Proč nevaříme zelené pivo
Každý rok před Velikonoci se objeví otázka: "Kdy uvaří zelené pivo i Bernard?" Odpovídáme: „Nikdy.“
Každý má možnost volby, jak přistupovat k vaření piva. My jsme si svoji vlastní cestu vybrali už při založení pivovaru – vařit poctivé pivo tradičním způsobem, bez umělých přísad. Proto zelené pivo nevaříme.
Co stojí za svěží zelenou barvou piva
Existují dvě možnosti, jak vyrobit zelené pivo: přidat přírodní barviva z bylin, například z kopřiv, nebo syntetická potravinářská barviva. Přírodní způsob sice může dodat pivu lehký zelenkavý nádech, ale nikdy zářivou barvu, kterou lidé očekávají. A navíc se často pojí s jemnou pachutí.
Proto řada výrobců sahá po potravinářských barvivech. Obvykle se nepoužívá zelená barva, ale modrá (například brilantní modř E133), vyrobená synteticky z uhelného dehtu. V kombinaci se zlatavým pivem dostanete jasně zelenou. A to je rozcestí, na kterém se vydáváme vlastní cestou.
Pivo je čistá radost
Nechceme do piva přidávat nic, co do něj nepatří. Pro nás je pivo čistá radost, která nepotřebuje umělou barvu. Proto se každý rok na Velikonoce snažíme nabídnout speciál, který odpovídá jaru a sváteční atmosféře, ale zůstaneme u toho, co umíme nejlépe – u poctivého piva.
Bernardův Jarní speciál
Po pšeničném bílém pivu před dvěma lety letos nabízíme Jarní speciál. Je to svěží, lehké a hořké pivo s ovocnou vůní, které skvěle zapadne do jarní pohody. A barva? Zlatavá!
„Jarní speciál jsme uvařili ze čtyř druhů sladu, českého, bavorského, karamelového a pšeničného. A použili jsme několik druhů tuzemských i zahraničních chmelů. Uvařili jsme dobré, lehké a osvěžující pivo,“ představuje speciál pro jarní a velikonoční trh Josef Vávra, vrchní sládek a generální ředitel pivovaru.
Svěží nefiltrovaná novinka zlatavě jantarové barvy se dobře pije. „Jde o pivo, které může být nápojem na celý večer, obsahuje 4,1 procenta alkoholu. Hořkost 54 IBU je o trochu vyšší než u běžného ležáku, je svěží a skvěle ladí se sladovou chutí a příjemnou chmelovou vůní,“ říká dál k charakteru jarního speciálu Josef Vávra.
Další zprávy
-
24. dubna 2024Pivovarem bude znít Dasha
27.5.2024 od 19:00 v Návštěvnickém centru Bernard
Dasha. Její sametový hlas slýcháme v oblíbených televizních a rozhlasových pořadech, ve svém širokém repertoáru má nádherné vlastní i převzaté skladby napříč mnoha žánry – od popu a soulové hudby až k muzikálovým melodiím.
Jsme opravdu rádi, že vás můžeme pozvat na koncert této milé dámy a vynikající zpěvačky, který se odehraje u nás v Návštěvnickém centru Bernard 27. května v 19 hodin. Dashu podpoří elitní muzikanti, kteří se sešli v kapele Pajky Pajk.
Vstupenky zakoupíte online nebo na recepci návštěvnického centra denně od 9 do 20 hodin.Vstupenky na koncert a celý kulturní program naleznete ZDE.
-
25. dubna 2024
Země vzdálená se nesla pivovarem
Kamil Střihavka zpíval u nás Na Štokách a byl to opravdu zážitek. Nasajte alespoň část atmosféry díky fotografiím, které jsme na koncertu pořídili. Kamil Střihavka a kapela The Leaders, tady jsou!
-
22. dubna 2024
Bernard mezi All Stars
První místo v potravinářském odvětví, čtvrté místo v celkovém pořadí, tedy přítomnost v All Stars této prestižní ankety.
Vyhlášení letošního žebříčku obdivovaných firem České republiky Czech Top 100 nás opravdu potěšilo. Jsme nadšení z možnosti být součástí této výjimečné společnosti.
Děkujeme porotě za uznání a samozřejmě všem, pro které můžeme tuhle práci dělat.
Na zdraví! -
17. dubna 2024Ocenili jsme odvahu velvyslankyně Evy Filipi
Během války v Sýrii většina západních diplomatů utekla, jediná otevřená ambasáda země z EU byla ta naše. Velvyslankyně Eva Filipi tu statečně zastupovala nejen svoji zemi, za pomoc jí děkovali zástupci světových velmocí. Mimo jiné tam zachránila několika lidských životů. Na konci kariéry se však doma z oficiálních míst nedočkala ani podání ruky na rozloučenou…
Chtěli jsme paní Filipi vyjádřit obdiv, proto jsme jí předali Bernardovu cenu, kterou dáváme za férovou hru, statečnost a příkladné činy.
Děkujeme. -
17. dubna 2024
Naše pivnice je interiérem roku
Odborná porota soutěže Czech Interior Award 2024 hodnotila 222 projektů. A v kategorii Veřejný interiér: restaurace, kavárna, bar vybrala Pivnici Na Štokách v našem návštěvnickém centru!!! Děkujeme
Pojďte dál. -
11. dubna 2024Víčka, sbírá víčka…
V té době se na pivo někdy chodit mohlo a někdy zase ne, tak si ho kupovali domů. Tím začala vznikat početná kolekce korunkových uzávěrů, kterou nám trojice sběratelů z Moravy po třech letech „práce“ přivezla až do pivovaru. Této povedené partičce děkujeme a stejně tolikrát připíjíme na zdraví!