Objevte Liptov trochu jinak: Děti, zážitky, příroda a poctivé pivo
Víkend v Maladinovu a okolí přináší víc, než byste čekali
Plánujete víkend nebo kratší dovolenou s dětmi? Liptov nabízí výbornou kombinaci rodinné pohody, aktivit pro děti i dospělé a výletů do Tater. Ať už si chcete odpočinout, něco zažít nebo ochutnat poctivou kuchyni a pivo, tady budete správně. Podívejte se na tipy, jak si užít tři dny v okolí Liptovské Mary.
Ubytování s restaurací u vody
Maladinovo
Moderní resort přímo na břehu Liptovské Mary láká rodiny svým klidem, vybavením a výhodnou polohou. Z jednoho místa se pohodlně dostanete k vodě, do aquaparku, do hor i do restaurace s pivem Bernard. Pokud cestujete s dětmi, oceníte kuchyňky v apartmánech i dostatek prostoru na hraní. Milovníci piva jistě ocení i pivní lázně, které se nachází přímo u ubytování.
Tip: Ochutnejte 5 druhů piv, které zde čepují.
Zábava pro malé i velké
Tatralandia
Největší aquapark na Slovensku je vzdálen jen pár kroků od resortu. Děti si užijí tobogány, vlnobití i dětské bazény, dospělí mohou vyzkoušet wellness zónu. Areál je rozlehlý a připravený i na chladnější počasí díky kryté části.
Tip: Nezapomeňte žabky a vlastní ručníky – ušetříte si fronty i peníze.
Dotek přírody
Zoo Kontakt
Menší, ale velmi oblíbená zoologická zahrada, kde si děti mohou zvířata prohlédnout, ale i pohladit kozy, lamy, lišky, ale třeba i klokany. Výhodou je přehlednost a rodinná atmosféra.
Tip: Dětem na místě můžete zakoupit „dobroty“ pro zvířata – některá si pak hravě získají na svou stranu.
Svět naruby
Dom hore nohami
Zábavná atrakce nejen pro děti. Celý dům je postaven tak, že návštěvníci chodí po „stropě“ a nábytek visí dolů. Ideální místo na bláznivé fotky a trénink prostorové orientace.
Tip: Uspořádejte soutěž o nejkreativnější foto.
Výlet do hor
Skalnaté pleso & Lomnický štít
Pokud se vám podaří děti přesvědčit, že za dobrodružstvím se dá vydat i bez tobogánu, zajeďte si lanovkou z Tatranské Lomnice na Skalnaté pleso. Výhledy na štíty, čistý horský vzduch a možnost pokračovat pěšky po některé z turistických tras vás odmění úplně jiným druhem zážitku. Odvážní si mohou zarezervovat i lanovku na samotný Lomnický štít, druhý nejvyšší vrchol Slovenska.
Tip: Lanovku je potřeba rezervovat několik dní dopředu. Vstupenky se často vyprodají. Sledujte předpověď počasí, ať si nekoupíte „vstupenku do mlhy“.
Zasloužená odměna
Bernard Pub Maladinovo
Po dni plném zážitků je čas na odpočinek – ideálně na terase s výhledem na Liptovskou Maru. V Bernard Pubu najdete nejen vychlazené pivo z našeho pivovaru, ale i výborné jídlo. Dětské menu potěší malé, dospělí si pochutnají na rybách, burgerech nebo tradičních slovenských specialitách. A Bernard 12°? Chutná poctivě – přesně tak, jak má chutnat závěr povedeného dne.
Tip: Ochutnejte pivní pálenku Bernard
Shrnutí
Kam s dětmi: Aquapark, ZOO, Dům naruby
Kam do přírody: Tatranská Lomnica, Lomnický štít, procházka u Liptovské Mary
Kam na pivo: Bernard Pub – kombinace výhledu, piva, lahodného jídla a klidu
Pro koho: Rodiny s dětmi, aktivní páry, milovníci hor i pohodlného ubytování
Další zprávy
-
11. února
Vydejte se na dvě humpolecké rozhledny. Pro dobrou věc
V závodním tempu nebo vycházkově, samostatně nebo ve skupině. Každý se může rozhodnout, s jakým nasazením se zapojí do třetího ročníku benefiční akce Na dvě rozhledny, která se uskuteční v sobotu 10. května 2025 v Humpolci. Výtěžek akce bude určen Nadačnímu fondu pomoci Bernard, který ve městě a nejbližším okolí pomáhá lidem v nesnázích a nově také mladým talentům.
Startovat se bude z házenkářského areálu v ulici Jindráčkové, odkud účastníci vyrazí na asi pětikilometrovou trasu, která vede na ochoz rozhledny na pivovarském komíně, odtud na rozhlednu hradu Orlík a zpět na sportoviště.
Pivo na rok zdarma, vstupenky na festival
Zúčastnit se je možné ve dvou kategoriích – závodníci a výletníci. Nejrychlejší závodník a závodnice dostanou pivo na rok zdarma, dárky jsou připraveny i pro výletníky – rodiny, přátelé a malé kolektivy. Všichni účastníci akce se automaticky dostávají do slosování o dvě dvoudenní vstupenky na Bernard Fest 2025, pro všechny jsou připraveny také pamětní medaile.Závodníci budou s odstupy startovat od 12:30, asi po hodině bude následovat vyhlášení pořadí a předání cen. Výletníci se na trasu vydají po 14. hodině, v 16:30 proběhne předání cen také této skupině účastníků.
Přihlášku neodkládejte, počet účastníků je limitovaný
Startovné se bude hradit v hotovosti na místě, pro jednotlivce je 300 korun, pro rodiny 500 korun. V ceně startovného jsou vstupy na rozhledny a jeden nápoj v cíli. Počet účastníků akce je limitovaný, je vhodné se předem přihlásit na e-mailové adrese prihlasky@bernard.cz nebo v registračním systému na adrese https://www.nazavody.cz/zavod/600-na-dve-rozhledny-s-nadacnim-fondem-bernard/.V případě nepříznivého počasí se akce přesune na jiný termín.
-
5. února
Bílý lev v novém
Bernard Pub U Bílého lva, jeden z našich nejstarších, má nový kabát. Po deseti letech od otevření tu proběhla velká renovace interiéru s jasným cílem – vychutnat si naše perfektně načepované pivo v krásném prostředí. Udělejte si sem výlet! Historie pohostinství na tomto místě je opravdu dlouhá, už v osmnáctém století tady, nedaleko Břevnovského kláštera, býval zájezdní hostinec. Jsme rádi, že tu tradice pokračuje a nyní vás sem můžeme pozvat na sedm druhů našeho čepovaného piva. Bernard Pub U Bílého lva najdete na Bělohorské ulici 79 v Praze 6. Ať se vám tu líbí. Na zdraví!
-
31. ledna
Kuchařský titul BernardChef putuje do Karviné
Titul BernardChef 2025 pro mladé talentované kuchaře získala Natálie Rohalová ze SŠ Dakol v Petrovicích u Karviné. O vítězce rozhodovala porota profesionálů z oblasti gastronomie v čele s šéfkuchařem renomované jihlavské restaurace Tři Knížata Pavlem Marešem. Finále soutěže se odehrálo v Návštěvnickém centru Rodinného pivovaru Bernard v Humpolci.
Mladí kuchaři měli za úkol v časovém limitu dvou hodin připravit předkrm a hlavní chod, přičemž dopředu znali jen část surovin. Pro tentokrát to bylo kachní prso, uzený losos a pastinák, na místě pak měli spotřební koš, ze kterého si museli na místě vybrat a rozhodnout, co uvaří.
Natálie Rohalová připravila jako předkrm lososový tatarák s kapary, šalotkou a asijským dresinkem na máslovém toastu, jako hlavní chod porotě předložila kachní prso s pastinákovým pyré na pomerančové omáčce s nakládaným zeleným pepřem.
Druhé místo do Žďáru, třetí do Frenštátu
O titul BernardChef bojovali čtyři finalisté, kteří se do nejužšího výběru probojovali z několika desítek přihlášených účastníků. Druhé místo získala Natálie Heralová ze SŠ gastronomické A. Kolpinga ve Žďáru nad Sázavou, bronz si odvezl do Frenštátu pod Radhoštěm student tamní hotelové školy Matyas Vrečka.Soutěž jako podpora gastronomie
Rodinný pivovar Bernard chce pořádáním soutěže podpořit obor, který v posledních letech trpí odlivem personálu do jiných oborů. „Poptávka po kvalitní gastronomii roste a dobře připravený kuchař je pro restauraci pokladem,“ popsal motivy pro uspořádání soutěže spolumajitel pivovaru Stanislav Bernard. Finalisté si vysoutěžili špičkové kuchyňské nože značky Dick, pivo na rok zdarma, certifikáty o účasti v soutěži a nabídku stáže ve stylové Pivnici Na Štokách.
V čele poroty zkušený profesionál
Předsedou poroty byl Pavel Mareš, majitel a šéfkuchař renomované jihlavské restaurace Tři Knížata, jeho zástupcem byl Michal Koreš, šéfkuchař Pivnice Na Štokách, dále majitelka gastronomického centra Gurmandie a manažer Návštěvnického centra Bernard Tomáš Lavický.
Soutěž BernardChef je určena studentům posledních ročníků středních škol a učilišť, které vyučují gastronomické obory, hlásit se mohli i talentovaní amatéři. -
22. ledna
Kdo je připraven…
... není zaskočen. Už mnoho let naši školitelé pomáhají v hostincích a restauracích zvedat kvalitu čepování piva. A zveme výčepní i k nám do pivovaru, kde s nimi probíráme řemeslo, povídáme si, jak se daří nám a jak se daří jim. A už brzy je budeme moci uvítat v našem novém školícím centru. Budujeme ho přímo v pivovaru a budou tu skvělé podmínky pro zdokonalování současných i budoucích hostinských. Tady si účastníci školení všechno v klidu a pod vedením zkušených lektorů prohlédnou a především vyzkouší a natrénují. Všichni - my z pivovaru, výčepní i návštěvníci hospod přeci chceme, aby pivo bylo pokaždé perfektní. Těšíme se!
-
17. lednaPrvní vydání magazínu Vlastní cestou v roce 2025
Hlídat český národní zájem, nelhat si do kapsy a neudělovat morální kázáníčka… To jsou hesla, kterými se řídí Ilona Švihlíková, děkanka, autorka několika knih a spoluzakladatelka spolku Svatopluk. K lehkosti žití nás povznese fotoreportáž Elišky Křenkové, která objevovala krásy Neapole tak trochu jinak. K moři, pod mořskou hladinu i do hlubin lidské mysli zavítáme s obdivuhodnou ženou, plavkyní Abhejali Bernardovou. O existenci novin zapolemizujeme s Ondřejem Neffem v jeho fejetonu „Sáhněte si, nebude!“ a na odlehčenou se pobavíme nad tradičním komiksem Dawson City.
A ten, kdo by měl málo cestování, může se tentokrát s Borisem Dočekalem vydat za krásami Bangkoku. Tak se usaďte a přejeme příjemné počtení.
Magazín je k dispozici na všech našich značkových prodejnách, můžete si ho si přečíst online a nebo si ho objednejte přímo do vaší schránky. Více se dozvíte zde: https://www.bernard.cz/cs/nas-svet/magazin-vlastni-cestou.
-
15. ledna
Mladí kuchaři bojují o titul BernardChef
Osmero studentů a studentek gastronomických škol bojovalo v jihlavském kuchařském studiu o vstup do finále kuchařské soutěže BernardChef. Mladí kuchaři a kuchařky museli v limitu tří hodin připravit tři chody – předkrm nebo polévku, hlavní chod a dezert. Nejméně jedno z jídel museli uvařit s pivem Bernard.
„Hodnotili jsme samozřejmě chuť a vzhled jídla, sledovali jsme organizaci práce, pořádek, celkový přehled a fortel účastníků. Zajímali jsme se také o kalkulaci nákladů, to je nedílná součást tohoto řemesla,“ zhodnotil průběh Michal Koreš, předseda poroty a šéfkuchař Pivnice Na Štokách v Návštěvnickém centru Bernard v Humpolci.
Do finále soutěže BernardChef 2025 se probojovali:
• Natálie Heralová, Střední škola gastronomická Adolpha Kolpinga, Žďár nad Sázavou
• Tomáš Grůbr, Střední škola obchodu, služeb a řemesel a Jazyková škola, Tábor
• Natálie Rohalová, VOŠ Dakol a SŠ Dakol o. p. s., Petrovice u Karviné
• Matyas Vrečka, Hotelová škola Frenštát pod Radhoštěm
Finále před přísnou porotouFinále soutěže BernardChef proběhne 28. ledna v Návštěvnickém centru Bernard v Humpolci. V čele poroty bude Pavel Mareš, šéfkuchař jihlavské restaurace Tři knížata, člen českého reprezentačního týmu a kuchař roku. V porotě bude také šéfkuchař Michal Koreš či manažer Návštěvnického centra Bernard Tomáš Lavický.
„Našim cílem je vyhledat a podpořit fortel, originalitu a kreativitu talentovaných kuchařů. A také podpořit výuku tohoto oboru. Poptávka po kvalitní gastronomii trvá a dobře připravený kuchař je pro restauraci pokladem,“ popsal motivy pro uspořádání soutěže spolumajitel pivovaru Stanislav Bernard.Hodnotné ceny
Pro postupující účastníky pivovar připravil hodnotné ceny jako sety kvalitních pepřů a mlýnků značky Pepper Field a dárky z pivovaru, pro finalisty sady špičkových kuchyňských nožů Dick, nabídku stáže v kuchyni Pivnice Na Štokách a pivo na rok zdarma. Benefitem pro budoucí uplatnění účastníků v kuchyních nejlepších restaurací je certifikát o účasti v soutěži. Vysláním reprezentanta školy získaly pro závěrečný ročník zdarma prohlídku Rodinného pivovaru Bernard a Návštěvnického centra Bernard včetně degustace piv a návštěvy rozhledny na pivovarském komíně.