Nejnovější Bernard Bar je v Táboře
V srdci historického města Tábor je nový Bernard Bar. Stylový interiér, široká nabídka perfektně čepovaného piva a výtečná gastronomie už během prvních týdnů udělaly z nového podniku v Divadelní ulici vyhledávané místo pro posezení s přáteli i atraktivní prostor pro firemní akce.
Provozovatelem je Vladislav Skoumal, ostřílený gastronom s více než dvacetiletou praxí. „Zkušenosti jsem získával v různých podnicích, několik let jsem mohl stát po boku renomovaného šéfkuchaře Martina Svatky. Pracoval jsem i jako číšník nebo provozní. Všechno se mi dnes hodí, když nestíháme nebo někdo z týmu chybí, tak zaskočím v kuchyni nebo na place,“ říká Vladislav Skoumal, který nový bar rozjel s velkou podporou a pomocí své ženy.
„Kromě skvělého piva je mi sympatický způsob komunikace značky Bernard, opravdu si jde vlastní cestou,“ komentuje zahájení spolupráce s Rodinným pivovarem Bernard šéf podniku. Podle něj byl start nové provozovny úspěšný. „Lidé jdou za značkou, také jsou zvědaví, co je tu nového. Děláme všechno pro to, aby se sem zákazníci rádi vraceli a zdá se, že se to daří. Už máme štamgasty. A do konce roku máme vyprodáno, zájem si tu udělat třeba firemní předvánoční večírek nás mile překvapil.“
Kompletní rekonstrukce a nové možnosti
Dům, kde bar sídlí, koupil Rodinný pivovar Bernard a nechal jej kompletně zrekonstruovat. Do dvou podlaží se vejde bezmála stovka hostů, s letní zahrádkou je kapacita ještě o třicet míst vyšší. Kromě baru zde vznikly i kancelářské a skladovací prostory. Rekonstrukci, která vdechla nový život starému domu v centru města, se podařilo uskutečnit za pouhé čtyři měsíce.
Unikátní koncept měkké franšízy
Princip Bernard Barů a Bernard Pubů je tzv. měkká franšíza. Podniky sdílí jednotný koncept a pivo značky Bernard, ale provozovatelům zůstává prostor pro jedinečnost. Pivovar například neurčuje dodavatele nealko nápojů či surovin do kuchyně atp. Podnik v Táboře je čtrnáctou franšízovou provozovnou v síti Bernard Barů a Bernard Pubů.
Více informací naleznete na stránkách www.bernardbar.cz
Další zprávy
-
3. října 2024Večer s cimbálovou kapelou
15. října 2024 naplní Sládkův sál cimbálová muzika.
Pěkná muzika a dobré pití k sobě patří odnepaměti. Proto jsme k nám pozvali skvělou Cimbálovou muziku Radošov, která se pod vedením primáše Radima Havlíčka už spoustu let těší vynikající pověsti. Dokladem toho jsou četné úspěchy doma i v zahraničí a řada ocenění.
Zveme vás 15. října 2024 od 19.00 hodin do našeho Sládkova sálu na cimbálový večer s tancem a posezením nejen u piva.
Vstupenky pořídíte pohodlně online.
-
1. října 2024
Uvádíme pátý ročník pivní pálenky
Poprvé jsme ji vypálili v době protiepidemických opatření v roce 2020. Byl to experiment, zároveň ale bylo jasné, že se podařilo přivést na svět nápoj, který by si měl najít svoje místo na výsluní. To se potvrdilo a nyní uvádíme už pátý ročník pivní pálenky. Je vyrobena z lahodného, svrchně kvašeného speciálu Bohemian Ale, ze kterého získává unikátní vlastnosti.
„Z piva, které mimo jiné obsahuje třeba koriandr, se do chuti pálenky skvělým způsobem propisuje chuť sladu, někdo v ní může cítit až karamelové tóny, voní po bylinkách a koření. Je křišťálově čistá, silná, ale hebká,“ popisuje pálenku Jiří Syrovátka, mistr biolihovaru Zámecké sady v Chrámcích, kde destilát vzniká.
Nápoj pro slavnostní příležitosti i pro chvíle odpočinku obsahuje 50,6 % alkoholu. Na trh je nyní uvedeno 3330 půllitrových lahví, každá má svoje jedinečné označení.
Tajný postup výroby
Vedle vstupní suroviny se na vlastnostech destilátu zásadně podepisuje výrobní postup. „Nezbytné je vaření v měděných kotlích a nerovnoměrné topení dřevem. Co ale zcela vyřadí nežádoucí chutě a vůně a co naopak vytáhne vítané vlastnosti pálenky, si nechávám pro sebe,“ neprozrazuje své tajemství destilér Jiří Syrovátka.Pivní pálenka Bernard, ročník 2024, je k dostání ve značkových prodejnách Bernard a v e-shopu.
-
26. září 2024
Sklidili jsme z nejvýše položené chmelnice
Je typický pro nížiny Žatecka a Lounska, ale dařit se mu může i podstatně výše. Svědčí o tom letošní první sklizeň chmele v Humpolci na zřejmě nejvýše položené chmelnici v ČR. Experimentální chmelničku o 144 rostlinách jsme vysadili loni v nadmořské výšce asi 560 metrů. První úroda poslouží při výrobě sezónního pivního speciálu s jasným názvem – Ležák s chmelem z Vysočiny.
„Už se mi nechtělo sklízet chmel doma na zahradě, tak jsme postavili chmelnici blíž pivovaru,“ v žertu popisuje motiv pro vybudování chmelnice vrchní sládek a generální ředitel Rodinného pivovaru Bernard Josef Vávra. Skutečným motivem je zvyšující se poptávka po sezónním speciálu, jehož hlavní „koření“ vrchní sládek několik let pěstoval doma na zahradě.
Chmel nyní rostl a zrál v nadmořské výšce kolem 560 metrů, tedy až v trojnásobné nadmořské výšce než v typicky chmelařských regionech. „První úroda je samozřejmě slabší, v plné síle budou rostliny za další dva, tři roky. Ale chmel, který tu roste, je dobrý, plnohodnotný, zralý, s vysokou hořkostí a aromatickými látkami, bez problémů použitelný. A pivo z něj uvařené lidem chutná,“ má zkušenosti z předchozích sezón Josef Vávra.
Do kotle s ním
Po sklizni se chmel suší a co nejdříve jej použijeme pro výrobu piva. „Chmel má své specifické vlastnosti. Pokud se včas nepoužije, rychle oxiduje a pivu více uškodí, než prospěje,“ dodává Josef Vávra. Nové pivo s chmelem z Vysočiny bude k ochutnání pravděpodobně na přelomu roku.Novou chmelnici jsme založili v květnu s pomocí studentů místní České zemědělské akademie. Je zde celkem 144 rostlin šesti druhů chmele – Žateckého poloraného červeňáku, Rubínu, Harmonie, Sládku, Vitalu a Saaz late.
-
25. září 2024
Černý ležák Bernard je nejlepším českým tmavým pivem
První místo v kategorii tmavých piv degustační soutěže České pivo 2024 získal Černý ležák Bernard. Vyhlášení výsledků proběhlo jako hlavní bod programu Svatováclavské slavnosti, která proběhla v úterý v prostorách Pražské křižovatky. Cenu si převzal vrchní sládek a generální ředitel našeho pivovaru Josef Vávra. Černý ležák je naším vůbec nejoceňovanějším pivem, doma i ve světě už posbíral více než 100 ocenění, včetně těch nejvyšších. Nedávno například získal první místo v kategorii tmavých ležáků na jedné z nejprestižnějších světových degustačních soutěžích World Beer Awards v Londýně.
Černý ležák Bernard má plnou chuť s jemnou hořkostí, není sladký, jak se od tmavého piva obvykle očekává. Pivovar do něj přidává jemné kvasnice, díky nimž pivo sekundárně dokváší přímo v lahvi. Vaří se ze čtyř druhů sladů, kvasnic z vlastní produkce, vody z hlubinných vrtů a s použitím žateckých chmelů. V prodejnách je k dostání v typických lahvích pivovaru s patentním uzávěrem, do restaurací se dodává také v sudech.
-
17. září 2024Dny českého piva slavíme extra hořce
Od 25. do 30. září tu jsou Dny českého piva! My je slavíme naším novým Extra hořkým ležákem, na který se už teď můžete ptát v restauracích a hospodách anebo si ho pořídit domů v typických patentních lahvích.
„Hořkost naší novinky je 60 jednotek, běžný ležák má kolem 35 jednotek. Hořkost je tedy vysoká, zároveň ale vyvážená, harmonická a lahodně doznívající. Je to prostě pitelné pivo vybízející k dalšímu napití,“ představil pivo vrchní sládek a generální ředitel pivovaru Josef Vávra.Toto spodně kvašené pivo je chmelené aromatickými chmely, jako jsou Agnus, Amarillo a Citra, které se obvykle používají pro svrchně kvašená piva typu IPA. Proto jsou ve vůni i chuti nového piva cítit citrusy. Obsahuje podobné množství alkoholu jako český ležák, v tomto případě pět procent.
Dny českého piva
Dny českého piva jsou svátkem všech milovníků piva, hospod a gastronomie. Cílem akce je podpořit konzumaci čepovaného piva a zároveň připomenout unikum tradiční české hospody. I proto se Dny českého piva konají každoročně v září, v čase svátku sv. Václava. Tradici tohoto pivního svátku, který je určený široké veřejnosti po celé republice, založil Český svaz pivovarů a sladoven v roce 2013. -
17. září 2024
Naše prodejna nově i ve Zlíně
Jsme si blíž s milovníky piva Bernard ve Zlíně. Otevřeli jsme tu novou značkovou prodejnu.
Vyberete si z široké nabídky piv Bernard v lahvích i sudech. Pořídíte zde také dárková balení piva, džbánky a sklenice, plyšové bernardýny, slušivé oblečení… A k soudku piva vám tu za pár korun půjčíme vždy perfektně vysanitované výčepní zařízení.
Otevřeno je každý pracovní den od 8 do 18 hodin s půlhodinovou polední pauzou, v sobotu od 8 do 12 hodin, v neděli odpočíváme. V naší nové prodejně Bernard na třídě Tomáše Bati 407 se s vámi těšíme na shledanou.