Nejnovější Bernard Bar je v Táboře
V srdci historického města Tábor je nový Bernard Bar. Stylový interiér, široká nabídka perfektně čepovaného piva a výtečná gastronomie už během prvních týdnů udělaly z nového podniku v Divadelní ulici vyhledávané místo pro posezení s přáteli i atraktivní prostor pro firemní akce.
Provozovatelem je Vladislav Skoumal, ostřílený gastronom s více než dvacetiletou praxí. „Zkušenosti jsem získával v různých podnicích, několik let jsem mohl stát po boku renomovaného šéfkuchaře Martina Svatky. Pracoval jsem i jako číšník nebo provozní. Všechno se mi dnes hodí, když nestíháme nebo někdo z týmu chybí, tak zaskočím v kuchyni nebo na place,“ říká Vladislav Skoumal, který nový bar rozjel s velkou podporou a pomocí své ženy.
„Kromě skvělého piva je mi sympatický způsob komunikace značky Bernard, opravdu si jde vlastní cestou,“ komentuje zahájení spolupráce s Rodinným pivovarem Bernard šéf podniku. Podle něj byl start nové provozovny úspěšný. „Lidé jdou za značkou, také jsou zvědaví, co je tu nového. Děláme všechno pro to, aby se sem zákazníci rádi vraceli a zdá se, že se to daří. Už máme štamgasty. A do konce roku máme vyprodáno, zájem si tu udělat třeba firemní předvánoční večírek nás mile překvapil.“
Kompletní rekonstrukce a nové možnosti
Dům, kde bar sídlí, koupil Rodinný pivovar Bernard a nechal jej kompletně zrekonstruovat. Do dvou podlaží se vejde bezmála stovka hostů, s letní zahrádkou je kapacita ještě o třicet míst vyšší. Kromě baru zde vznikly i kancelářské a skladovací prostory. Rekonstrukci, která vdechla nový život starému domu v centru města, se podařilo uskutečnit za pouhé čtyři měsíce.
Unikátní koncept měkké franšízy
Princip Bernard Barů a Bernard Pubů je tzv. měkká franšíza. Podniky sdílí jednotný koncept a pivo značky Bernard, ale provozovatelům zůstává prostor pro jedinečnost. Pivovar například neurčuje dodavatele nealko nápojů či surovin do kuchyně atp. Podnik v Táboře je čtrnáctou franšízovou provozovnou v síti Bernard Barů a Bernard Pubů.
Více informací naleznete na stránkách www.bernardbar.cz
Další zprávy
-
16. prosince 2024
Rozsvítili jsme pivovar
Že se blíží Vánoce se u nás pozná nejen podle toho, že jsme uvařili Adventní speciál. Tradičně také nazdobíme a rozsvítíme pivovar. Skromně se domníváme, že mu to docela sluší a že jsme i my přidali trochu světla ke sváteční atmosféře v našem městě. A pokud si v tomto čase najdete i chvilku na setkání s rodinou, přáteli nebo kolegy, pak už nezbývá než popřát šťastné chvíle, dobrou chuť a na zdraví.
-
13. listopadu 2024Silvestr v pivovaru
Po všem shonu před svátky si v pohodě a bez starostí užijte závěr roku. My se postaráme o skvělé pití a jídlo, o živou muziku a krásné prostory. Na vás je jediné – včas si zajistit místo.
Vstupenky na Silvestr u nás v Pivnici Na Štokách jsou už nyní k dostání na recepci centra nebo on-line zde: https://www.navstivtebernard.cz/cs/akce/silvestr-2024
Jednou ranou vyřešíte program na poslední den v roce a zároveň pořídíte pěkný dárek pod stromeček.
Těšíme se vás.
-
24. října 2024
Vážíme si dobrých hospod. Ty nejlepší oceňujeme.
Poctivá práce musí být spravedlivě odměněna. Už mnoho let oceňujeme certifikátem kvality provozovny, které svědomitě pečují o to, aby zákazník dostával co nejlepší pivo. Že je restaurace nebo hostinec držitelem certifikátu se zákazníci nově dozví z velkých bronzových plaket na fasádě provozovny.
„Už se to dnes možná nenosí, ale my jsme přesvědčeni, že má smysl dělat věci pořádně, poctivě. Platí to samozřejmě i pro pivo a všechno, co k němu patří, protože ze skvělého piva mají radost a prospěch všichni. V první řadě zákazník, který si pochutná a má hezký zážitek. Stejně tak hostinský, kterému se rád vrátí spokojený host. A samozřejmě pivovar, pro který je výroba piva smyslem existence,“ vysvětluje spolumajitel pivovaru Stanislav Bernard. „Certifikát kvality je ale především sdělením pro zákazníky o tom, kde dostanou dobré pivo Bernard“.
Perfektně načepované pivo postavené před zákazníka je posledním z mnoha kroků, které k uznání vysoké kvality provozovny vedou. Pivovar sleduje např. také skladování piva, péči o výčepní zařízení i celkovou hygienu provozovny, znalosti personálu atd. „Certifikace není konečná meta. Jedná se o trvalý závazek kvality vůči pivovaru, především ale vůči zákazníkům, aby se rádi vraceli,“ upozorňuje Stanislav Bernard.
Certifikáty si postupně přebírají zástupci oceněných podniků přímo v pivovaru v našem návštěvnickém centru. Provozovatelé si kromě diplomů do interiéru mohou dát na fasády svých provozoven parádní velkou bronzovou desku, kterou si převzali od spolumajitelů pivovaru Stanislava Bernarda a Josefa Vávry.
Nejnovějšími držiteli certifikátu nejvyšší kvality jsou Hospůdka Jiřická a hospoda Na Mlýnku v Humpolci, Hybrálecká hospoda a hospoda Na Škole v Opatově na Jihlavsku, bar U Žihadel v Moravských Budějovicích a bar U Seňora v Telnici u Brna, Titanic v Břeclavi, Hospoda Na Vinici v Blatné, Restaurace Na Chaloupce ve Skalné, Restaurace Dudák v Nejdeku, restaurace Na Patě v Aši, Bernard Bar v Olomouci a Piváreň Káčko v Žilině na Slovensku.
-
5. prosince 2024
Petr Bende zahrál, Vánoce můžou přijít
Proud čiré muzikantské energie a radosti proudil ve velkých dávkách z pódia během koncertu Petr Bende Tria v našem návštěvnickém centru. Autor hudby i textů, zpěvák a multiinstrumentalista za 27 let tradičních vánočních koncertů našel návod na to, jak sestavit vyvážený program z vlastních energických a poetický písní a inspirací lidovou hudbou či evergreeny. Petr Bende má navíc dar přívětivé komunikace s publikem, které výkony jeho tria ocenilo opakovanými ovacemi vestoje. S podporou cimbálu (Michal Grombiřík) a basové kytary (Jiří Hrabovský) zde Petr Bende odehrál koncert, který neměl slabou chvilku.
Nejbližší akcí pro veřejnost v Návštěvnickém centru Bernard v Humpolci je Silvestr 2024 (31. prosince), živá hudba se do prostor pivovaru vrátí 18. února 2025 s vystoupením Ivana Hlase. Zpěvák a autor mnoha úžasných písní tu vystoupí za doprovodu dvou fenomenálních instrumentalistů, kytaristy Norbiho Kovácse a violoncellisty Jaroslava Olina Nejezchleby. Vstupenky na obě akce jsou k dostání na recepci centra a na webu www.navstivtebernard.cz.
-
2. prosince 2024
Na svátky jsme připravili dva speciály
Na letošní svátky jsme uvařili dvě unikátní piva – polotmavý Adventní speciál a limitovanou edici Ležáku s chmelem z Vysočiny.
Vánoce ve sklenici
Prvním ze speciálů je Adventní speciál Bernard, polotmavý ležák, který je se svojí podmanivou vůní a chutí ideální volbou v předvánočním čase v hospodách a restauracích. „Polotmavou třináctku s hustou pěnou jsme uvařili z výběru kvalitních sladů – českého, bavorského, karamelového a čokoládového,“ popisuje Josef Vávra, vrchní sládek a generální ředitel pivovaru.Adventní speciál má příjemnou vůni s tóny karamelu a sladu, harmonickou chuť a vyváženou hořkost, kterou zajišťuje kombinace několika druhů chmele. Obsah alkoholu činí 5,6 %, hořkost dosahuje 32 jednotek hořkosti (IBU). K dostání je výhradně čepovaný v hospodách a restauracích.
Ležák s chmelem z Vysočiny
„Koření“ pro druhou sváteční novinku, Ležák s chmelem z Vysočiny, narostlo na loni založené chmelnici v nadmořské výšce 560 metrů. Na svahu za městem pivovar poprvé vypěstoval a sklidil úrodu ze 144 rostlin šesti odrůd chmele.„Chmel z naší chmelnice je plnohodnotný, aromatický a pivo z něj lidem chutná. Navazuje tak na tradici, kdy jsem chmel do speciálu pěstoval několik let jen doma na zahradě,“ říká Josef Vávra. Ležák s chmelem z Vysočiny je svěží jedenáctka s obsahem alkoholu 4,7 % a hořkostí 38 IBU.
Speciály ve vybraných prodejnách a restauracích
Oba speciály jsou limitovanou záležitostí, k ochutnání budou od prvního adventního týdne v podnicích s čepovaným pivem Bernard, Ležák s chmelem z Vysočiny bude dostupný i v lahvích ve značkových prodejnách pivovaru. -
28. listopadu 2024Chinaski, Divokej Bill, Tublatanka… Bernard Fest 2025 je připraven
Mig 21, Rybičky 48, Kateřina Marie Tichá… Program Bernard Festu 2025 je kompletní a začal předprodej vstupenek. 20. a 21. června 2025 se na dohled od pivovaru odehraje program sestavený z toho nejlepšího na české a slovenské scéně.
V pátek festival zahájí vystoupení talentované autorky a zpěvačky Terezy Balonové, na kterou naváže kapela Wohnout a legendární slovenská Tublatanka. Večerní atmosféru rozproudí Mig 21 a první den festivalu vyvrcholí koncertem skupiny Chinaski.
Sobota nabídne dopolední program pro děti, který odstartuje Bombarďák a písně tradičního hosta festivalu Jaroslava Uhlíře. Odpoledne potěší fanoušky české hudby Dalibor Janda, z jiného soudku zahraje a zazpívá Kateřina Marie Tichá. Večer přinese nezapomenutelnou show díky energickým kapelám Mr. Irish Bastard, Divokej Bill a Rybičky 48.
„Každý rok se snažíme vytvořit program, který si užije celá rodina. Festival Bernard Fest je kombinací skvělé hudby, výjimečné atmosféry a našeho piva, které k tomuto víkendu neodmyslitelně patří,“ uvádí za pořadatelský tým pivovaru Zdeněk Mikulášek.
Vstupenky na festival budou až do konce roku k dispozici za 1 200 korun, následně bude jejich cena směrem k blížícímu se termínu festivalu růst. Je možné si je koupit na stránkách www.bernardfest.cz, v Návštěvnickém centru Bernard, ve značkové prodejně Bernard v Jihlavské ulici a v předprodeji Měkis v Humpolci.
Nezapomeňte si v kalendáři označit termín 20. a 21. června 2025 a dorazit na Horní náměstí v Humpolci za skvělou hudbou, nezapomenutelnými zážitky a špičkovým pivem Bernard!
www.bernardfest.cz