Proč nevaříme zelené pivo
Každý rok před Velikonoci se objeví otázka: "Kdy uvaří zelené pivo i Bernard?" Odpovídáme: „Nikdy.“
Každý má možnost volby, jak přistupovat k vaření piva. My jsme si svoji vlastní cestu vybrali už při založení pivovaru – vařit poctivé pivo tradičním způsobem, bez umělých přísad. Proto zelené pivo nevaříme.
Co stojí za svěží zelenou barvou piva
Existují dvě možnosti, jak vyrobit zelené pivo: přidat přírodní barviva z bylin, například z kopřiv, nebo syntetická potravinářská barviva. Přírodní způsob sice může dodat pivu lehký zelenkavý nádech, ale nikdy zářivou barvu, kterou lidé očekávají. A navíc se často pojí s jemnou pachutí.
Proto řada výrobců sahá po potravinářských barvivech. Obvykle se nepoužívá zelená barva, ale modrá (například brilantní modř E133), vyrobená synteticky z uhelného dehtu. V kombinaci se zlatavým pivem dostanete jasně zelenou. A to je rozcestí, na kterém se vydáváme vlastní cestou.
Pivo je čistá radost
Nechceme do piva přidávat nic, co do něj nepatří. Pro nás je pivo čistá radost, která nepotřebuje umělou barvu. Proto se každý rok na Velikonoce snažíme nabídnout speciál, který odpovídá jaru a sváteční atmosféře, ale zůstaneme u toho, co umíme nejlépe – u poctivého piva.
Bernardův Jarní speciál
Po pšeničném bílém pivu před dvěma lety letos nabízíme Jarní speciál. Je to svěží, lehké a hořké pivo s ovocnou vůní, které skvěle zapadne do jarní pohody. A barva? Zlatavá!
„Jarní speciál jsme uvařili ze čtyř druhů sladu, českého, bavorského, karamelového a pšeničného. A použili jsme několik druhů tuzemských i zahraničních chmelů. Uvařili jsme dobré, lehké a osvěžující pivo,“ představuje speciál pro jarní a velikonoční trh Josef Vávra, vrchní sládek a generální ředitel pivovaru.
Svěží nefiltrovaná novinka zlatavě jantarové barvy se dobře pije. „Jde o pivo, které může být nápojem na celý večer, obsahuje 4,1 procenta alkoholu. Hořkost 54 IBU je o trochu vyšší než u běžného ležáku, je svěží a skvěle ladí se sladovou chutí a příjemnou chmelovou vůní,“ říká dál k charakteru jarního speciálu Josef Vávra.
Další zprávy
-
8. dubna 2024
Školili jsme v Litvínově
Náš „cestující sládek“ Miloš zavítal do litvínovského Bernard Baru, aby proškolil personál a vysvětlil jim, jak správně čepovat a pečovat o naše pivo.
Naši „cestující sládci“ pravidelně navštěvují provozovny, pomáhají obsluze a majitelům se školením personálu i péčí o pivo, aby Váš zážitek z jeho pití byl dokonalý!
Na zdraví! Na zážitky! -
8. dubna 2024
Nový kabát pro pivnici v Opavě
S novými provozovateli dostala pivnice i nový "kabát". V Opavě nyní mohou milovníci dobrého piva vyrazit do Pivnice Gól, která po letech dostala nový vzhled. V pivnici si můžete vychutnat i medailemi ověnčenou Černou dvanáctku. Jsme rádi, že majitelé do toho šli s námi a přejeme jim, ať se daří a pivo ať teče proudem.
Dej Bůh štěstí!
-
8. dubna 202412 000 sládků
Ocenili jste celkem 430 restaurací, hospod, hospůdek a barů! Celkem jsme obdrželi 12 000 hodnocení od zákazníků! Ti, kteří dosáhli nejlepšího hodnocení a zároveň jich i dostatek nasbírali, se mohou pyšnit samolepkou s jednoduchým, ale trefným sdělením "Tady mají dobré pivo!"
Doufáme, že v příštím roce se počet rozroste a že se zapojíte do hodnocení třeba i Vy a Vaši přátelé, protože na kvalitě záleží vždycky až na prvním místě!
-
8. dubna 2024Máme rekord
„Po celou dobu naší existence nepolevujeme ve snaze vařit co nejlepší pivo a poskytovat kvalitní služby. Také se nám trvale daří získávat nové odběratele. A rádi komunikujeme se zákazníky a fanoušky,“ ohlíží se za výsledky loňského roku generální ředitel a vrchní sládek pivovaru Josef Vávra.
„Těší nás, že se nám podařilo dosáhnout takových výsledků i v době velké inflace a bez důležitých exportních zemí. Nicméně platí i nadále, že velikost prodejů není náš hlavní cíl. Nadále budeme usilovat o co nejvyšší kvalitu piva a služeb, a především o dobré vztahy se zákazníky i mezi námi v pivovaru. To jsou hodnoty, se kterými jdeme i do nového roku,“ připomněl spolumajitel pivovaru Stanislav Bernard.
Hranici 400 tisíc hektolitrů se Rodinnému pivovaru Bernard podařilo přesáhnout poprvé v roce 2019, v následujících letech přišel pokles prodeje v důsledku opatření proti šíření covidu. V roce 2022 byl výstav pivovaru bezmála 398 tisíc hektolitrů piva.
Pivovar sídlící na Vysočině v Humpolci exportuje dvacet procent své produkce do 25 zemí světa, nejvíce na Slovensko, do Švédska a do Bulharska. Rodinný pivovar Bernard zaměstnává 260 lidí, dalších 30 osob zaměstnává humnová Sladovna Bernard v Rajhradě u Brna. V roce 2022 pivovar otevřel ve svém areálu Návštěvnické centrum Bernard.
-
8. dubna 2024Bernardova cena pro hrdinu Ondřeje
Až když k ní doplaval, zjistil, že se snaží vytáhnout z vody kočárek s dítětem. Ondřejovi se to povedlo a dítě pak na břehu oživoval až do příjezdu záchranky. Dítě i maminka jsou v pořádku.Za tento úžasný počin jsme Ondřeji Faldynovi dali naši Bernardovu cenu – symbolické velké zlaté srdce, certifikát a také pivo na rok zdarmaOndřejovi děkujeme a blahopřejeme.