Atmosféra, na kterou se nezapomíná! Bernard Fest 2025
Za dveřmi je Bernard Fest, který se letos uskuteční 20. a 21. června 2025 na tradičním místě, na Horním náměstí v Humpolci. Na pódiu se vystřídá plejáda hvězd české a slovenské hudební scény, chybět nebude zahraniční, velmi energický host.
Bernard Fest je náš malý festival s velkým srdcem. Je výjimečný rodinnou atmosféru, přitom dokáže přivézt interprety, kteří plní největší koncertní sály. I proto se sem letos chystají zástupy návštěvníků.
Bernard Fest 2025
čtvrtek 19. června:
15:00 – Dechový orchestr ZUŠ Gustava Mahlera Humpolec
16:00 – Vysočinka
17:30 – Theresa Watts
18:30 – Karel na nákupech
19:30 – Jenakaši
20:30 – Keks
Vstup na čtvrteční program Bernard Festu je volný. Veškerý výtěžek z prodeje piva půjde ve prospěch Nadačního fondu pomoci Bernard, který ve svém městě a nejbližším okolí podporuje osoby v těžké životní situaci, a také talentované studenty, hudebníky, sportovce...
pátek 20. června:
15:00 – Tereza Balonová
17:00 – Wohnout
19:00 – Tublatanka
21:00 – Mig 21
23:00 – Chinaski
sobota 21. června:
10:00 – Bombarďák
12:00 – Jaroslav Uhlíř
14:00 – Kateřina Marie Tichá
16:00 – Dalibor Janda
18:00 – Mr. Irish Bastard (divoký celtic punk z Německa)
20:00 – Divokej Bill
22:30 – Rybičky 48
Nebude chybět bohaté občerstvení, kromě kapel je tu v hlavní roli samozřejmě pivo Bernard přímo od nás z pivovaru. Pak už nic nestojí v cestě tomu, aby i letos zavládla přátelská atmosféra, na kterou návštěvníci každoročně dlouho vzpomínají.
Vstupenky jsou v prodeji na www.bernardfest.cz, ve Značkové prodejně Bernard, Návštěvnickém centru Bernard a také v Infocentru Humpolec.
Další zprávy
-
13. březnaCo říká pěna 4. díl
Pěna k českému ležáku neodmyslitelně patří. Je to víc než jen poklička, pod kterou je to hlavní. Už když se blíží sklenice od výčepu, podle pěny poznáte, co vás čeká. A nemusíte být zrovna zkušení pivaři, tohle u nás máme všichni pod kůží. Pěna předem říká, jestli si na pivu pochutnáme nebo ne.
Když dostanete pivo s pěnou, ve které jsou velké bubliny, pěna se ztrácí před očima, a na vnitřní stěně sklenice jsou shluky bublinek,...
...jděte jinam.Tady se o pivo neumí postarat. Problém bude nejspíše v čistotě skla, které nebylo správně umyto. Poznáte to i tak, že po dopití piva nenajdete žádné pivní krajky neboli kroužky na vnitřní stěně sklenice. Ale do téhle situace se vlastně nedostanete, jste poučeni a z tohoto podniku jste před chvílí odešli.
Předešlé díly:
-
12. březnaMáme to zpečetěné
Dva nejlepší kvasnicové ležáky vaříme u nás. Tak to vidí porotci soutěže Zlatá pivní pečeť, která je součástí pivovarnické přehlídky International Beer Festival.
Na nejvyšší stupínek postavili naši Kvasnicovou jedenáctku, které kryje záda Sváteční ležák. Přísné porotce zaujal také náš Jantarový ležák, který zabodoval v kategorii polotmavých piv.
Blahopřejeme každému, kdo se na těchto skvělých pivech jakkoli podílel. Na zdraví.Zlatá pivní pečeť je nejprestižnější pivovarnickou cenou v České republice. Vděčí za to jak dlouholeté tradici, tak zejména zájmu samotných pivovarů, domácích i zahraničních. V roce 2024 soutěžilo v 37 kategoriích 215 pivovarů a 1135 vzorků. Expertní degustace se uskutečňují za účasti odborníků v oblasti pivovarnictví, potravinářství a certifikace kvality.
-
11. března
První pomoc jako zábava
I tak závažné a důležité téma jako je první pomoc, může být zábavné. Dokazuje to lékař letecké záchranné služby a urgentní medicíny, mentor a influencer Marek Dvořák, který se svou přednáškou dva týdny po sobě vyprodal Sládkův sál našeho návštěvnického centra. I u nás potvrdil, že základní kroky pomoci při ohrožení zdraví a života lze podat tak, že si je dokáže zapamatovat snad úplně každý. Navíc u toho bylo veselo.
Vzácný host a vyhledávaný řečník „nevypadl z role“ ani po skončení hlavní části setkání, kdy se s návštěvníky ochotně fotil a podepisoval knížky.
Překvapení pro ty, kteří se na první dvě přednášky nedostali, zveřejníme během pár dní. -
7. března
Odevzdal nalezené peníze. Dali jsme mu za to pivo na rok zdarma
Osmašedesátiletá žena si v bankomatu v centru Kladna zadala výplatu peněz, deset tisíc korun ale nechala ležet v přístroji a odešla. Její peníze po chvíli objevil Martin Bušek. Poctivý nálezce kontaktoval městskou policii a předal jí pět dvoutisícových bankovek. Policie majitelku peněz našla a ještě ten den jí peníze předala. Jeho čin jsme odměnili Bernardovou cenou.
Martin Bušek se zachoval poctivě a příkladně. „To se musí ocenit. A může se to i odměnit, což jsme rádi udělali. Martinovi jsme předali Bernardovu cenu, kterou představuje velké zlaté srdce, certifikát a také naše pivo Bernard na rok zdarma,“ řekl Zdeněk Mikulášek z Rodinného pivovaru Bernard.Pro Martina Buška, který nyní pracuje jako školník v kladenské střední škole, to přitom není první podobný čin. „V bývalém zaměstnání jsem pracoval jako číšník při konferencích a po jedné akci jsem objevil zapomenutou kabelku, kterou jsme k sobě schoval. Po dvou dnech se k ní přihlásila majitelka a řekla, že v ní má osmdesát tisíc, což jsem ani nevěděl,“ vyprávěl při přebírání ceny Martin Bušek.
Bernardova cena
Rodinný pivovar Bernard svoji cenu uděluje za mimořádné, příkladné a férové činy. Pivovar v minulosti cenu udělil například za fair play ve sportu, nezištnou pomoc druhým, cenu získaly např. i sportovní týmy či nadace. Přehled oceněných a jejich příběhy najdete na webu pivovaru: https://www.bernard.cz/cs/nas-svet/bernardova-cena. -
6. březnaCo říká pěna 3. díl
Pěna k českému ležáku neodmyslitelně patří. Je to víc než jen poklička, pod kterou je to hlavní. Už když se blíží sklenice od výčepu, podle pěny poznáte, co vás čeká. A nemusíte být zrovna zkušení pivaři, tohle u nás máme všichni pod kůží. Pěna předem říká, jestli si na pivu pochutnáme nebo ne.
Jak to má vypadat, jsme si ukázali v prvním a druhém díle , ale co když nám donesou pivo, jehož pěna je suchá, jakoby papírová. Drží tvar, který připomíná kopec…
Tady se čepuje pivo několikrát. Někdy můžete najít v pěně i střed, který má tvar sopky. Ten vznikne tak, že pivo čeká na svého zákazníka přímo pod kohoutem, ze kterého odkapává pivo doprostřed rozčepovaného piva… Takové pivo je žádáno pro svůj menší říz a vyšší teplotu.
-
4. března
Přibývá restaurací a hospod s certifikátem kvality
Dlouhodobě podporujeme zvyšování úrovně čepování piva. Máme vypracovaný systém podpory a zkušené specialisty, kteří provozovnám pomáhají poradensky, materiálně i marketingově. Ty nejlepší pak oceňuje certifikátem kvality. Nejvyšší hodnocení, které udělujeme, získává čím dál více podniků.
„Jsme přesvědčeni, že má smysl dělat věci pořádně, poctivě. Platí to samozřejmě i pro pivo a všechno, co k němu patří, protože ze skvělého piva mají radost a prospěch všichni. V první řadě zákazník, který si pochutná a má hezký zážitek. Stejně tak hostinský, kterému se rád vrátí spokojený host. A samozřejmě pivovar, pro který je výroba piva smyslem existence,“ vysvětluje spolumajitel pivovaru Stanislav Bernard. „Certifikát kvality je ale především sdělením pro zákazníky o tom, kde dostanou dobré pivo“.Vrátí se na dobré pivo
Sledujeme nejen samotné čepovaní, ale také skladování piva, péči o výčepní zařízení i celkovou hygienu provozovny, znalosti personálu atd. „Certifikace není konečná meta. Jedná se o trvalý závazek kvality vůči pivovaru, především ale vůči zákazníkům, aby se rádi vraceli,“ upozorňuje Stanislav Bernard. Předáním certifikátu spolupráce nekončí, kromě piva provozovnám nadále poskytujeme poradenství a školení, materiální, technickou a marketingovou podporu.Ocenění z rukou zakladatelů pivovaru
Certifikáty si postupně přebírají zástupci oceněných podniků přímo u nás v pivovaru v Humpolci v našem Návštěvnickém centru Bernard. Provozovatelé si kromě diplomů do interiéru mohou dát na fasády svých provozoven velkou bronzovou desku, kterou si převzali od spolumajitelů pivovaru Stanislava Bernarda a Josefa Vávry.