Navštivte nás
Lahve cinkají, vůně chmelu se nese vzduchem a pivo v tichosti nabírá na síle…
Pojďte společně s námi objevit skutečnou duši pivovaru, surovin a technologií. Krok za krokem od pouhé myšlenky na pivo až po dokonale načepovaný půllitr se sametovou pěnou. Prohlídky, které vás zavedou do reálného pivovarského provozu, se konají v pravidelných časech od pondělí do neděle nebo v individuálně domluvených termínech.
Více informací o možnostech prohlídky naleznete na www.navstivtebernard.cz nebo na telefonním čísle +420 565 300 200.
Další zprávy
-
22. dubna 2024
Bernard mezi All Stars
První místo v potravinářském odvětví, čtvrté místo v celkovém pořadí, tedy přítomnost v All Stars této prestižní ankety.
Vyhlášení letošního žebříčku obdivovaných firem České republiky Czech Top 100 nás opravdu potěšilo. Jsme nadšení z možnosti být součástí této výjimečné společnosti.
Děkujeme porotě za uznání a samozřejmě všem, pro které můžeme tuhle práci dělat.
Na zdraví! -
17. dubna 2024Ocenili jsme odvahu velvyslankyně Evy Filipi
Během války v Sýrii většina západních diplomatů utekla, jediná otevřená ambasáda země z EU byla ta naše. Velvyslankyně Eva Filipi tu statečně zastupovala nejen svoji zemi, za pomoc jí děkovali zástupci světových velmocí. Mimo jiné tam zachránila několika lidských životů. Na konci kariéry se však doma z oficiálních míst nedočkala ani podání ruky na rozloučenou…
Chtěli jsme paní Filipi vyjádřit obdiv, proto jsme jí předali Bernardovu cenu, kterou dáváme za férovou hru, statečnost a příkladné činy.
Děkujeme. -
17. dubna 2024
Naše pivnice je interiérem roku
Odborná porota soutěže Czech Interior Award 2024 hodnotila 222 projektů. A v kategorii Veřejný interiér: restaurace, kavárna, bar vybrala Pivnici Na Štokách v našem návštěvnickém centru!!! Děkujeme
Pojďte dál. -
11. dubna 2024Víčka, sbírá víčka…
V té době se na pivo někdy chodit mohlo a někdy zase ne, tak si ho kupovali domů. Tím začala vznikat početná kolekce korunkových uzávěrů, kterou nám trojice sběratelů z Moravy po třech letech „práce“ přivezla až do pivovaru. Této povedené partičce děkujeme a stejně tolikrát připíjíme na zdraví! -
8. dubna 2024Naše černé pivo má další zlatou
Kvasnicový Černý ležák Bernard získal další cenu. Porotci prestižní české soutěže PIVEX 2024 vyhodnotili kvasnicový Černý ležák Bernard jako nejlepší v kategorii tmavých piv. ZLATÝ POHÁR PIVEX 2024 je už 109. oceněním, které toto výjimečné pivo z produkce Rodinného pivovaru Bernard získalo na soutěžích doma i ve světě.
„Má výraznou plnou chuť, ale není sladké, jak se od tmavého piva očekává. Na pivním trhu je zcela ojedinělé. Vaříme ho podle původní receptury z roku 1997, přesto, nebo možná právě proto, má stále přízeň jak odborníků, tak zákazníků,“ říká vrchní sládek a generální ředitel pivovaru Josef Vávra.
Do Černého ležáku Bernard se přidávají jemné kvasnice, díky nimž pivo sekundárně dokváší přímo v lahvi. Vaří se ze čtyř druhů sladů, má plnou chuť s jemnou hořkostí. Pivovar Bernard k výrobě využívá vlastní zdroje vody, ječný slad ze Sladovny Bernard, další speciální slady nakoupené v České republice a žatecké upravené chmely.
-
8. dubna 2024Příchuť je skutečně z grepu
Naše nové nealkoholické pivo s příchutí grepu se stalo příjemným překvapením. Není divu, že si povedená kombinace chutí piva a opravdového grepu získává stále více příznivců. Při výrobě stačilo „jen“ správně použít dvě poctivě vyrobené základní složky – dobré nealkoholické pivo a příchuť, která je získaná ze skutečných plodů grepu, nikoliv z chemických náhražek.
„Měli jsme k dispozici tři druhy aroma, přírodní, přírodně identické a syntetické. Dodavatel předpokládal, že sáhneme po nejlevnější syntetické verzi, k jeho překvapení jsme ale vybrali tu přírodní. To je opravdový grep. Když jsem poprvé ochutnal, věděl jsem, že je to ono. Není to „sladká limonáda“, ale skutečné příjemně hořké pivo s opravdovou chutí a vůní grepu,“ ohlíží se za vznikem nápoje vrchní sládek a generální ředitel pivovaru Josef Vávra.
Nefiltrovaný Bernard Free Grep Bitter neobsahuje žádné konzervanty a je mírně doslazovaný sladidlem z rostliny stévie. K dostání je ve značkových prodejnách Bernard a podnicích, které čepují pivo Bernard.
Neprobádanou cestou
První vlastní nealkoholické pivo začal Rodinný pivovar Bernard vařit v roce 2006 se zavedením bodového systému pro řidiče s nulovou tolerancí alkoholu. O rok později přišel pivovar s novinkou – jako první začal vyrábět polotmavé nealko Jantar. Vlastní cestou se pivovar vydal i v roce 2009, kdy se mu podařilo otevřít nový segment trhu. Uvedl nealkoholické pivo s přírodní švestkovou šťávou. Úspěšnou Švestku za rok následovala Višeň. K novému trendu se následně připojili další výrobci. Oba nápoje jsou dodnes oblíbenou součástí nabídky pivovaru, letos rodinu nealkopiv rozšířil Grep.