Přibývá restaurací a hospod s certifikátem kvality
Dlouhodobě podporujeme zvyšování úrovně čepování piva. Máme vypracovaný systém podpory a zkušené specialisty, kteří provozovnám pomáhají poradensky, materiálně i marketingově. Ty nejlepší pak oceňuje certifikátem kvality. Nejvyšší hodnocení, které udělujeme, získává čím dál více podniků.
„Jsme přesvědčeni, že má smysl dělat věci pořádně, poctivě. Platí to samozřejmě i pro pivo a všechno, co k němu patří, protože ze skvělého piva mají radost a prospěch všichni. V první řadě zákazník, který si pochutná a má hezký zážitek. Stejně tak hostinský, kterému se rád vrátí spokojený host. A samozřejmě pivovar, pro který je výroba piva smyslem existence,“ vysvětluje spolumajitel pivovaru Stanislav Bernard. „Certifikát kvality je ale především sdělením pro zákazníky o tom, kde dostanou dobré pivo“.
Vrátí se na dobré pivo
Sledujeme nejen samotné čepovaní, ale také skladování piva, péči o výčepní zařízení i celkovou hygienu provozovny, znalosti personálu atd. „Certifikace není konečná meta. Jedná se o trvalý závazek kvality vůči pivovaru, především ale vůči zákazníkům, aby se rádi vraceli,“ upozorňuje Stanislav Bernard. Předáním certifikátu spolupráce nekončí, kromě piva provozovnám nadále poskytujeme poradenství a školení, materiální, technickou a marketingovou podporu.
Ocenění z rukou zakladatelů pivovaru
Certifikáty si postupně přebírají zástupci oceněných podniků přímo u nás v pivovaru v Humpolci v našem Návštěvnickém centru Bernard. Provozovatelé si kromě diplomů do interiéru mohou dát na fasády svých provozoven velkou bronzovou desku, kterou si převzali od spolumajitelů pivovaru Stanislava Bernarda a Josefa Vávry.
Další zprávy
-
4. září 2024Podpora mladých nadějí
Náš Nadační fond pomoci Bernard už dva roky pomáhá lidem z regionu dostat se ze svízelných životních situací. Teď jsme připraveni plnit sny také talentovaným lidem!
Oblast zájmu našeho nadačního fondu se rozšiřuje o mladé nadané lidi, kterým chceme pomáhat v dalším rozvoji. Pokud „to“ v sobě máte nebo víte o někom ve svém okolí, kdo hoří pro věc, má jasný cíl, je odhodlaný a chybí mu prostředky, ozvěte se!Další informace a kontakty najdete na webové stránce fondu www.bernard.cz/cs/nadacni-fond
-
30. srpna 2024Xavier Baumaxa vystoupí v návštěvnickém centru
23. 9. v 19:00 hodin vystoupí v Pivnici Na Štokách Xavier Baumaxa. Kdo ho zná, ví. Kdo ho nezná, takto se představuje sám: buránek regionálního charakteru se stále větším geografickým a mezigeneračním přesahem. Své písně skládá zpravidla při různých rytmických činnostech jako je sekání dříví, máchání křovinořezem, zatloukání hřebíků hundrtfýrcych, natírání plotu tixotropní lazurou, kopání ilegálních trativodů… Aneb o zábavu je postaráno už v pozvánce na koncert.
Jeho projev je založen na slovních hříčkách a parodiích na různé hudební styly a zpěváky.
Vstupenky zakoupíte online zde nebo na recepci návštěvnického centra každý den od 9 do 20 hodin. -
27. srpna 2024Pivovar ocenil mladíka za pomoc při resuscitaci
„Byla to hrozná situace. Paní prováděla srdeční masáž svého manžela v autě na sklopené sedačce a byla už značně vyčerpaná, tak jsem ji vystřídal. Tou dobou nás již instruovala operátorka na tísňové lince. Měli jsme se pokusit pána vyprostit z auta, to bylo však obtížné. Zkoušel jsem proto zastavit několik projíždějících vozidel, aby nám někdo pomohl. Nikdo nezastavil,“ popisuje Daniel Ecler událost, která se odehrála jednoho červnového večera v Pelhřimově.
Při kraji vozovky tam zastavila vozidlo žena ve středních letech, jejíž muž na sedadle spolujezdce zkolaboval. Daniel Ecler si toho všimnul a neváhal s pomocí. O oživování se pokoušel až do příjezdu profesionálů, kteří mu pomohli dostat muže z auta ven a pokračovali v resuscitaci. Bohužel, i přes úsilí trvající několik desítek minut nebyly pokusy o záchranu života úspěšné.
Ocenění za příkladný čin
Za svoje počínání mladý muž získal Bernardovu cenu. „Daniel Ecler se zachoval příkladně. Nezůstal pasivním přihlížejícím, ihned pomohl. Poté, kdy předal muže do péče záchranářů, se až do příjezdu příbuzných staral o jeho paní, zabezpečil také vozidlo. Předáním Bernardovy ceny chceme panu Eclerovi vyjádřit uznání a poděkování. Takto se nedokáže zachovat každý,“ popsal motiv udělení ceny Zdeněk Mikulášek z Rodinného pivovaru Bernard.Bernardovu cenu symbolizuje velké zlaté srdce, certifikát a také pivo na rok zdarma, což představuje průměrnou spotřebu piva v ČR na jednu osobu v předchozím roce.
Nikdo nepomohl
„S pomocí jsem neváhal, to by měla být samozřejmost. Velmi mě ale mrzí, že nám nikdo další nepomohl. Chápu, že někdo spěchá, někdo se bojí, ale do příjezdu hasičů a záchranky jsme na to byli sami. Přitom někdy stačí málo a může dojít k záchraně lidského života. Přál bych si, aby to tak mělo více lidí,“ dodal k události Daniel Ecler.Bernardova cena
Pivovar oceňuje Bernardovou cenou osoby i kolektivy nebo organizace za pozitivní, příkladné a obdivuhodné činy. Pivovar v minulosti cenu udělil například za férovou hru ve sportu, za záchranu života nebo jinou nezištnou pomoc druhým, cenu získaly např. i sportovní týmy či nadace. Přehled oceněných a jejich příběhy najdete na webu Rodinného pivovaru Bernard. -
20. srpna 2024
Nejlepší černý ležák je Bernard z Humpolce
Černý ležák Bernard je nejlepší na světě. Vyhrál svoji kategorii World´s best dark lager v jedné z nejprestižnějších světových degustačních soutěží World Beer Awards 2024 v Londýně. Piva Bernard na soutěži získala ještě další dvě zlaté, tři stříbrné a jednu bronzovou medaili.
„World Beer Awards patří k světově nejvýznamnějším soutěžím. Vítězství si vážíme také proto, že jsme ho získali už několikrát. Je to důkaz, že se nám daří dlouhodobě držet vysokou kvalitu piva,“ potěšily výsledky vrchního sládka a generálního ředitele pivovaru Josefa Vávru. Černý ležák je vůbec nejoceňovanějším pivem z produkce Rodinného pivovaru Bernard, získal už bezmála 110 ocenění z celého světa.
Černý ležák v prvním kole získal zlatou medaili a byl označen jako country winner, tedy nejlepší pivo dané kategorie z České republiky. V následujícím kole se v příslušném stylu určovalo nejlepší pivo na světě, Černý ležák Bernard zvítězil a náleží mu titul World´s best dark lager.
Nejlepší tmavý ležák na světě má plnou chuť s jemnou hořkostí, není sladký, jak se od tmavého piva obvykle očekává. Pivovar do něj přidává jemné kvasnice, díky nimž pivo sekundárně dokváší přímo v lahvi. Vaří se ze čtyř druhů sladů, kvasnic z vlastní produkce, vody z hlubinných vrtů a s použitím žateckých chmelů. V prodejnách je k dostání v typických lahvích pivovaru s patentním uzávěrem, do restaurací se dodává také v sudech.
Piva Bernard v Londýně získala celkem sedm ocenění
Zlaté medaile a ocenění country winner si v Londýně vysloužila také IPA a nové nealkoholické pivo s ovocnou příchutí Bernard Bitter Grep Free. Stříbrnými medailemi porotci ocenili Jantarový ležák, Bohemian ALE a nealkoholické pivo s příchutí višní, bronzovou medaili získal Sváteční ležák.
World Beer Awards je jedna z nejprestižnějších degustačních soutěží, kde porotci z celého světa porovnávají to nejlepší ze všech mezinárodně uznávaných pivních stylů. Nejvyšší ohodnocení z této soutěže má Rodinný pivovar Bernard z minulosti za Černý ležák, svrchně kvašené pivo Bohemian Ale a polotmavý Jantarový ležák.
-
16. srpna 2024
Pivovarský komín v Humpolci najdete hned dvakrát!
Nově můžete kromě areálu pivovaru potkat náš pivovarský komín i při příjezdu do Humpolce. Přesná miniatura pivovarského komína i s rozhlednou od 14. srpna stojí uprostřed kruhového objezdu na silnici I/34. Snad se vám bude líbit stejně jako nám.
Skutečná rozhledna v areálu pivovaru je pro návštěvníky otevřena v pracovních dnech od 9 do 17 hodin a v sobotu od 9 do 13 hodin. S ohledem na soukromí sousedů rozhledna není veřejnosti přístupná o nedělích a svátcích. Více informací naleznete na navstivtebernard.cz
-
13. srpna 2024
Aby bylo jako křen
Dobře načepované, čerstvé pivo do perfektně připravené sklenice, to je zážitek. Velký vliv na to, jaké pivo dostanete, má tedy ten, kdo ho pro vás připravuje.
Proto máme v pivovaru tzv. cestovní sládky, kteří navštěvují provozovny s čepovaným pivem Bernard. Pomáhají jak začátečníkům a brigádníkům se základními dovednostmi, tak zkušeným výčepním k tomu, aby svoje mistrovství ještě vybrousili. Umí samozřejmě poradit s čistotou a nastavením pivního vedení a skladováním piva, ale třeba i s tím, jak ušetřit za energie při chlazení piva. A za dlouhé roky praxe mají spoustu zkušeností, o kterých se v žádné příručce nedočtete.
Takto školil náš kolega Petr Kolařík výčepní v zatím jediném brněnském Bernard Baru. Ten se těší velké oblibě hostů, patří k nejúspěšnějším Bernard Barům vůbec a kromě pestré nabídky našich piv si tu hosté vychutnávají i skvělou kuchyni.