Tady mají dobré pivo
To je informace, o kterou zákazník stojí před tím, než si vybere podnik, ve kterém hodlá utišit žízeň. A právě toto doporučení mají nově na svých dveřích více než čtyři stovky restaurací, hospod a barů. Hodnocení jim nedává žádná organizace nebo porota, vysloužily si je od svých zákazníků.
Svůj názor na kvalitu piva lidé sdělují prostřednictvím aplikace Jak Vám dnes chutná Bernard?, kterou loni uvedl do života Rodinný pivovar Bernard. V jednoduchém rozhraní zákazníci přímo u výčepu hodnotí, jak jsou spokojeni s kvalitou piva, a také posílají vzkazy nebo podněty do pivovaru.
„Podnik, který za kvalitu piva získá pozitivní hodnocení od dostatečného množství návštěvníků, dostane certifikát kvality a také samolepku. Hodnocení je uvedeno za předchozí sezonu, provozovatelé tak mají možnost vylepšovat skóre, či získat dostatečné množství reakcí, aby i jejich podnik mohl v následujícím roce nést vzkaz Tady mají dobré pivo,“ říká Tomáš Lipták, ředitel marketingu Rodinného pivovaru Bernard.
Nejčastěji pět hvězdiček
Od spuštění systému v květnu 2023 získalo pivo Bernard desítky tisíc hodnocení. „Jak se ukazuje, velká většina zákazníků je spokojena, devadesát procent hodnocení je pěti hvězdičkami, to znamená nejvyšší hodnocení. Šest procent hodnotících dalo čtyři hvězdičky,“ vyčetl ze statistik Tomáš Lipták.
Informace získané z reakcí zákazníků pivovaru pomáhají zlepšit péči o pivo a jeho podávání. Systém ukazuje, kde je vhodné podpořit či proškolit personál, podívat se, kde jsou v provozovně rezervy, například ve výčepní technice, co lze udělat pro lepší kvalitu podávaného piva. „Systém je zpětnou vazbou a motivací i pro samotné výčepní. A je to jasný vzkaz našim zákazníkům, že nám opravdu záleží na kvalitě piva, které se k nim dostává. Špičkové a správně podávané pivo je náš hlavní prodejní argument,“ dodává Zdeněk Šípek, obchodní ředitel Rodinného pivovaru Bernard.
Další zprávy
-
10. července 2024
Největší na světě
Málo se o ní ví, ale je největší svého druhu na světě. V Rajhradě u Brna stojí už 152 let sladovna, ve které vzniká základní surovina pro výrobu našeho piva. Dosud se tu pracuje tradičním způsobem, který je z významné části manuální. „Je to nákladný a pracný způsob, ale takto vyrobený slad je nejvhodnější pro vaření dobrého českého ležáku,“ vysvětluje generální ředitel Sladovny Bernard Josef Vávra. Tradice ovšem nebrání zde využívat nejmodernější technologie pro kontrolu surovin a úspory energií.
O založení sladovny se v roce 1872 zasadila skupina místních rolníků s podporou rajhradských benediktinů. Cílem bylo zajistit si odbyt obilí za výhodné ceny. Sladovna se brzy musela vypořádat s hospodářskou krizí, v roce 1919 pak skoro celá shořela, opravený areál znovu vážně poškodila druhá světová válka, namále měl podnik ještě jednou na sklonku devadesátých let minulého století. Sladovnu určenou k uzavření ale koupil Rodinný pivovar Bernard. „Chtěli jsme mít všechny suroviny pod kontrolou,“ vysvětluje Josef Vávra, proč se se spolumajitelem Rodinného pivovaru Bernard Stanislavem Bernardem v roce 2000 rozhodli sladovnu koupit.
Dnes sladovna ročně zpracuje asi osm tisíc tun kvalitního ječmene z jižní Moravy a z Vysočiny, vyprodukuje šest a půl tisíce tun sladu určeného pro výrobu českého ležáku. „Hlavním odběratelem je Rodinný pivovar Bernard, další slad odebírají desítky menších pivovarů a minipivovarů, část produkce jde na export,“ uvádí Josef Vávra.
Tradice a moderní technologie
Stejně jako před 150 lety tu i dnes ručně rozprostírají máčený ječmen na humnech – podlahách, kde za nízké stabilní teploty zrní klíčí a čeká na další zpracování. Tradiční postupy ale nebrání použití moderních technologií. Zapojení rekuperační jednotky snížilo spotřebu plynu potřebného pro sušení sladu až o polovinu, fotovoltaické panely šetří přírodu i náklady sladovny v energetických špičkách.
Sladovna Bernard je jediná sladovna v České republice, která má supermoderní optický třídič. Kamery třídiče sledují proud ječmene vstupujícího do sladovny. Pokud zaznamenají nestandardní tvar, rozměr nebo biologické napadení, zařízení vadné zrnko nebo nečistotu z obilí proudem vzduchu vyfoukne. „Cílem je minimalizovat přítomnost mykotoxinů a dalších nežádoucích látek ve sladu. Kvalitní suroviny jsou samozřejmě základem pro co nejkvalitnější pivo,“ vysvětluje Josef Vávra, který je také vrchním sládkem největšího odběratele sladu, Rodinného pivovaru Bernard.
-
8. července 2024Vše o čepování na jednom místě
Jak se starat o trubky, jak správně načepovat pivo, na co si dát pozor…
Krátká videa, srozumitelné texty, spoustu tipů, triků a zkušeností, které vám pomohou k nejlepšímu zážitku z čepovaného piva.
Pojďte na to: www.bernard.cz/kvalita
-
8. dubna 2024Školení a akce s kolegy v pivovaru
Prostor ve Sládkově sále v pivovaru Bernard je skvělé místo, kde uspořádat teambuilding, netradiční vánoční večírek, firemní školení, akci pro obchodní partnery nebo i menší konferenci. Je vybavený potřebnou audiovizuální technikou a má dostatečnou kapacitu. Akci můžete doplnit zážitkovým programem v pivovaru. O catering se postará tým z naší Pivnice Na Štokách. To vše v srdci Vysočiny, na půl cesty mezi Prahou a Brnem.
Akci můžete doplnit dalším zážitkovým programem, který náš pivovar nabízí. Co třeba degustace piva nebo škola čepování?
Prostor i program vám rádi upravíme na míru podle vašich přání.
Více informací o firemních akcích naleznete ZDE. -
24. dubna 2024Pivovarem bude znít Dasha
27.5.2024 od 19:00 v Návštěvnickém centru Bernard
Dasha. Její sametový hlas slýcháme v oblíbených televizních a rozhlasových pořadech, ve svém širokém repertoáru má nádherné vlastní i převzaté skladby napříč mnoha žánry – od popu a soulové hudby až k muzikálovým melodiím.
Jsme opravdu rádi, že vás můžeme pozvat na koncert této milé dámy a vynikající zpěvačky, který se odehraje u nás v Návštěvnickém centru Bernard 27. května v 19 hodin. Dashu podpoří elitní muzikanti, kteří se sešli v kapele Pajky Pajk.
Vstupenky zakoupíte online nebo na recepci návštěvnického centra denně od 9 do 20 hodin.Vstupenky na koncert a celý kulturní program naleznete ZDE.
-
8. dubna 2024Návštěvnické centrum je Stavbou roku
Prestižní ocenění jsme získali v konkurenci více než stovky nominovaných staveb. Za to, že můžeme naše pivo a značku prezentovat v tak krásném a oceňovaném objektu, vděčíme architektu Petru Bernardovi, architektce interiérů Barbaře Bencové, projektantům Studia A a generálnímu dodavateli stavby, kterým byla firma Podzimek a synové.
Centrum má nejlepší web
Naše návštěvnické centrum má nejlepší firemní web. Rozhodli o tom porotci soutěže WebTop100. Je to již třetí společné vítězství s našimi kamarády z FG Forrest, kteří se nám už 13 let starají také o web pivovaru. Nejlepší web kategorie malých a středních firem má adresu www.navstivtebernard.cz
Návštěvnické centrum Bernard v roce 2023
- v Pivnici Na Štokách jsme obsloužili 90 131 osob
- celkem se v návštěvnickém centru prodalo 1 274 hl piva
- nalili jsme 3 135 malých panáků pivní pálenky
- prohlídku pivovaru absolvovalo 16 882 osob
- uspořádali jsme 405 akcí pro menší i velké skupiny hostů
- na rozhlednu se vyšplhalo 9 310 osob
Křtěný pivem
Měli jsme tu křtiny chlapečka, který dostal krásné, zvučné jméno Bernard. Křest proběhl stylově v Sládkově sále, po prohlídce pivovaru a po degustaci. Kmotrem se stal náš pivní specialista a průvodce Zbyněk Mach, který k tomu použil, jak jinak, Sváteční ležák Bernard. Malému Bernardovi přejeme do života samozřejmě jen to nejlepší, štěstí, zdraví a ať roste jako z piva.
-
8. dubna 2024
Vystoupejte na dvě rozhledny, pomůžete dobré věci
Rychle nebo pomalu, individuálně nebo s rodinou. Každý se může rozhodnout, jakým tempem se zapojí do druhého ročníku benefiční akce Na dvě rozhledny, která se uskuteční 11. května v Humpolci. Výtěžek akce půjde ve prospěch Nadačního fondu pomoci Bernard, který pomáhá lidem v nesnázích.
Startovat se bude po 14. hodině ze dvora Rodinného pivovaru Bernard. Asi pětikilometrová trasa vede na ochoz rozhledny na pivovarském komíně, odtud na rozhlednu hradu Orlík a zpět do pivovaru. „Tempo je na každém účastníkovi, může běžet, klusat nebo účast pojmout třeba jako vycházku. Důležité je jen projít kontrolními body a dorazit zase zpět do pivovaru,“ zve k účasti ředitel Nadačního fondu pomoci Bernard František Ćmok.
Pivo na rok zdarma
Pro účastníky jsou připraveny dvě kategorie – závodníci a výletníci. Závodníci startují v rozestupech a ten nejrychlejší se může těšit na pivo na rok zdarma, odměny jsou připraveny ale i pro další závodníky. Výletníci – rodiny, přátelé a malé kolektivy, budou startovat po skupinkách. I pro ně jsou připraveny ceny.
Startovné bude možné uhradit v hotovosti na místě, pro jednotlivce je 300 korun a pro rodiny 500 korun. Počet účastníků akce je limitovaný, je vhodné se včas přihlásit na e-mailové adrese prihlasky@bernard.cz.
O vstupenky na Bernard Fest
V ceně startovného jsou vstupy na rozhledny a jedno pivo Bernard v cíli. Všichni účastníci akce se automaticky dostávají do slosování o dvě dvoudenní vstupenky na Bernard Fest 2024. Pro prvních sto přihlášených jsou připraveny pamětní medaile.
V případě nepříznivého počasí se akce přesune na jiný termín.