma
Pro účastníky jsou připraveny dvě kategorie – závodníci a výletníci. Závodníci startují v rozestupech a ten nejrychlejší se může těšit na pivo na rok zdarma, odměny jsou připraveny ale i pro další závodníky. Výletníci – rodiny, přátelé a malé kolektivy, budou startovat po skupinkách. I pro ně jsou připraveny ceny.
Startovné bude možné uhradit v hotovosti na místě, pro jednotlivce je 300 korun a pro rodiny 500 korun. Počet účastníků akce je limitovaný, je vhodné se včas přihlásit na e-mailové adrese prihlasky@bernard.cz.
O vstupenky na Bernard Fest
V ceně startovného jsou vstupy na rozhledny a jedno pivo Bernard v cíli. Všichni účastníci akce se automaticky dostávají do slosování o dvě dvoudenní vstupenky na Bernard Fest 2024. Pro prvních sto přihlášených jsou připraveny pamětní medaile.
V případě nepříznivého počasí se akce přesune na jiný termín.
-
8. dubna 2024Chybí Vám někde Bernard na čepu? Napište nám
Je více než čtyři tisíce míst, kde si můžete dát naše čepované pivo. A jsou místa, kde naše pivo není, ale být by mohlo. Dejte nám o nich vědět, podíváme se, co se s tím dá udělat. Napište nám e-mail na michal.strnad@bernard.cz.
Dej bůh štěstí!
-
8. dubna 2024Posíláme dobré zprávy v lahvích
Vylepšili jsme si lahvovnu. To je místo, kde se „na pětníku“ děje opravdu hodně věcí, a všechno tu musí naprosto perfektně šlapat. A tak muselo pár mašin ven, a dovnitř jsme dali nové. Modernizace přinesla vyšší spolehlivost etiketovacího stroje, nové dopravní cesty a především kvalitnější zavírání lahví s patentním uzávěrem.
-
8. dubna 2024Styl čepování hladinka
U nás nejrozšířenější způsob čepování, a to na jeden zátah. Pivo tak má říz, pěna je hustá jak šlehačka, tekutá a sametová. Aby byla hladinka dokonalá, podmínkou je čepovat do perfektně čistého, mokrého a na teplotu piva vychlazeného džbánku. To ostatně platí pro jakýkoliv způsob podávání piva.
-
8. dubna 2024Cestující sládek není sládek na dovolené
Petr, Miloš, Pavel. Naši tři skvělí chlapíci, kteří skutečně rozumí pivu. Ví toho opravdu hodně o tom, co všechno je potřeba udělat pro perfektně načepované pivo. Svoje znalosti a zkušenosti si nenechávají pro sebe, naopak celé dny věnují hospodským, výčepním a brigádníkům, aby, až vyrazíte na Bernarda, byl váš zážitek z piva intenzivní.