Mladí kuchaři bojují o titul BernardChef
Osmero studentů a studentek gastronomických škol bojovalo v jihlavském kuchařském studiu o vstup do finále kuchařské soutěže BernardChef. Mladí kuchaři a kuchařky museli v limitu tří hodin připravit tři chody – předkrm nebo polévku, hlavní chod a dezert. Nejméně jedno z jídel museli uvařit s pivem Bernard.
„Hodnotili jsme samozřejmě chuť a vzhled jídla, sledovali jsme organizaci práce, pořádek, celkový přehled a fortel účastníků. Zajímali jsme se také o kalkulaci nákladů, to je nedílná součást tohoto řemesla,“ zhodnotil průběh Michal Koreš, předseda poroty a šéfkuchař Pivnice Na Štokách v Návštěvnickém centru Bernard v Humpolci.
Do finále soutěže BernardChef 2025 se probojovali:
• Natálie Heralová, Střední škola gastronomická Adolpha Kolpinga, Žďár nad Sázavou
• Tomáš Grůbr, Střední škola obchodu, služeb a řemesel a Jazyková škola, Tábor
• Natálie Rohalová, VOŠ Dakol a SŠ Dakol o. p. s., Petrovice u Karviné
• Matyas Vrečka, Hotelová škola Frenštát pod Radhoštěm
Finále před přísnou porotou
Finále soutěže BernardChef proběhne 28. ledna v Návštěvnickém centru Bernard v Humpolci. V čele poroty bude Pavel Mareš, šéfkuchař jihlavské restaurace Tři knížata, člen českého reprezentačního týmu a kuchař roku. V porotě bude také šéfkuchař Michal Koreš či manažer Návštěvnického centra Bernard Tomáš Lavický.
„Našim cílem je vyhledat a podpořit fortel, originalitu a kreativitu talentovaných kuchařů. A také podpořit výuku tohoto oboru. Poptávka po kvalitní gastronomii trvá a dobře připravený kuchař je pro restauraci pokladem,“ popsal motivy pro uspořádání soutěže spolumajitel pivovaru Stanislav Bernard.
Hodnotné ceny
Pro postupující účastníky pivovar připravil hodnotné ceny jako sety kvalitních pepřů a mlýnků značky Pepper Field a dárky z pivovaru, pro finalisty sady špičkových kuchyňských nožů Dick, nabídku stáže v kuchyni Pivnice Na Štokách a pivo na rok zdarma. Benefitem pro budoucí uplatnění účastníků v kuchyních nejlepších restaurací je certifikát o účasti v soutěži. Vysláním reprezentanta školy získaly pro závěrečný ročník zdarma prohlídku Rodinného pivovaru Bernard a Návštěvnického centra Bernard včetně degustace piv a návštěvy rozhledny na pivovarském komíně.
Další zprávy
-
8. dubna 2024Jedni ho milují…
A ti další budou taky, až ochutnají naše nové pralinky, které kromě vynikající čokolády a lahodné pálenky ukrývají i pořádnou porci prvotřídního marcipánu.
Stačí zavřít oči a nechat rozplynout na jazyku, devět lahodných kousků Vás dopraví přímo do nebe. A pozor, jsou návykové!
Ke koupi v našem e-shopu.
-
3. dubna 2024Poslední šance
Máme tu už jen několik lahví Pivní pálenky Bernard, ročník 2023. Doplňte si sbírku, zásoby nebo si prostě „jen“ dopřejte něco fantasticky čistého, silného a lahodného na pití.
K dostání ve značkových prodejnách Bernard a v našem e-shopu.
-
8. dubna 2024
Dobyli jsme Londýn
„Hromadu zlata“ si veze z Londýna Rodinný pivovar Bernard. Jeho piva na tamní degustační soutěži European Beer Challenge 2024 získala čtyři zlaté, tři „dvojité zlaté“ a k tomu ještě dvě stříbrné medaile. Porotci tu posuzovali stovky vzorků piv z celého světa.
„Výsledek nás samozřejmě velmi těší. Pivovary z celé planety do této soutěže přihlásí stovky piv, a tak každá jedna medaile má svoji hodnotu. Že máme hned devět medailí a mezi nimi i ty úplně nejvyšší, svědčí o tom, že pivo vaříme dobře a má další potenciál, když chutná i daleko za hranicemi,“ řekl k úspěchu piv Bernard vrchní sládek a generální ředitel pivovaru Josef Vávra.
Tzv. dvojité zlato, udělované pivům s nejvyšším bodovým hodnocením, získala piva Bernard Desítka, Jedenáctka a nealkoholická Švestka. Další čtyři zlaté medaile porotci udělili Dvanáctce, svrchně kvašeným pivům Bohemian ALE, IPA a také novému nealkoholickému Grepu. Sbírku doplňují dvě stříbrné medaile pro Sváteční ležák a Jantarový ležák. S takovým skóre patří Rodinný pivovar Bernard k vůbec nejúspěšnějším účastníkům této prestižní soutěže.
Mezinárodní soutěž European Beer Challenge dává pivovarníkům příležitost soutěžit s nejuznávanějšími světovými značkami. Všechny ze stovek přihlášených piv jsou anonymně degustovány předními evropskými obchodníky, aby identifikovali ta nejlepší piva na trhu. Soutěže se mohou účastnit pivovary všech velikostí z jakékoliv země na světě.
Rodinný pivovar Bernard v roce 2023 celkem získal 57 různých ocenění, nejvíce z degustačních soutěží za pivo. Ocenění získal i pivovar, Návštěvnické centrum Bernard, Pivní pálenka Bernard, spolumajitel pivovaru Stanislav Bernard byl oceněn jako osobnost marketingu. -
8. dubna 2024
Školili jsme v Litvínově
Náš „cestující sládek“ Miloš zavítal do litvínovského Bernard Baru, aby proškolil personál a vysvětlil jim, jak správně čepovat a pečovat o naše pivo.
Naši „cestující sládci“ pravidelně navštěvují provozovny, pomáhají obsluze a majitelům se školením personálu i péčí o pivo, aby Váš zážitek z jeho pití byl dokonalý!
Na zdraví! Na zážitky! -
8. dubna 2024
Nový kabát pro pivnici v Opavě
S novými provozovateli dostala pivnice i nový "kabát". V Opavě nyní mohou milovníci dobrého piva vyrazit do Pivnice Gól, která po letech dostala nový vzhled. V pivnici si můžete vychutnat i medailemi ověnčenou Černou dvanáctku. Jsme rádi, že majitelé do toho šli s námi a přejeme jim, ať se daří a pivo ať teče proudem.
Dej Bůh štěstí!
-
8. dubna 202412 000 sládků
Ocenili jste celkem 430 restaurací, hospod, hospůdek a barů! Celkem jsme obdrželi 12 000 hodnocení od zákazníků! Ti, kteří dosáhli nejlepšího hodnocení a zároveň jich i dostatek nasbírali, se mohou pyšnit samolepkou s jednoduchým, ale trefným sdělením "Tady mají dobré pivo!"
Doufáme, že v příštím roce se počet rozroste a že se zapojíte do hodnocení třeba i Vy a Vaši přátelé, protože na kvalitě záleží vždycky až na prvním místě!