Přibývá restaurací a hospod s certifikátem kvality
Dlouhodobě podporujeme zvyšování úrovně čepování piva. Máme vypracovaný systém podpory a zkušené specialisty, kteří provozovnám pomáhají poradensky, materiálně i marketingově. Ty nejlepší pak oceňuje certifikátem kvality. Nejvyšší hodnocení, které udělujeme, získává čím dál více podniků.
„Jsme přesvědčeni, že má smysl dělat věci pořádně, poctivě. Platí to samozřejmě i pro pivo a všechno, co k němu patří, protože ze skvělého piva mají radost a prospěch všichni. V první řadě zákazník, který si pochutná a má hezký zážitek. Stejně tak hostinský, kterému se rád vrátí spokojený host. A samozřejmě pivovar, pro který je výroba piva smyslem existence,“ vysvětluje spolumajitel pivovaru Stanislav Bernard. „Certifikát kvality je ale především sdělením pro zákazníky o tom, kde dostanou dobré pivo“.
Vrátí se na dobré pivo
Sledujeme nejen samotné čepovaní, ale také skladování piva, péči o výčepní zařízení i celkovou hygienu provozovny, znalosti personálu atd. „Certifikace není konečná meta. Jedná se o trvalý závazek kvality vůči pivovaru, především ale vůči zákazníkům, aby se rádi vraceli,“ upozorňuje Stanislav Bernard. Předáním certifikátu spolupráce nekončí, kromě piva provozovnám nadále poskytujeme poradenství a školení, materiální, technickou a marketingovou podporu.
Ocenění z rukou zakladatelů pivovaru
Certifikáty si postupně přebírají zástupci oceněných podniků přímo u nás v pivovaru v Humpolci v našem Návštěvnickém centru Bernard. Provozovatelé si kromě diplomů do interiéru mohou dát na fasády svých provozoven velkou bronzovou desku, kterou si převzali od spolumajitelů pivovaru Stanislava Bernarda a Josefa Vávry.
Další zprávy
-
8. lednaČepujte jako profíci!
Ještě máme volná místa v sobotní škole čepování. Naučíte se tu, jak poznat dobré pivo, jak perfektně připravit výčepní sklo, jak poladit výčep, aby všechno skvěle chodilo a hlavně, jak čepovat tak fantasticky, že vy i všichni kolem si budou na pivu opravdu pochutnávat.
Všechno si tu v pohodě vyzkoušíte, my vás povedeme krok po kroku, poradíme, podpoříme. Trénovat pak můžete doma nebo vám to dovolí váš hospodský.
Více informací naleznete na www.navstivtebernard.cz, pohodlně tu také rovnou koupíte vstupenku online. Nebo se pro ni stavte na recepci návštěvnického centra každý den od 9 do 20 hodin.
V sobotu se na vás budeme těšit. -
2. lednaObliba našeho piva roste. Prodalo se ho nejvíce v historii
V roce 2024 jsme vystavili 419 tisíc hektolitrů piva, nejvíce za 33 let existence. Je to o 10 tisíc hl více než v předchozím roce. Naše produkce jde proti vývoji na trhu, kde prodej piva dlouhodobě postupně klesá. Dvě třetiny piva Bernard vyčepují restaurace a hospody ze sudů, třetina se prodá v lahvích, přitom na českém trhu je poměr opačný.
„Každý rok se vypořádáváme s dalšími překážkami, od covidu přes skokové nárůsty cen energií a surovin, válku na Ukrajině, zvýšení daní, nekončící bujení administrativy až po povodně, jejichž dopad jsme také pocítili. Přesto se nám daří růst. Nemáme to zadarmo, je za tím píle a poctivá práce. Proto nás opravdu těší, že si naše pivo vybírá stále více lidí,“ hodnotí vývoj generální ředitel a vrchní sládek Josef Vávra.
„Od počátku usilujeme o co nejvyšší kvalitu piva a služeb a naše snaha přináší výsledky. Věřím v poctivou práci a dobré vztahy s obchodními partery a zákazníky. Má smysl jít vlastní cestou v marketingu a mít schopné obchodníky, kterým se daří nacházet nová odbytiště, i když řada provozoven v posledních letech padla,“ ohlíží se za uplynulým rokem také spolumajitel pivovaru Stanislav Bernard, podle kterého se aktuálními výsledky pivovar přiblížil na hranu svých kapacit.
Růst pozastavil pouze covid
Náš výstav se kontinuálně zvyšuje od roku 2001 (95 tisíc hl.). Hranici 400 tisíc hektolitrů se nám podařilo přesáhnout poprvé v roce 2019, v následujících letech ovšem přišel pokles prodeje v důsledku opatření proti šíření covidu (zavírání hospod apod.). V roce 2022 byl výstav pivovaru bezmála 398 tisíc hektolitrů, v roce 2023 už 409 tisíc hektolitrů piva.Rodinný pivovar Bernard sídlící v Humpolci na Vysočině exportuje 21 procent své produkce do 25 zemí světa, nejvíce na Slovensko, do Švédska a do Bulharska. Zaměstnává 267 lidí, dalších 28 osob má práci v humnové Sladovně Bernard v Rajhradě u Brna. V roce 2022 pivovar otevřel ve svém areálu Návštěvnické centrum Bernard. V roce 2024 se v soutěži Společnosti přátel piva stal už poosmé pivovarem roku.
-
24. prosince 2024Každý den může být štědrý. Šťastné a veselé!
-
19. prosince 2024
Nejnovější Bernard Bar je v Táboře
V srdci historického města Tábor je nový Bernard Bar. Stylový interiér, široká nabídka perfektně čepovaného piva a výtečná gastronomie už během prvních týdnů udělaly z nového podniku v Divadelní ulici vyhledávané místo pro posezení s přáteli i atraktivní prostor pro firemní akce.
Provozovatelem je Vladislav Skoumal, ostřílený gastronom s více než dvacetiletou praxí. „Zkušenosti jsem získával v různých podnicích, několik let jsem mohl stát po boku renomovaného šéfkuchaře Martina Svatky. Pracoval jsem i jako číšník nebo provozní. Všechno se mi dnes hodí, když nestíháme nebo někdo z týmu chybí, tak zaskočím v kuchyni nebo na place,“ říká Vladislav Skoumal, který nový bar rozjel s velkou podporou a pomocí své ženy.
„Kromě skvělého piva je mi sympatický způsob komunikace značky Bernard, opravdu si jde vlastní cestou,“ komentuje zahájení spolupráce s Rodinným pivovarem Bernard šéf podniku. Podle něj byl start nové provozovny úspěšný. „Lidé jdou za značkou, také jsou zvědaví, co je tu nového. Děláme všechno pro to, aby se sem zákazníci rádi vraceli a zdá se, že se to daří. Už máme štamgasty. A do konce roku máme vyprodáno, zájem si tu udělat třeba firemní předvánoční večírek nás mile překvapil.“
Kompletní rekonstrukce a nové možnosti
Dům, kde bar sídlí, koupil Rodinný pivovar Bernard a nechal jej kompletně zrekonstruovat. Do dvou podlaží se vejde bezmála stovka hostů, s letní zahrádkou je kapacita ještě o třicet míst vyšší. Kromě baru zde vznikly i kancelářské a skladovací prostory. Rekonstrukci, která vdechla nový život starému domu v centru města, se podařilo uskutečnit za pouhé čtyři měsíce.Unikátní koncept měkké franšízy
Princip Bernard Barů a Bernard Pubů je tzv. měkká franšíza. Podniky sdílí jednotný koncept a pivo značky Bernard, ale provozovatelům zůstává prostor pro jedinečnost. Pivovar například neurčuje dodavatele nealko nápojů či surovin do kuchyně atp. Podnik v Táboře je čtrnáctou franšízovou provozovnou v síti Bernard Barů a Bernard Pubů.Více informací naleznete na stránkách www.bernardbar.cz
-
16. prosince 2024
Rozsvítili jsme pivovar
Že se blíží Vánoce se u nás pozná nejen podle toho, že jsme uvařili Adventní speciál. Tradičně také nazdobíme a rozsvítíme pivovar. Skromně se domníváme, že mu to docela sluší a že jsme i my přidali trochu světla ke sváteční atmosféře v našem městě. A pokud si v tomto čase najdete i chvilku na setkání s rodinou, přáteli nebo kolegy, pak už nezbývá než popřát šťastné chvíle, dobrou chuť a na zdraví.
-
13. listopadu 2024Silvestr v pivovaru
Po všem shonu před svátky si v pohodě a bez starostí užijte závěr roku. My se postaráme o skvělé pití a jídlo, o živou muziku a krásné prostory. Na vás je jediné – včas si zajistit místo.
Vstupenky na Silvestr u nás v Pivnici Na Štokách jsou už nyní k dostání na recepci centra nebo on-line zde: https://www.navstivtebernard.cz/cs/akce/silvestr-2024
Jednou ranou vyřešíte program na poslední den v roce a zároveň pořídíte pěkný dárek pod stromeček.
Těšíme se vás.