Ve Znojmě je nový Bernard Bar
Do naší franšízové sítě Bernard Bar přibyla další provozovna, tentokrát ve Znojmě. Podnik sídlí v měšťanském domě ze 14. století na Slepičím trhu a podle toho dostal i jméno – Bernard Bar Slepičák. Návštěvníci si tu mohou vychutnat deset druhů piva.
V čele rodinného podniku stojí Radim Dočekal, který se značkou Bernard spolupracuje už několik let. Nyní se rozhodl otevřít moderní pivnici s důrazem na kvalitu. „Ta je pro mě zásadní a hodnoty pivovaru Bernard jsou mi blízké. Značka má svou váhu,“ říká vedoucí provozovny, která má na čepu šest druhů piv Bernard, nabídku doplňují čtyři druhy lahvového piva.
I ve městě proslaveném především vínem má pivo svoje pevné místo. „Víno je v našem městě samozřejmě skvělé, ale nedá se pít donekonečna, každý si rád dá i dobré pivo. V naší předchozí provozovně bylo nejvíce poptávanou položkou. Tak jsme se do toho pustili naplno a přebudovali jsme to zde na plnohodnotný bar, kde je perfektně načepované čerstvé pivo na prvním místě,“ s úsměvem dodává provozní s dlouholetou praxí v gastronomii.
Na pivo s přáteli i na firemní akci
Bernard Bar Slepičák pojme přibližně 120 hostů, v patře se pak nachází společenský sál s kapacitou pro dalších 100 osob, který je ideální pro firemní akce, svatby a větší oslavy. Uspořádat se tu dá koncert či jiné představení, sál je vybaven pódiem s vlastním ozvučením a osvětlením. O hosty celého podniku pečuje dvanáctičlenný tým.
O Bernard Baru a Bernard Pubu
Bernard Bary a Bernard Puby jsou součástí franšízové sítě Rodinného pivovaru Bernard. Bernard Bary se zaměřují především na nápoje, Bernard Puby nabízejí i plnohodnotnou kuchyni. Oba koncepty spojuje jednotný vzhled a důraz na kvalitu podávaného piva. Model je postaven na principu tzv. měkké franšízy, která provozovatelům poskytuje volnost například v tvorbě menu či výběru dodavatelů surovin, nealkoholických nápojů apod. Tento přístup umožňuje každému provozovateli vložit do podniku svoje know-how a přizpůsobovat se místním podmínkám.
Kontakt na Bernard Bar Znojmo:
Web: www.bernardbar.cz
Tel.: +420 773 178 698
Email: slepicak@bernardbar.cz
Adresa: Slepičí trh 7, Znojmo
Další zprávy
-
15. listopadu 2024
Jsme pivovarem roku 2024
Ocenění nám udělilo Sdružení přátel piva, které svoji soutěž vyhlašuje pravidelně již od roku 1990. Také jsme získali čtyři ocenění pro naše piva, z toho dvě první místa.
„Soutěž Sdružení přátel piva je jednou z nejstarších a nejprestižnějších u nás, ocenění si opravdu vážíme. Vysloužili jsme si prvenství již několikrát, což nás těší. Zároveň je to závazek i motivace vařit nadále co nejlepší pivo a dál rozvíjet pivovar,“ s potěšením přijal zprávu o vítězství vrchní sládek a generální ředitel pivovaru Josef Vávra.
Nejlepší na světě, druhý v okrese
Došli jsme si i pro další ocenění. Kategorii světlých výčepních piv vyhrála Desítka, v kategorii světlých ležáků je nejlepší Sváteční ležák a třetí místo obsadila Dvanáctka. Na druhém místě mezi tmavými pivy je Černý ležák. „Nejlepší na světě, druhý v okrese,“ glosoval s úsměvem Josef Vávra umístění Černého ležáku, který před nedávnem získal ve své kategorii první místo na prestižní světové soutěži World Beer Awards v Londýně.Vyhlašování výsledků probíhá každý rok v jiném regionu, tentokrát sdružení předávalo svoje ocenění v pivovaru Zlatá kráva v Nepomuku. Ceny přebírala ředitelka výroby Jana Hajníková, podsládek Jaroslav Spáčil a podsládek Lukáš Linha.
Ocenění udílená Sdružením přátel piva
Soutěž Sdružení přátel piva je jedinou a nejstarší celorepublikovou pivní soutěží samotných spotřebitelů. Systém hodnocení kombinuje anketní a degustační část, kdy piva s nejvyšším počtem získaných hlasů v anketě postupují do anonymní odborné degustace, ze které vyjde konečné pořadí na prvních místech. -
7. listopadu 2024
Nepředvídatelný Varhan Orchestrovič Bauer hrál v pivovaru
Varhan Orchestrovič Bauer, český hudebník, hudební skladatel, aranžér a dirigent excentrického vzezření a silného charisma, vystoupil v našem návštěvnickém centru. A dostál své pověsti umělce s širokým žánrovým rejstříkem. Zatímco z médií jsou známější spíše jeho větší projekty, v Sládkově sále vystoupil s Varhan's Groovy Jamm – jazzrockovou formací, kterou založil s bubeníkem Radkem Němejcem. Kapela hraje fussion funku, jazzu i rocku, a kromě vlastních skladeb předkládá i coververze skladeb světových autorů. O co úspornější byl Varhan ve verbálním projevu, o to více se s celou kapelou ponořil do hudební produkce, která s lehkostí proplouvala ve vlnách jazzových a bluesových inspirací. Milovníci těchto hudebních stylů mohli odcházet spokojeni z poctivě odehraného koncertu.
Další akcí Návštěvnického centra Bernard bude úplně nová talkshow Na tři s Mirkou. Známá a oblíbená pěvkyně, moderátorka a textařka Mirka Časarová si pozvala trio hostů, se kterými si bude nejen povídat, ale samozřejmě můžete počítat i písničkami. Ostatně mezi hosty prvního setkání je Jan Toužimský, zpěvák a frontman skupiny Arakain. Dalšími hosty budou Petr Slováček, šéfredaktor časopisu Svět motorů a Oldřich Vlček, český herec, režisér a scénárista. Na tři s Mirkou si můžete zajít v úterý 12. listopadu v 18 hodin. Vstupenky je možné pořídit na recepci Návštěvnického centra Bernard nebo na webu www.navstivtebernard.cz.
-
6. listopadu 2024Za záchranu dítěte dostal pivo na rok zdarma
Obdivuhodnou duchapřítomnost prokázal Zsolti Katona, který se stal náhodným svědkem a také účastníkem mimořádně vypjaté situace. Do řeky sjelo auto, ve kterém bylo dítě. Dveře auta postupně se nořícího pod hladinu nešly otevřít, muži se ale podařilo šestiletého chlapce včas přesvědčit, aby otevřel okénko, tím chlapce z vozu vytáhl a zachránil. Jeho čin jsme odměnili pivem na rok zdarma.
Vozidlo se do Vltavy na Štvanici rozjelo poté, kdy se chlapec v autě převlékal a otočil klíčkem zapalování. Událost měla dobrý konec, nikomu se nic nestalo. Auto pod hladinou ale následně museli najít a na lana jeřábu uvázat potápěči.
Zsoltiho Katonu obdivujeme. Jeho počínání jsme ocenili Bernardovou cenou, kterou dáváme za mimořádné, příkladné a férové činy. Cenu představuje symbolické velké zlaté srdce a pamětní list. K tomu přidáváme naše pivo na rok zdarma.V minulosti jsme cenu udělili například za férovou hru ve sportu, nezištnou pomoc druhým, cenu získaly např. i sportovní týmy či nadace. Přehled oceněných a jejich příběhy najdete na webu Rodinného pivovaru Bernard: https://www.bernard.cz/cs/nas-svet/bernardova-cena.
-
4. listopadu 2024
Sklidili jsme, usušili, uvařili
Právě v těchto dnech se odehrává příběh ležáku s chmelem, který se letos poprvé urodil na naší malé chmelnici za městem. Ten jsme sklidili a usušili, na varně se pak střídaly plné koše s prázdnými a voňavé chmelové šišky se sypaly ve velkém do horké sladiny. Teď se náš budoucí sezónní speciál, Ležák s chmelem z Vysočiny, chystá v chladu a tichu tanků a sklepů. Už nyní se na něj můžeme společně těšit, k ochutnání bude na přelomu roku.
Koření pro naši už tradiční edici Ležáku s chmelem z Vysočiny skutečně vyrostlo a uzrálo na Vysočině v nadmořské výšce 560 metrů – v několika předchozích letech chmel rostl na zahradě vrchního sládka Josefa Vávry, letos poprvé jsme sklidili z chmelnice, kterou jsme loni založili nedaleko pivovaru. „Už se mi nechtělo sklízet chmel doma na zahradě, tak jsme postavili chmelnici blíž pivovaru,“ v žertu popsal motiv pro vybudování chmelnice vrchní sládek a generální ředitel pivovaru Josef Vávra.
Chmel rostl a zrál až v trojnásobné nadmořské výšce než v typicky chmelařských regionech. „První úroda je samozřejmě slabší, v plné síle budou rostliny za další dva tři roky. Ale chmel, který tu roste, je dobrý, plnohodnotný, zralý, s vysokou hořkostí a aromatickými látkami, bez problémů použitelný. A pivo z něj uvařené lidem chutná,“ má zkušenosti z předchozích sezón Josef Vávra.
Novou chmelnici jsme založili v květnu s pomocí studentů místní České zemědělské akademie. Je zde celkem 144 rostlin šesti druhů chmele – Žateckého poloraného červeňáku, Rubínu, Harmonie, Sládku, Vitalu a Saaz late.
Ležáku s chmelem z Vysočiny je uvařeno pouze malé množství (necelých 300 hl), bude dostupný v lahvích ve značkových prodejnách pivovaru, čepovaný v Pivnici Na Štokách v Návštěvnickém centru Bernard v Humpolci, v Bernard Barech a Bernard Pubech a vybraných provozovnách s čepovaným pivem Bernard.
-
28. října 2024
Diplomacie může být hodně tvrdé řemeslo
Bývalá velvyslankyně Eva Filipi navštívila Humpolec. Drobná dáma svojí energií a nevyčerpatelným množstvím zajímavostí a zážitků ze svého bohatého profesionálního života zcela ovládla kinosál Návštěvnického centra Bernard, přičemž nejvíce prostoru věnovala Sýrii, kde působila 13 let. Během více než dvouhodinového setkání došlo i na množství dotazů publika.
Během války v Sýrii zemi opustila většina západních diplomatů, zůstala tam otevřená jediná ambasáda země EU. Ta česká. Za službu a pomoc Evě Filipi děkovali zástupci světových velmocí, doma se však na konci kariéry z oficiálních míst nedočkala ani podání ruky na rozloučenou. Eva Filipi za svoji kariéru mmj. zachránila několik lidských životů. Rodinný pivovar Bernard vyjádřil Evě Filipi obdiv a poděkování, letos v dubnu jí předal Bernardovu cenu, kterou oceňuje mimořádné, pozitivní, příkladné a obdivuhodné činy.
٭Eva Filipi je bývalá česká diplomatka, v letech 1991 až 1996 chargé d'affaires ČR v Iráku, mezi roky 1997 až 2002 velvyslankyně ČR v Libanonu, v období 2004 až 2010 v Turecku a v letech 2010 až 2023 v Sýrii. (٭zdroj Wikipedie)
-
22. října 2024S kamerou ve sladovně
Novou sladovací sezonu v naší humnové sladovně Bernard v Rajhradě u Brna zaznamenala TV Nova. A vy se můžete podívat, jak se tu pracuje už hodně brzy ráno. Co se ve sladovně děje vysvětlil divákům sladmistr Václav Štursa.
Celý rozhovor naleznete ZDE.