Vánoční atmosféra ve sklenici
Adventní speciál Bernard je polotmavý ležák s výraznou chutí a vůní, který se skvěle hodí k zimnímu posezení v hospodách a restauracích. „Naše polotmavá třináctka s bohatou pěnou vznikla z kombinace kvalitních sladů – českého, bavorského, karamelového a barevného,“ představuje Josef Vávra, vrchní sládek a generální ředitel pivovaru.
Speciál se vyznačuje jemně karamelovým aromatem, plnou chutí a vyváženou hořkostí díky směsi několika druhů chmele. Obsahuje 5,6 % alkoholu a hořkost je 35 IBU. Pivo je dostupné výhradně na čepu v hospodách a restauracích.
Limitovaná nabídka pro sváteční čas
Adventní speciál byl uvařen v omezeném množství a je v nabídce do vyprodání. Můžete si ho vychutnat na čepu ve vybraných podnicích s pivem Bernard.
Další zprávy
-
10. listopaduKvíz - pivní nej
Pivní svět je různorodý a plný zajímavostí. Pivních nej je celá řádka, vyzkoušejte si své znalosti v našem novém kvízu.
-
11. listopaduTestováno na pivech
Naše pivo bylo v hlavní roli zátěžového testu lanovky Skiareálu Orlické Záhoří. Na sedačkách byly místo pasažérů plné padesátilitrové sudy – na každé z nich téměř 320 kg „tekuté“ váhy. Během testu posloužilo 150 sudů o celkové váze přes 9 tun. Test proběhl úspěšně, teď už chybí „jen“ sníh a může se začít lyžovat.
Lanovka míří k vrcholu Koruny. Ta je s výškou 1 101 m n. m. druhým nejvyšším vrcholem Orlických hor. Dolní stanice je v nadmořské výšce 741 m, za přibližně 5 minut vyveze pasažéry po 1 439 metrů dlouhé trase do výšky 1 020 m nad mořem. Lanovka má 86 vozů, za hodinu může dopravit až 1 900 osob.
Provozovatelům skiareálu přejeme úspěšnou sezónu a bezproblémový provoz, pasažérům a lyžařům hezké svezení dolů i nahoru. A po jízdě třeba něco dobrého k pití.
-
2. listopadu
Bernard ocenil poctivé řemeslo
Poctivě načepované pivo je vizitkou dobrého hostinského. A právě těm, kteří svému řemeslu rozumějí a snaží se podávat co nejlépe ošetřené a perfektně načepované pivo, uděluje Rodinný pivovar Bernard certifikáty kvality. Provozovatelé dostávají i velké bronzové plakety, kterými mohou označit svoje podniky.
„Nejde jen o informaci na dveřích. Certifikát je závazkem vůči hostům, že v této provozovně dostanou pivo v nejlepší možné kondici,“ říká spolumajitel pivovaru Stanislav Bernard. „Z naší strany nejde o jednorázovou odměnu, je to symbol dlouhodobého partnerství,“ doplňuje Bernard. „Chceme, aby se hosté vraceli tam, kde vědí, že dostanou dobře ošetřené pivo. To je dobré pro ně, pro hostinské i pro nás,“ dodává vrchní sládek a generální ředitel pivovaru Josef Vávra.Systém certifikace vznikl jako součást dlouhodobé snahy pivovaru zvyšovat úroveň čepování v českých hospodách. Pivovar podnikům poskytuje nejen poradenství a školení, ale i technickou a marketingovou podporu. Sleduje se přitom celá cesta piva – od správného skladování přes údržbu výčepního zařízení až po způsob čepování a péči o hosta. Letos v létě pivovar otevřel přímo ve svém areálu i školicí středisko, kde se mohou jak začínající, tak zkušení výčepní zdokonalovat ve svém řemesle.
Pro cenu do pivovaru
Síť certifikovaných podniků se rozrůstá a nyní jich je 50. Pivovar už teď připravuje další kola hodnocení. Cílem je, aby kvalitní čepování nebylo výjimkou, ale samozřejmostí. „Dobrý hostinský i spokojený host jsou pro nás tím nejlepším potvrzením, že naše snaha o co nejvyšší kvalitu od počátku výroby až před konečného zákazníka, má svůj smysl,“ uzavírá Stanislav Bernard.Zástupci nově oceněných podniků si své certifikáty převzali přímo v Návštěvnickém centru Rodinného pivovaru Bernard v Humpolci z rukou spolumajitelů pivovaru Josefa Vávry a Stanislava Bernarda.
Oceněné najdete na mapě "Kam na Bernarda".
-
29. říjnaNečekaný dárek k narozeninám. Pivovar vstoupil do síně slávy
Rodinný pivovar Bernard byl uveden do Diamantové Síně slávy českého byznysu. Ocenění převzal spolumajitel pivovaru Stanislav Bernard na slavnostním předávání v aule Akademie Agrostroj v Pelhřimově.
„Ocenění si z několika důvodů opravdu vážíme. Za prvé o našem ocenění rozhodla nezávislá porota, aniž bychom se do nějaké soutěže či ankety přihlásili. Za druhé jsme mohli cenu převzít na půdě Akademie Agrostroje Pelhřimov, v areálu firmy, kterou obdivujeme pro její rozvoj a vizionářské vedení. Do třetice je pro nás uvedení do síně slávy krásný dárek k 34. výročí založení pivovaru,“ řekl Stanislav Bernard.
Začínali v ruinách
Pivovar vydražila trojice Stanislav Bernard, Josef Vávra a Rudolf Šmejkal 26. října 1991. Zkrachovalý podnik původně určený k likvidaci dnes patří k nejmodernějším provozům a stal se respektovanou značkou, jejíž pivo se kromě České republiky prodává v dalších dvou desítkách zemí. Firma, její výrobky, ale i její management a reklamní a komunikační kampaně, již získaly stovky ocenění doma i v zahraničí.Nadace, festival, magazín… Víc než pivovar
Pivovar dnes v mnoha ohledech překračuje obvyklé hranice oboru. Otevřel unikátní návštěvnické centrum přímo ve svém areálu, vybudoval bytový dům pro zaměstnance, založil nadační fond, který ve městě a nejbližším okolí pomáhá lidem v těžké životní situaci a podporuje mladé talenty. Již 20 let pivovar vydává čtvrtletník Vlastní cestou, v příštím roce uspořádá 30. ročník hudebního festivalu Bernard Fest, na podporu oboru gastronomie organizuje kuchařskou soutěž BernardChef. Pivovar má vlastní sladovnu v Rajhradě u Brna, experimentuje s pěstováním chmele na Vysočině, uvedl na trh pivní pálenku, pralinky, čokoládu s chmelem a sladem…Rekordní výstav
Rodinný pivovar Bernard zaměstnává 260 lidí, Sladovna Rajhrad 30 osob. V roce 2024 vystavil rekordních 419 tisíc hektolitrů piva. Produkce pivovaru jde proti vývoji na trhu, kde prodej piva dlouhodobě postupně klesá. Dvě třetiny piva Bernard vyčepují restaurace a hospody ze sudů, třetina se prodá v lahvích. Pivo se na českém trh prodává v opačném poměru – 21 procent v hospodách, 71 procent piva v lahvích a plechovkách.
Více informací k žebříčku Diamanty českého byznysu ZDE -
23. říjnaMagazín Vlastní cestou už 20 let
Právě vychází 81. číslo magazínu Vlastní cestou. Další číslo, které přiměje k přemýšlení a nabídne zajímavý úhel pohledu. Číslo plné humoru, krásných fotografií i umění. Mezi rozhovory s vizionářem Romanem Šmuclerem a horalem Vítem Voláčkem nabídne i toulky do antických Athén a zajímavé kulisy EXPO 2025.
To vše opět doplněné novinkami z pivovaru i divokým komiksem.
Už stačí jen otevřít nebo ROZKLIKNOUT. -
22. říjnaBernardova cena za službu lidem
Téměř půl století vítal turisty, pomáhal zraněným a staral se o jedno z nejvýše položených míst v Tatrách, kde se dá přespat pod střechou. Viktor Beránek, legendární správce chaty pod Rysy, se stal dalším držitelem Bernardovy ceny. Jeho 48leté působení zde skončilo po hojně medializovaném výběrovém řízení na nového provozovatele.
„Pan Beránek zasvětil svůj život horám a lidem, kteří do nich přicházejí. V časech, kdy mnozí hledají pohodlí a jistotu, on zůstal věrný službě, odpovědnosti a poctivosti. Považujeme ho za symbol vytrvalosti, lidskosti a pokory,“ uvedl Zdeněk Mikulášek z Rodinného pivovaru Bernard.
Viktor Beránek působil v chatě pod Rysy neuvěřitelných 48 let. Generace turistů si ho pamatují jako člověka s nadhledem, smyslem pro humor i neochvějnou ochotou pomoci. V Tatrách byl známý tím, že z nich nikdy neodcházel – v dobrém i zlém počasí, v sezoně i v zimních měsících, kdy je chata odříznutá od světa.Bernardovu cenu tvoří symbolické velké zlaté srdce, certifikát a pivo Bernard na rok zdarma, tedy 130 litrů podle průměrné roční spotřeby.
Bernardova cena
Rodinný pivovar Bernard oceňuje osoby, kolektivy i organizace za mimořádné, příkladné a férové činy. V minulosti cenu získali například záchranáři, sportovci, diplomaté či obyčejní lidé, kteří udělali neobyčejnou věc. Přehled oceněných a jejich příběhy najdete na NAŠEM WEBU.